12 Μαΐου 2008

Ο άνθρωπός μου!!!

Η παντρειά μπορεί να σας οδηγήσει στην ευτυχία και τα λεφτά δεν βλάπτουν. Αν θέλετε όμως πραγματικά να χαρείτε τη ζωή σας και να περάσετε καλά το καλύτερο είναι να μην κάνετε παιδιά. Αυτό ανέφερε κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου στο Σίδνεϊ ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ο οποίος είπε ότι τα επιστημονικά στοιχεία δεν συμφωνούν με την κοινά αποδεκτή πεποίθηση ότι τα παιδιά φέρνουν ευτυχία.
Πρόκειται για τον καθηγητή ψυχολογίας Ντάνιελ Γκίλμπερτ που υποστηρίζει ότι τα επιστημονικά και οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η παντρειά συμβάλλει στο να περνάμε καλά στη ζωή μας.
Οι αριθμοί δείχνουν, πρόσθεσε ο καθηγητής Γκίλμπερτ, ότι οι παντρεμένοι, σχεδόν σε όλους τους τομείς, είναι πιο ευτυχισμένοι από τους ανύπαντρους, όσο καιρό είναι μόνοι τους και δεν έχουν παιδιά.
Οι παντρεμένοι ζουν περισσότερα χρόνια, κερδίζουν περισσότερα χρήματα, κάνουν συχνότερα έρωτα και το ευχαριστούνται περισσότερο, ενώ δείχνουν να βρίσκονται πάντα σε καλύτερη θέση από τους ανύπαντρους.
Σίγουρα τα χρήματα μπορούν να εξαγοράσουν την ευτυχία, τόνισε ο ψυχολόγος του Χάρβαρντ, αλλά όχι τόση ευτυχία όσο πιστεύουν οι άνθρωποι. Στην αρχή τα χρήματα μπορούν να εξαγοράσουν περισσότερη ευτυχία αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτό μειώνεται δραματικά για να έλθει κάποια στιγμή η μέρα που δεν μπορούν πια να σου προσφέρουν τίποτα.
Τα πολλά εκατομμύρια, υποστηρίζει ο ψυχολόγος Γκίλμπερτ φέρνουν στους ανθρώπους λύπη και από ένα σημείο και έπειτα δεν τους βοηθούν να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι.
Τέλος, υποστηρίζει ότι η απόκτηση παιδιών επιδρά αρνητικά στην ευτυχία και όσα περισσότερα αποκτά κανείς τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα ζευγάρια νοιώθουν πολύ ευτυχισμένα όσο καιρό περιμένουν ένα παιδί να γεννηθεί, αλλά μετά από λίγο καιρό τα πράγματα αλλάζουν.
Η χειρότερη εποχή για τους γονείς με παιδιά είναι όταν τα τελευταία βρίσκονται μεταξύ 12 και 16 χρονών.

Οσοι/ες δεν θέλετε να κάνετε παιδιά, τυπώστε την ανάρτηση και διαβάστε την σε γονείς, παππούδες, θείους που σας πρήζουν!

2 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι να μην υιοθετήσουν όλοι αυτή τη στάση και ερημώσει η Γη μια ώρα νωρίτερα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαααα ,μη σκας υπάρχουν οι Κινέζοι αυτοί δεν σταματάνε να γεννοβολάνε με τίποτα λες και έχουν durassel στα ....biiiiiiiip τους:PPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα