8 Απριλίου 2008

Ακριβή μου καμήλα

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Ντουμπάι πλήρωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ 10 εκατ. ντιρχάμ (2,72 εκατ. δολάρια) για μία καμήλα, τιμή ρεκόρ για τέτοιο ζώο, στα πλαίσια διαγωνισμού ομορφιάς ζώων, που συγκέντρωσε 10.000 καμήλες, στην έρημο του Άμπου Ντάμπι, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές των καλλιστείων.
Ο σεΐχης Χαμντάν Μπεν Μοχάμεντ Μπεν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, ο οποίος επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις των καλλιστείων «αγόρασε καμήλες αξίας 16,5 εκατ. ντιρχάμ (4,49 εκατ. δολαρίων), και πλήρωσε για μία εξ αυτών 10 εκατ. ντιρχάμ, ποσόν ρεκόρ», τόνισε μέλος της οργανωτικής επιτροπής .
Οι κάτοικοι των μοναρχιών του Κόλπου είναι γνωστοί για το πάθος τους στην εκτροφή καμηλών, πιστοί στις παραδόσεις των βεδουΐνων της περιοχής, όπου το ζώο αυτό με την τεράστια αντοχή αποτελούσε για αιώνες τον πλέον πιστό σύντροφο του ανθρώπου στις άνυδρες ερήμους.
Συνεχίζοντας τις παραδόσεις, καλλιστεία και ζωοπανηγύρεις διοργανώνονται συχνά στις χώρες του Κόλπου, για την πώληση ειδικών δρομάδων, οι οποίες συμμετέχουν σε καμηλοδρομίες.

1 σχόλιο:

  1. Ακριβοοοό μου τετράποδοοο, καλοοοό μου ζωάκιι, που καλπάαζεις στην έερημοο γοργαά,τόοσα σε χρυσοπλήρωσα να σ'αποκτήσω το κενό μου εξαγόρασα ξαναααά.

    :PPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα