26 Οκτωβρίου 2009

εχω κολλήσει

με αυτό....



Δε με νοιάζει τί τυρί
δε με νοιάζει τί ψωμί
αρκεί το παριζάκι μου
να είναι Υφαντής!
πόσο χρονών είμαι άραγε?

22 Οκτωβρίου 2009

Πάρε κόοοοοοοοσμε

Ερχεται Σαββατοκύριακο. Ευκαιρία για τραπεζώματα οικογενειακά και μη. Ευκαιρία για ξεφάντωμα. Ευκαιρία να αφήσετε τη δίετα στην άκρη. Εψαξα και βρήκα προϊόντα σε

ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΛΗ προσφορά για να μη σας στοιχίσει το γεύμα στο σπίτι για τη θεία Μαριγώ, ως γεύμα για τον Ομπάμα στο ΚοναΚάι. Αν μάλιστα το σόι σας είναι και φαγανό σας κάνω οικονομία στο λεπτό! (κλικ να μεγαλώσει η φωτογραφία)





Ελπίζω να μην είστε ακαμάτρες και να φτιάξετε κάτι που να γλύφουν όλοι τα πηρούνια τους!
Αν θέλετε να μου δείξετε την ευγνομωσύνη σας καλέστε στο 6969666969

Συνταγή για καρμπονάρα από εδώ
½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών

5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή σας όρεξη!!!

Ο Αστερίξ στη χώρα της ΧρυσοΠιπίξ

Χτύπησε η πόρτα το πρωί. Επίμονο κουδούνισμα. Απ'εξω άκουγα μία γλώσσα που δεν καταλάβαινα καλά, αλλά μου ήταν τόσο γνωστή. Ο σκύλος μου πίσω από την πόρτα γλυφόταν και του τρέχαν τα σάλια, λες και είχε μυρίσει καλοψημένο αγριογούρουνο. Ανοιξα με την τσίμπλα στο μάτι και τότε είδα τον Αστερίξ, τον Οβελίξ και τον πιστό τους Ιντεφίξ.

Παραξενεύτηκα. Ανοιγόκλεισα τα μάτια νομίζοντας ότι ζω όνειρο. Οχι όμως. Ηταν εκεί!
Παραμέρισα να περάσουν. Ο Ιντεφίξ έτρεχε γύρω γύρω με τον σκύλο μου κουνώντας ουρές. Ο Οβελίξ μάλλον είχε παχύνει λίγο ακόμα γιατί δυσκολεύτηκε να μπεί από την πόρτα. Ο Αστερίξ χαμογελώντας κάτω από τα μουστάκια του θρονιάστηκε στον καναπέ και μου εξήγησε το λόγο της επίσκεψής τους.
Στο γνωστό γαλατικό χωριό που αντιστέκεται ακόμα στους Ρωμαίους εχουν μεγάλο τσιμπούσι και ήρθε να με προσκαλέσει. Γνωριζόμαστε βλέπετε από τότε που ήμουν παιδί. Παρέα μεγαλώσαμε και ήθελε να είμαι και εγώ εκεί στα γενέθλιά του.
50 ετών γίνεται!!!! Απίστευτο! Ούτε μία μέρα δεν έχει κυλήσει πάνω του. Εχει πάντα το ίδιο σπινθηροβόλο βλέμμα. Είναι πάντα το ίδιο ατρόμητος. Μαζί με τον Οβελίξ, έχουν σώσει το χωριό από τους Ρωμαίους πολλάκις. Βέβαια έχουν και αυτοί τις προστριβές τους, αλλά με μία αγκαλιά, ένα μενίρ και ένα αγριογούρουνο για δώρο, όλα γίνονται όπως πριν.
Φυσικά δεν μπορούσα να του αρνηθώ την παρουσία μου στο τσιμπούσι. Εεεεεεε στα γενέθλιά του εννοώ.
Εξ αίφνης, ο σκύλος μου πήδησε πάνω μου. Οπως γύρισα να τον μαλώσω έπεσα από το κρεββάτι.
Scripta manent. Είδα μία πρόσκληση πάνω στο γραφείο μου.
Ο Αστερίξ γιορτάζει τα 50χρόνια του στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Εξώφυλλα, βιβλία, σκίτσα. Ολοι οι ήρωες θα είναι εκεί.




Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 5 (ή 21 Νοεμβρίου όπως διάβασα αλλού). Παράλληλα κυκλοφορεί νέο τεύχος Αστερίξ.
Ντύθηκα γρήγορα και έτρεξα στο περίπτερο.

21 Οκτωβρίου 2009

Μαζέψτε ακαθαρσίες σκύλων... για να πλουτίσετε

Αμοιβή θα προσφέρουν οι Αρχές μιας πόλης της κεντρικής Ταιβάν σε όσους… μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων από τα πεζοδρόμια και τα πάρκα.

Οι Αρχές της Ταϊτσούνγκ, όπου κατοικούν ένα εκατομμύριο κάτοικοι, ανακοίνωσαν ότι όποιος προσκομίζει ένα κιλό ακαθαρσίες σκύλων στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της πόλης θα λαμβάνει ένα κουπόνι αξίας τριών δολαρίων ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία εφαρμόζει το πρόγραμμα αυτό πιλοτικά και έχει θέσει όριο για το πόσα κιλά ακαθαρσίες σκύλων μπορεί να «καταθέσει» κάποιος ημερησίως.

Σκοπεύει, μάλιστα, να διανείμει 1.300 κουπόνια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολυκαταστήματα.
zougla.gr


Ορίστε! Βρε πως δεν την είχα σκεφτεί αυτή την ιδέα! Λέτε να αρχίσω να μαζεύω από αύριο και να τα παραδώσω στη Βουλή? Νομίζω τους χρειάζεται!!!

19 Οκτωβρίου 2009

αλλη μία βόλτα στην Πάρνηθα

Νοιώθω λες και πήγα μακρυνή εκδρομή. Και ας ήμουν μόνο μισή ώρα από την Αθήνα. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα δάσος στο οποίο φυσικά έχουν ξεφυτρώσει διάφορα σπιτάκια. Φτωχικά ξέρετε....
ΟΚ δεν είμαι κατά του σπιτιού στο δάσος, αρκεί όμως το δάσος να είναι δική τους ευθύνη, όπως στη Γερμανία. Ετσι θα είχαμε λιγότερες πυρκαγιές και λιγότερους γνωστούς-άγνωστους εμπρηστές. Γιατί ο Ελληνας τον εαυτούλη του κοιτάζει πρώτα. Αν σταματήσει να τα περιμένει όλα από το κράτος και κοιτάξει λίγο το περιβάλλον που είναι δίπλα του, πιστεύω ότι θα γίνουν θαύματα.








16 Οκτωβρίου 2009

και αν σου κάααααααατσει?

Και οι 15 αστυνομικοί της πόλης Budaors στην Ουγγαρία, συμμετείχαν στο νικηφόρο δελτίο του λόττο που έπαιξαν την Τρίτη και το οποίο μάλιστα ήταν και τζάκποτ.

Μόλις επιβεβαίωσαν ότι όντως είχαν κερδίσει το έκτο μεγαλύτερο ποσό που έχει κληρωθεί ποτέ στο ουγγρικό λόττο, αμέσως υπέβαλαν όλοι τις παραιτήσεις τους!

Οι 15 αστυνομικοί μάντεψαν σωστά τα νούμερα 15, 28, 51, 52 και 73, και κέρδισαν συνολικά περισσότερα από 8,2 εκατομμύρια ευρώ.

