10 Οκτωβρίου 2008

αχρηστες ανακαλύψεις

Διαβάζω κατά καιρούς διάφορες ανακαλύψεις για τις οποίες σπαταλήθηκαν άπειρα μύρια, ενώ υπάρχει κόσμος που υποφέρει και τα μύρια θα μπορούσαν να δοθούν για πιο χρήσιμες έρευνες.

Στην Αμερική (εμ που αλλού) υπάρχει και βραβείο (παρωδία των Nobel). Φέτος δόθηκαν τα εξής βραβεία:

Νικητής αναδείχθηκε ο διατροφολόγος Charles Spence από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο οποίος απέδειξε ότι η γεύση του φαγητού μας φαίνεται καλύτερη αν τα φαγητά κρατσανίζουν όταν τα μασάμε. Ο Spence δήλωσε στο BBC, ότι σε πείραμα που έκανε σε άτομα που έτρωγαν πατατάκια βρήκε ότι τα άτομα που άκουγαν ήχο από κρατσάνισμα ενώ έτρωγαν έβρισκαν πιο νόστιμα τα πατατάκια, ενώ όταν ο ήχος άλλαζε τους φαίνονταν λιγότερο νόστιμα.
Δεν ερεύνησε όμως τί σπάσιμο νεύρων είναι να ακούς τον διπλανό σου στο σινεμά να τρώει τα κρατσανιστά πατατάκια του, κάνοντας θόρυβο στην πιο κρίσιμη στιγμή του έργου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, το Νόμπελ Ειρήνης πήγε στη σουηδική επιτροπή για την πολιτική ηθική της μη ανθρώπινης βιοτεχνολογίας, η οποία αναγνώρισε ότι τα φυτά έχουν αξιοπρέπεια.
Ωραία! να κατέβουν τα φυτά σε διαμαρτυρία για την αναγνώριση της αξιοπρέπειάς τους!
Το Νόμπελ Αρχαιολογίας (κατηγορία που στα πραγματικά Νόμπελ δεν υπάρχει) πήγε σε επιστήμονες που έδειξαν ότι τα αρμαντίλος μπορούν να φέρουν τα περιεχόμενα μιας αρχαιολογικής ανασκαφής από κάτω πάνω και το αντίστροφο.
Μπλέχτηκα! άρα τώρα θα σκάβουν από κάτω προς τα πάνω? Η θα αφήνουν τους αρμαντίλο να κάνουν όλη τη δουλειά και μάλιστα χωρίς μεροκάματο?
Το Νόμπελ Βιολογίας το πήραν τρεις γάλλοι επιστήμονες που απέδειξαν ότι οι ψύλλοι των σκυλιών μπορούν να πηδήξουν πιο ψηλά από τους ψύλλους των γατιών.
Κοίτα να δείς που σε λίγο θα δούμε και αγώνες άλματος εις ύψος από ψύλλους. να ενταχτεί το άθλημα στους ολυμπιακούς πάραυτα!
Το Νόμπελ Ιατρικής κέρδισε επιστήμονας που έδειξε ότι τα ακριβά ψεύτικα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά από τα φτηνά ψεύτικα φάρμακα.
Η φτήνια τρώει τον παρά, το ακριβό είναι και φτηνό, δεν είμαι πλούσιος να αγοράζω φτηνά και άλλες παροιμίες.
Το Νόμπελ Οικονομίας δόθηκε σε τρεις επιστήμονες που έδειξαν ότι το ύψος των φιλοδωρημάτων που κερδίζει μια γυναίκα που δουλεύει σε στριπ σόου εξαρτώνται από τον κύκλο γονιμότητάς της.
Εμ που να σηκώσει το ποδάρι η άλλη όταν έχει πονόκοιλο? Πώς να γδυθεί με χάρη όταν αντί για το σουτιέν εύχεται να έβγαζε κανά καλάσνικοφ με τα νεύρα που έχει?
Το Νόμπελ Φυσικής πήραν δύο επιστήμονες που έδειξαν ότι σύρματα, καλώδια, τρίχες ή ό,τι άλλο με αυτή την μορφή, όταν βρεθούν μαζί θα μπλεχτούν σχηματίζοντας κόμπους.
Ο,τι δεν λύνεται, κόβεται.
Το Νόμπελ Χημείας δόθηκε στους επιστήμονες που απέδειξαν τη σπερμοκτόνο δράση της Coca Cola.
Χρησιμοποιείται και ως το αναψυκτικό της επόμενης μέρας ή να πάω στο γιατρό?
Το Νόμπελ Λογοτεχνίας δόθηκε στον συγγραφέα Ντείβιντ Σιμς για την έρευνά του που τιτλοφορείται «Κάθαρμα! Μια αφηγηματική διερεύνηση της εμπειρίας της αγανάκτησης μέσα στους οργανισμούς».
μωρέ έτσι και κάτσω και γράψω πόση αγανάκτηση έχουμε όλοι μέσα μας, εγώ θα πάρω το Πούλιτζερ!

Πηγή cosmo.gr (τα σχόλια δικά μου)

3 σχόλια:

  1. Με Καλεσες ;;Καλα!,Καλο'Π'Σ'Κυριακο
    ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετίσματα και καλό Σαββατοκύριακο.

    διάβασε το neo post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα, έλεος. Με τι ασχολείται ο κόσμος ! Νόμπελ για τρίχες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα