15 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΣΚ στο Ξυλόκαστρο.

Δεν άρχισε καλά η παραμονή μου στο Ξυλόκαστρο. Ισως φταίει ότι ήταν 2 μέρες πριν την πανσέληνο. Δυσκολεύτηκα να βρω δωμάτιο. Τα ξενοδοχεία στην περιοχή ή θα είναι πανάκριβα, ή επιεικώς απαράδεκτα. Υπάρχουν βέβαια και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά τέτοια εποχή είναι δύσκολο να τους πετύχεις στο τηλέφωνο.
Τηλεφώνημα σε ξενοδοχείο: - Εχετε δωμάτια με θέα θάλασσα? - Δυστυχώς είναι όλα πιασμένα. - Μήπως οι σουίτες είναι ελεύθερες? Εχουν θέα? - Εεεε, στο περίπου βλέπουν θάλασσα. Τιμή σουίτας 115 Ευρώ. (όταν πέρασα και είδα το ξενοδοχείο, που ήταν πάνω στο δρόμο, διαπίστωσα ότι τα δωμάτια πρώτα είχαν θέα στέγες και μετά στο βάθος θάλασσα).
Τηλεφώνημα 2ο: Εχετε δωμάτια με θέα θάλασσα? - Ναι και μάλιστα από κάτω είναι το μπαράκι του ξενοδοχείου που μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας. (κάνουμε ωτοασπίδες δώρο)
Τηλεφώνημα 3ο: Εχετε δωμάτια με θέα θάλασσα? - Είμαστε γεμάτοι! και χραπ στο κλείνουν χωρίς καν να σου δώσουν την ευκαιρία να ρωτήσεις για εναλλακτική ημερομηνία.
Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα βρήκα ένα με 65 Ευρώ. Το site του έδειχνε πολύ ωραία δωμάτια (φοβερό φωτογράφο είχαν) και σου άφηνε μία ρομαντική αίσθηση. Άνετοι προσεγμένοι χώροι, τα έπιπλα αντίκες, δίνουν ένα ύφος άλλης εποχής στο ξενοδοχείο μας.
Ναί είχε δίκιο! Τα έπιπλα ήταν όντως αντίκες! Μόλις μπήκαμε στο στενόχωρο δωμάτιό μας, έψαχνα για το τηλεκοντρόλ. Μέχρι και μέσα στις ντουλάπες κοίταξα. Εδώ τηλεκοντρόλ, εκεί τηλεκοντρόλ πουθενά το τηλεκοντρόλ!. Λόγω ενθουσιασμού κατέβηκα 2-2 τα σκαλιά για τη ρεσεψιόν. "ξέρετε δεν εχουμε τηλεκοντρόλ" "- Να δείτε κάτω από τα κρεβάτια, μήπως έπεσε" Λες και ήταν δική μου δουλειά να ψάχνω κάτω από τα κρεβάτια, όπου συνήθως υπάρχει βρώμα από τότε που ανοίξαν τα ξενοδοχεία! (παρένθεση: ξενοδοχείο που δέχετε κατοικίδια, σε άλλο μέρος της Ελλάδας, κάτω από το κρεβάτι είχε ποντικοφάρμακο!!!! και βέβαια δεν ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκύλου). ¨Το τηλεκοντρόλ δεν ήταν ούτε εκεί. Οπως σήκωσα το κρεβάτι για να το πάω στη θέση που ήταν πριν, μου έμεινε στο χέρι. Βγήκε η πλάτη του και έπεσε το στρώμα κάτω. Το έφτιαξα όπως όπως και πήγα, χωρίς να κατέβω 2-2 τα σκαλιά, πάλι στη ρεσεψιόν. Θέλω άλλο δωμάτιο! Ξέρετε είναι σοφίτα, δεν έχει μπαλκόνι. Λες και θα καθόμουν στο μπαλκόνι να ρεμβάζω τα απέναντι ερείπια-σπίτια. Με τα πολλά, πήρα το άλλο κλειδί και άλλαξα δωμάτιο.
Την επόμενη μέρα κατεβήκαμε για το πρωινό σε μία συμπαθητική αυλή. Εμφανίστηκε ο κύριος της ρεσεψιόν και μας ρώτησε αν θα φάμε αυγό ή γιαούρτι και τί καφέ θα πιούμε. Φυσικά ο καφές φίλτρου ήταν νες, το φλυτζάνι γάλα δεν ήρθε ποτέ και το φραπέ ήταν νερό με κόκκους καφέ. Το πρωινό περιελάμβανε, 2 φέτες τοστ, 2 βουτυράκια, 1 τοστ, μέλι (οσο ήθελες) και ένα πανεράκι που είχε μέσα 2 φέτες κέικ και 2 σταφιδόψωμα συσκευασμένα. Κοντεύαμε να τελειώσουμε το πρωινό μας, όταν εμφανίστηκε μία οικογένεια με 2 παιδακια ηλικίας 7-9 περίπου. Εμφανιστηκε πάλι ο κύριος της ρεσεψιόν και ρωτάει: Να φέρω 4 πρωινά ή επειδή είναι μεγάλα (τύφλα να έχουν τα πρωινά-μπουφέ σε άλλα ξενοδοχεία) να φέρω 2 πρωινά και να τα μοιραστείτε με τα παιδιά? Μείναμε! Το θεωρήσαμε μεγάλη τσιγκουνιά, αφού έτσι κι αλλιώς το πρωινό ήταν μέσα στην τιμή. Η οικογένεια κομπιάζοντας είπε ότι θα πάρουν 2 πρωινά και εμείς φύγαμε.
Την επόμενη ημέρα, το πρωινό μας ήταν ο ξαναζεσταμένος από χτες νες, ο ελληνικός καφές του είχε πετύχει, και αυτή τη φορά επειδή δεν πήραμε αυγό, μας έκανε τη χάρη να φέρει και το ποτήρι το γάλα.. Μαζί με εμάς έπαιρνε πρωινό και ένα ζευγάρι, το οποίο έφυγε πριν τελειώσουμε το πρωινό μας και πριν εμφανιστεί η μαμά και το ένα κοριτσάκι από την οικογένεια. Και τότε ο τσιγκούναρος έκανε το θεικό! Πήρε από το τραπέζι που καθόταν πριν το ζευγάρι, το πανεράκι (ναι αυτό με τα 2 κομμάτια κέικ και το συσκευασμένο σταφιδόψωμο) και το άφησε στο τραπέζι με τη μαμά και το κοριτσάκι. Χωρίς να ντραπεί καθόλου, χωρίς έστω για τα μάτια να το πάει μέσα και να το ξαναφέρει (γιατί σίγουρα αυτό έκανε). Φρίξαμε!
Γυρνώντας στην Αθήνα, σε συζήτηση με ένα φίλο, ανακαλύψαμε ότι είχε πάει και αυτός στο ίδιο ξενοδοχείο και μάλιστα για έναν γάμο και ήταν μεγάλη παρέα και είχαν κλείσει πολλά δωμάτια. Ο τσιγκούναρος πήρε τα λεφτά για το δωμάτιο του φίλου μου διπλά! Μία από τον φίλο μου και μία από τον κουμπάρο! Δυστυχώς η γκάφα ανακαλύφθηκε όταν γυρίσαν στην Αθήνα.


1 σχόλιο:

Αφήστε μια μπούρδα