zougla.gr

11 Οκτωβρίου 2009

Μια εμπειρία ακόμα λοιπόν

Οταν ήμουν μικρή ήμουν και κοντή. Οχι δηλαδή ότι μετά έγινα και το πρώτο μπόι. Ως παιδί κάθε φορά που κάναμε ουρά σε δυάδες καθ'ύψος, φυσικά ήμουν τελευταία. Και γύρναγα πάντα με παράπονο στο σπίτι. Η μαμά μου λοιπόν για παρηγοριά στην κοντή, μου έλεγε "όταν κάνετε μεταβολή είσαι πρώτη". Και τότε έλαμπε το προσωπάκι μου.
Ετσι και προχτές. Σε αγώνα δεξιότητας οδήγησης 4x4 μέσα στις λάσπες το όνομά μου ακούστηκε πρώτο!!!! Φυσικά και διάβαζε τα αποτελέσματα από το τέλος προς την αρχή αλλά το γεγονός παραμένει. Χρυσό ΠιΠι & Χρυσηίς , Μαρίτσα & Ζωή, Ζοζεφίνα & Ζωή, Λίτσα & Γίτσα κλπ. Η πρώτη τριάδα πήρε και κύπελο. Οδηγός και συνοδηγός. Α πα πα! παλιατζούρα! που να βάλεις ένα κύπελο ίσαμε 25 πόντους ψηλό? Ποιός κάθεται να κάνει χώρο στη βιβλιοθήκη ή στο σαλόνι που είναι ήδη βαλμένα διάφορα διακοσμητικά πιάτα, πιατάκια, κάδρα, φωτογραφίες κλπ.
Αμ και αυτό το χρώμα του? Χρυσαφί! Ούτε καν λευκόχρυσος που πάει με όλα, σαν την Coca cola.
Η διαδικασία του αγώνα αν και κράτησε πολλές ώρες, είχε απίστευτο χαβαλέ. Ηταν γυναικείος αλλά κάποιοι σύζυγοι που φοβήθηκαν να αφήσουν μόνες τους τις γυναικούλες τους, ανέλαβαν χρέη συνοδηγού. Οχι χωρίς τίμημα. Τους φορέσαν με το ζόρι περούκα γυναικεία με ροζ μπικουτί. Φαντάζομαι ότι θα ούρλιαζαν μέσα στο αυτοκίνητο και ότι σε κάθε λακούβα θα έπρεπε να φτιάχνουν και το μαλλί με το μπικουτί.
Οσο για τα χαίρια μου. Οδηγώ τόσα χρόνια αυτοκίνητο που έχει την όπισθεν αριστερά και πάνω που δεν θυμόμουν πως μπαίνει σε κανονικό αυτοκίνητο. Είμαι τόσο νομοταγής που σε πίστα που ήμουν μόνη, έβγαζα φλας και στις στροφές. Δεν είδα μία ολόκληρη διαδρομή και έπρεπε να κάνω όπισθεν και να πάω να την κάνω, αφού ήδη είχα φτάσει κοντά στο τέρμα. Στο τέλος δε, ενώ έπρεπε να πατήσουν και οι τέσσερεις τροχοί πάνω σε μία τάβλα και να μείνει το αυτοκίνητο πάνω ώστε να λήξει ο αγώνας, από τη χαρά της οδήγησης, ήμουν έτοιμη να ξανακάνω την πίστα. Οπότε κατέβηκα με φόρα και από αυτούς.
Το καταδιασκέδασα όμως. Εξάλλου η προσπάθεια μετράει.

επιασα το τιμόνι και πιάσαν τις γωνίες
Ο κριτής τη γλύτωσε, τα κολωνάκια όχι

8 Οκτωβρίου 2009

Πρόταση γάμου

Ελαβε χώρα στο ασανσέρ της δουλειάς.

  • - Αφού συναντιόμαστε συνέχεια, πρέπει να παντρευτούμε. Τόσα χρόνια όλο μαζί ειμαστε στο ασανσέρ. Οχι ερωτικά, γιατί εγώ δεν έχω εμπειρίες ακόμα. Νά έτσι να κάνουμε παρέα. Αν και υπάρχει στη δουλειά μία που μου αρέσει και μου είπε ότι αν σε δύο βδομάδες δεν της κάνει πρόταση αυτός που θέλει, θα παντρευτεί εμένα. Και εγώ της είπα ΜΑΝΑΡΑ μου.
- Ελα βρε Μητσάκο, δεν έχεις παρέες?
  • Εχω φίλους τους βλέπω στην καφετέρια. Αλλά δεν έχω φίλες.
- Μια χαρά παιδί είσαι, για όρμα σ'αυτή που σου αρέσει.
  • Καλά αύριο θα της πω ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ μου.
- Οχι αύριο, από σήμερα να αρχίσεις τα γλυκόλογα. Αρέσουν αυτά στις γυναίκες.
  • Καλα θα αρχίσω από αύριο.

Και έτσι, δεν πρόλαβα να πω το ναι!