14 Φεβρουαρίου 2010

Ιστορίες Αγάπης

Ανόητη Προκατάληψη


Η Ροουζμαρι Ντέιβις ήταν μία εντυπωσιακή γαλανομάτα, ...Από τότε που την είχαν τσακίσει τα βέλη του έρωτα και την είχαν αφήσει πληγωμένη σα μικρό ζώο, δεν επέτρεπε σε κανέναν να ρίξει το τείχος που είχε χτίσει ως φρούριο της ευαίσθητης καρδιάς της.
Η πρώτη τυχαία συνάντηση με τον Πίτερ Ανταμς κεραυνοβόλησε το είναι της. Η Ροουζμαρι Ντέιβις ένιωσε τη καρδιά της να γοργοχτυπά. Οι γωνίες του προσώπου του, το πλατύ μέτωπο, η αυστηρή μύτη και το σκληρό του πηγούνι.

Αααααααααχ!

Ακολουθούν παρεξηγήσεις, αισθήματα βαθιά κρυμμένα βγαίνουν στην επιφάνεια, και στο τέλος η Ροουζμαρι Ντέιβις υποκύπτει στον γοητευτικό Πίτερ Ανταμς που την ερωτεύτηκε και αυτός κεραυνοβόλα.

Ο δάσκαλος του έρωτα


Ηταν δώδεκα το μεσημέρι όταν η Σάρλοτ Κάρλαϊλ μπήκε αναστατωμένη στο πιο φημισμένο παριζιάνικο μπιστρό....Ηταν η πρώτη μεγάλη συνέντευξη που θα έπαιρνε και η μοναδική που είχε δεχθεί να δώσει ο διάσημος γάλλος συγγραφέας Φιλίπ Μωρί ντε Βιλόν...Ο Φιλίπ Μωρί Ντε Βιλόν ήταν αναμφισβήτητα , ένας από τους πιο ελκυστικούς άντρες που είχε δει ποτέ η Σάρλοτ και, παρά τη νευρικότητά της, δεν μπορούσε να μη γοητευτεί από το γκριζωπό μυστηριώδες βλέμμα του, τις ακατάστατες μακριές και πυκνές βλεφαρίδες του, το σφιγμένο αισθησιακό στόμα του, το δυνατό τετράγων πηγούνι του. Αθελά της το βλέμμα της έπεσε στους σκληρούς μυς των ποδιών του που διαγράφονταν μέσα από το στενό παντελόνι. Τα μάγουλά της κοκκίνησαν ...

Αααααααααχ

Είμαι σίγουρη ότι έχετε ήδη ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Θυμηθήκατε όλες τις αισθηματικές νουβέλες (call me Αρλεκιν) που διαβάζατε ή μάλλον που "ρουφάγατε" στις οποίες τα αρσενικά ήταν όλα με θεληματικό πηγούνι, φαρδιές πλάτες, που οι ματιές τους αναστάτωναν τις γυναίκες που ήταν συνήθως πρασινομάτες με πυρόξανθα μαλλιά και κορμιά θανατηφόρα. Και ταυτιζόσασταν και αναστενάζατε μαζί με όλες αυτές τις απλές γυναίκες. Γιατί ο έρωτας στα Αρλεκιν, όσο και αν είναι βασισμένος σε ένα επαναλαμβανόμενο ρομαντικό μοτίβο, δεν παύει να είναι έρωτας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ααααααααχ

Το έργο δεν είναι απλά μια μεταφορά Αρλεκιν. Οι πρωταγωνίστριες,που είναι συνάμα και οι συγγραφείς, Γεωργία Τσαγκαράκη, Αγγελίτα Τσούγκου όπως μας ενημερώνουν στο πρόγραμμα της παράστασης, μελέτησαν πάρα πολλά Αρλεκιν και έγραψαν ένα καινούργιο. Εξι ιστορίες που μπλέκονται μεταξύ τους και όλες φυσικά έχουν αίσιο και ευτυχές τέλος.
Ο πρωταγωνιστής Κων/νος Κακούρης, είναι ο τέλειος άντρας Αρλεκιν.


Αν θέλετε να περάσετε ένα βράδυ που το γέλιο θα βγει αβίαστα, που θα ξαναζήσετε μαζί με τους πρωταγωνιστές, ιστορίες αγάπης με happy end τότε να πάτε να δείτε το έργο "Αισθηματικές Νουβέλες δρχ. 35" στο 104 ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ, Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια.






Και μια που είμαστε πολλές οι ρομαντικές ψυχές του blogging, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κανονίσουμε να δούμε την παράσταση όλες μαζί. Τί λέτε?

2 σχόλια:

  1. Οι επιφυλαξεις που μπορει να εχουν ¨ψαγμενοι" θεατες για το θεμα που πραγματευεται η παρασταση εξανεμιζονται απο τα πρωτα κιολας λεπτα. Παρολο που εξι διαφορετικες ιστοριες εκτυλισσονται ταυτοχρονα, το ευρηματικο σεναριο, η γρηγορη ροη (το εργο δεν κανει πουθενα κοιλια) τα μινιμαλ σκηνικα που υποστηριζονται αριστοτεχνικα απο video και το δεσιμο των τριων πρωταγωνιστων συνθετουν μια φανταστικη παρασταση

    darian

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα