28 Ιανουαρίου 2008

Το ευγενικό τραίνο

Κουνιέμαι. ρυθμικά. ακούω ήχους ράγας. I see faces everywhere.
Οχι δεν τρελάθηκα! (καλά δεν παίρνω και όρκο επ'αυτού). Μόλις γύρισα από ταξίδι 6,30 ωρών με το τραίνο. Οχι οποιοδήποτε τραίνο! Το αργό! Αυτό που σα δρομολόγιο έχει τις εξής στάσεις:
Πλατύ-Αιγίνιον-Κατερίνη-Λεπτοκαρυά-Ν.Πόροι-Ραψάνη-Λάρισα-Παλαιοφάρσαλος-Δομοκός-Λειανοκλάδι-Μπράλος-Αμφίκλεια-Τιθορέα-Αλίαρτος-Λεβαδειά-Θήβα-Οινόη-Αθήνα. Ούτε ταινία του Αγγελόπουλου να ήταν! Ολα κυλούσαν αργάα, πολύ αργάαα. Και όταν δεν κυλούσαν, ήταν σταματημένα. Ημουν στο πιο ευγενικό τραίνο του κόσμου! Σταμάταγε για να περάσουν τα άλλα τραίνα. Τα γρήγορα!
Αχ μια ωραία ατμόσφαιρα που ήμασταν. Φοιτητές με ανοιχτά βιβλία να προσπαθούν να διαβάσουν (?), οικογένειες με μαμά,μπαμπά, γιαγιά, παππού να ουρλιάζουν (εεεεεεεε να συζητάνε), άνθρωποι που ταξίδευαν μόνοι, άλλοι να κοιμούνται, άλλοι να κόβουν βόλτες για να ξεπιαστούν, άλλοι να κάθονται στο πάτωμα, έξω από τις τουαλέτες όχι γιατί είχαν κόψιμο και έπρεπε να προλάβουν, απλά δεν είχαν θέση.
Μέτραγα τις ώρες να φτάσουμε! Κάθε τρείς και λίγο ρώταγα "μήπως φτάνουμε?" "πόση ώρα ακόμα?" Βαρέθηκα! Και ας διάβασα 5 περιοδικά και 1 εφημερίδα. Και ας σηκώθηκα για βόλτα και 4 φορές. Δεν περνάγαν οι ρημάδες! Και όσο και αν μου αρέσει το τραίνο, νομίζω θα περάσει καιρός που θα το προτιμήσω πάλι για μετακίνηση.

4 σχόλια:

  1. Να σου πω...δεν πας πίσω στο γραπτό σου λόγο ...χα χα χα χα χα χα ...9 στις 10 φορές που θα σε διαβάσω , θα με πιάσουν τα γέλια!!! Δεν είναι ταλέντο αυτό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κέρδισες το lotto με το τραίνο αυτό.Αλλά εγώ το joker!Σε έφαγα κατά μερικές ώρες και ταλαιπωρία. Το είχα πάρει μια φορά πριν χρόνια για την γραμμή Φλώρινα -Αθήνα, μέχρι το Πλατύ που ήμουν με το άλλο όλα ωραία και καλά. Με το που μπήκαμε σ'αυτό...άρχισε το μαρτύριο, χάλασε τρεις φορές, δύο φορές άλλαξε μηχανή( η μία χειρότερη από την άλλη), Σύνολο ωρών ταξιδίου ....36 ώρες!!!! πας κόντρα; Δεν το νομίζω :PPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κακε λύκε έχω την εντύπωση ότι πρόλαβες τα τραίνα με την ατμομηχανή ή την καρβουνομηχανή :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί εσύ το intercity πήρες ; Το απλό πήρες το σαράβαλο :PPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα