10 Ιανουαρίου 2009

Τον κακό σας τον καιρό

Προσπαθώ από το προηγούμενο Σαββάτο να πάω μία εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας. Το προηγούμενο δεν έκατσε γιατί βγήκαν στη φόρα κάτι δουλειές που φυσικά τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν. Δεν πειράζει είπα (μέσα στα νεύρα φυσικά) θα πάω το επόμενο. Ολη αυτή τη βδομάδα λοιπόν διάβαζα με θρησκευτική ευλάβια τον καιρό στα Τρίκαλα. Το κρύο δεν με πειράζει, αντίθετα με ξυπνάει κιόλας. Ελα όμως που οι μετεωρολόγοι είναι βαλτοί. Χιόνοπτωση! Κρύο! Επιδείνωση του καιρού! Ε ρε ηλίθιοι, χειμώνας είναι!
Αν δεν χιονίσει, φέρνουν την καταστροφή. "Δεν χιόνισε φέτος, μειώθηκε το νερό", "Τα χιονοδρομικά σε λίγα χρόνια θα κλείσουν, αν δεν έχουμε χιονοπτώσεις".
Αν χιονίσει πάλι έρχεται η καταστροφή. "Μεγάλη προσοχή έρχονται χιονοπτώσεις", "τουρίστες αποκλείστηκαν στα χιόνια", "ο νομάρχης ταλαιπωρήθηκε στην Κατάρα", "-20 στο Νευροκόπι", "κίνηση μόνο με αλυσίδες" που να σας αλυσοδέσουν και να σας φιμώσουν το στόμα παπάρες!
Τα ίδια βέβαια λένε και το καλοκαίρι. "Ζέστη", "Καύσωνας", "να πίνετε πολλά υγρά". Αμ κάθε πράγμα στον καιρό του καταστροφολόγοι του κερατά!
Ετσι λοιπόν, χτες το απόγευμα ακύρωσα και τη σημερινή εκδρομή, περιμένοντας σήμερα να μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Και ξυπνάω και βλέπω μια φωτεινή μέρα, άλλο πράγμα. Και λέω δε μπορεί, στα Τρίκαλα θα χιονίζει. Και ανοίγω το internet και βλέπω ότι ξαφνικά απο τη σφοδρή χιονόπτωση, η πρόβλεψη για σήμερα είναι ένα απλό χιονόνερο στα Τρίκαλα! Και φυσικά με ξαναπιάνουν τα νεύρα. Θα μου πείτε γιατί δεν πας αύριο. Μα και για αύριο χιονόπτωση δείχνει! Ασχετα αν αύριο που θα ξανακοιτάξω τον καιρό θα δείχνει λιακάδα!
Μη νομίσετε πάντως ότι με έπιασε η διάθεση για βόλτες μέσα στο χιόνι, σκι και άλλα τέτοια επίπονα. Μια ταβέρνα με φοβερό φαγητό έχουμε ανακαλύψει!
Μη μένετε σπίτι!!!!!!!!!!!!

13 σχόλια:

  1. Και χιόνι να μην έχει, έχει σίγουρα πάγο και αυτό είναι χειρότερο.
    Έχεις πάει με τέτοιο καιρό στα μεσαία Τρίκαλα (γιατί εκεί είναι τα ταβερνάκια) από Εβροστίνα έως εκεί; Δεν είναι ότι καλύτερο.
    Συμβιβάσου με κάτι πιο κοντινό, Δροσιά, Πάρνηθα, ή Βάρη. Και άσε τα μεσαία Τρίκαλα σε άλλη φάση,να είμαστε και μεις βεβαίως βεβαίως.

    ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!

    Να έχουμε για ορμητήριο το κτήμα έτσι η διαδρομή θα είναι σαφώς μικρότερη και λιγότερο κουραστική. Φυσικά πάλι για χειμωνιάτικους μήνες μιλάω.
    Ερώτηση κρίσεως, έχεις αλυσίδες ή λάστιχα ειδικά για χιόνι στο VW σου;
    Γιατί αλλιώς ούτε να τις σκέφτεσαι τέτοιες εξορμήσεις :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί να παώ από Ευρωστίνη παιδί μου? Πόντια είμαι? Πάνω από το Ξυλόκαστρο και τσουπ έφτασες. Οσο για τις ταβέρνες ξέρω άλλη καλύτερη. Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι αυτή η καλύτερη να την έχω κι εγώ κατά νου; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οποιος θέλει πληροφορίες πληρώνει εεεεεεεε ακολουθεί ήθελα να πώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και μου πέρασε μία σκέψη απ' το μυαλό, πάλι το απέναντι ταβερνάκι εννοείς βρε τέρας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευελπιστώ να μπορέσεις να πας το επόμενο Σ/Κ! Είναι όντως πολύ όμορφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλ. αν πηγαίνεις στα Τρίκαλα Τρίκαλα. Θα ρώταγες την ΝΑΣΑ για να πας; Πες ότι δεν θες μνα ξεκουνηθείς και άσε τον καιρό. Δεν σου φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχα θεά!! συμφωνω παντως με τον απο-πανω οτι μαλλον βαριεσαι.αν ηθελες εκδρομη να ξεφυγεις δεν θα σε απετρεπε ο καιρος.λεω εγω τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τέρμα οι καταστροφολογίες ...άντε γιατί μας τρελάνανε πια!
    εκδρομές φουλ από εδώ και πέρα!με χιονια, με βροχές, με χαλάζι ..και στη χειρότερη γυρνάμε σπρόχνωντας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μικρή; στο εορτολόγιο λέει πως γιορτάζουν οι "Νίνες"..να πώ χρόνια σου πολλά; έλα ρε...πές ναι..
    και σήκω φύγε για Τρίκαλα, πρίν τα πάρω στο κρανίο και σε στείλω κατά Λάρισα μεριά..grrrr
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπα! Ταβέρνα ε; Και δε μιλάς βρε απαράδεκτη; Ένα από τα χόμπυ μοπυ είναι οι δυλλογή γεύσεων από καλές ταβέρνες... Για λέγε, για λέγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν έχεις αλυσίδες, μη φοβάσαι τίποτα.Αλλά πάλι, ξέρεις πόσα ταβερνάκια υπάρχουν τριγύρω και περιμένουν να τα "μυρίσουμε"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα