19 Ιουνίου 2009

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Ολοι μας κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε προβλήματα ή είχαμε απορίες με το blog μας. Ολοι θέλουμε το blog μας να είναι καλαίσθητο και ευχάριστο στο μάτι όχι μόνο από άποψη "στησίματος" αλλά και αναρτήσεων. Υπήρξαν φορές που και εγώ είχα δυσκολίες με τη διαχείρισή του, μια που δεν είμαι ούτε προγραμματιστής, ούτε web designer.
Και τότε στράφηκα σε άλλους blogger για βοήθεια οι οποίοι αφιλοκερδώς και χάνοντας πολύτιμο χρόνο, απάντησαν σε οποιαδήποτε απορία μου χωρίς να ζητήσουν κάτι ως αντάλλαγμα.
Βέβαια υπάρχει και η κατηγορία "σωτήρας blogger". Στην αρχή είναι όλο ενδιαφέρον και γεμάτοι συμπόνοια για το πρόβλημα που έχεις. Μετά πετάνε το προσωπείο του καλού και γίνονται ξαφνικά άπλυστοι επειδή σου μετέδωσαν τις γνώσεις τους, που και οι ίδιοι τις έκαναν αντιγραφή (clopy/paste) από άλλα blogs.
Το τελευταίο που είδα και βγήκα από τα ρούχα μου είναι τιμοκατάλογος υπηρεσιών για "σωτηρία blogs" και μάλιστα όχι από κάποιον web designer. Από έναν απλό blogger!

Δίνω παράδειγμα της πρώτης "υπηρεσίας", και στις υπόλοιπες σχολιάζω το εξωφρενικό της υπόθεσης! Διαβάστε και καραφλιάστε!
1 ● Δημιουργία Νέου ιστολογίου 2στηλο (για αρχάριους) 30 € (Εάν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε και να στήσετε το πρώτο σας δίστηλο blog, αναλαμβάνω να το φτιάξω εγώ για σάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μου πείτε τι ακριβώς θέλετε, και όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε).
30 ευρώ; Αν δείτε και τις άλλες τιμές θα κουτουλάτε το κεφάλι σας στον τοίχο! Κάθε διαδικασία έχει μηδενικό κόστος και απαιτεί λίγα λεπτά! Θα σας περιγράψω για παράδειγμα την πρώτη διαδικασία βήμα προς βήμα, ακόμα και γι' αυτούς που χειρίζονται πρώτη φορά υπολογιστή! Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό gmail, θα χρειαστείτε έναν.
Απαιτούμενος χρόνος: Λιγότερο από 2 λεπτά. Απαιτούμενο κόστος: μηδέν.
1. Πηγαίνετε στη σελίδα http://www.google.gr/ και περιμένετε να ανοίξει.
2. Όταν ανοίξει η σελίδα (Google), πάνω ψηλά περίπου στο μέσο της σελίδας, κάντε κλικ εκεί που γράφει "Gmail".
3. Στην επόμενη σελίδα (Καλώς ήρθατε στο Gmail), κάντε κλικ εκεί που γράφει "Δημιουργία λογαριασμού".
4. Στην επόμενη σελίδα (Δημιουργία Google Λογαριασμού - Gmail), δώστε τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε, στα κατάλληλα πεδία.
5. Όταν δώσετε τα στοιχεία, τότε πηγαίνετε χαμηλά στη σελίδα και κάντε κλικ εκεί που γράφει "Συμφωνώ. Δημιουργείστε τον λογαριασμό μου".
6. Στην επόμενη σελίδα (Εισαγωγή στο Gmail), κάντε κλικ εκεί που γράφει "Εμφάνιση του λογαριασμού μου".
Έτοιμο. Πλέον έχετε έναν λογαριασμό gmail. Για να συνδεθείτε σε αυτόν για mail (είναι πανεύκολη διαδικασία), μπορείτε να μπαίνετε από την σελίδα http://www.gmail.com/ και να δίνετε εκεί το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό σας. Για να αποσυνδεθείτε, απλώς πάνω δεξιά μπορείτε να κάνετε κλικ εκεί που γράφει "Έξοδος".
Δημιουργία ιστολογίου: Απαιτούμενος χρόνος: Λιγότερο από 2 λεπτά. Απαιτούμενο κόστος: μηδέν.
1. Πηγαίνετε στη σελίδα https://www.blogger.com/start και περιμένετε να ανοίξει.
2. Εκεί που γράφει "Σύνδεση με τον λογαριασμό Google σας, δώστε όνομα χρήστη και κωδικό, που έχετε και στο Gmail.
3. Ακριβώς από κάτω, κάντε κλικ εκεί που γράφει "σύνδεση".
4. Στην επόμενη σελίδα (εγγραφή στο Blogger), δώστε ένα όνομα-ψευδώνυμο με το οποίο θα υπογράφετε τα κείμενα σας και τσεκάρετε το κουτάκι που γράφει δίπλα "Αποδέχομαι τους όρους υπηρεσιών". Μετά, κάτω δεξιά, κάντε κλικ εκεί που γράφει "Συνεχίστε" ή "Συνέχεια".
5. Δώστε τον τίτλο που θέλετε να αντιπροσωπεύει το ιστολόγιο σας, καθώς επίσης και την διεύθυνση στην οποία θα το βρίσκει κάποιος. Και μετά κάτω δεξιά κάντε κλικ στο "Συνέχεια".
6. Στην επόμενη σελίδα (Επιλέξτε ένα πρότυπο), διαλέξτε την εμφάνιση που θέλετε να έχει το ιστολόγιο σας. Όλες οι διαθέσιμες είναι δίστηλες, αλλά υπάρχει κι άλλος τρόπος μετά και γι' αυτούς που επιθυμούν περισσότερες στήλες στο ιστολόγιο τους. Μετά κάντε κλικ στο "Συνέχεια".
7. Στην επόμενη σελίδα "Το ιστολόγιο σας δημιουργήθηκε", καντε κλικ στο "Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το ιστολόγιο".
Έτοιμο το ιστολόγιο σας. Μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να γράφετε και να δημοσιεύετε τα κείμενα σας.
Οι παρακάτω απαντήσεις είναι για να καταλάβετε πόσο εξωφρενικές είναι οι τιμές!!!
2 ● Δημιουργία Νέου ιστολογίου 3στηλο ή και περισσότερες στήλες (για αρχάριους) 60 € (Εάν θέλετε να είναι 3στηλο ή και με περισσότερες στήλες)
Ουσία: Αναζήτηση 3στηλου προτύπου στο Google και αλλαγή προτύπου μέσω ρυθμίσεων. Απαιτούμενος χρόνος: 2 λεπτά. Κόστος: 0.
3 ● Αλλαγή Προτύπου σε υπάρχον blog χωρίς widgets 60 €(Εάν έχετε ήδη blog, και απλά θέλετε να αλλάξετε πρότυπο, δίχως όμως να χρησιμοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα widget, μα δεν ξέρετε πώς να το κάνετε)
Ουσία: Αλλαγή προτύπου μέσω ρυθμίσεων. Απαιτούμενος χρόνος: ένα λεπτό. Κόστος: μηδέν.
4 ● Αλλαγή Προτύπου σε υπάρχον blog μαζί με τα ήδη υπάρχοντα widget σας 140 € (Εάν έχετε ήδη blog, και θέλετε να αλάξετε πρότυπο, δίχως να χάσετε τα υπάρχοντα widget, μα διστάζετε να το κάνετε μόνοι σας ή δεν έχετε τον χρόνο, αναλαμβάνω να σας το στήσω και να το τελειώσω εγώ για σάς)
Ουσία: Σώσιμο κώδικα από κάθε widget, αλλαγή προτύπου, και ξανά προσθήκη κώδικα από κάθε widget. Απαιτούμενος χρόνος 1 λεπτό συν 10 δευτερόλεπτα το κάθε widget. Άν π.χ. η σελίδα έχει 60 (!) widget, τότε χρειάζονται μόλις 10 λεπτά.
5 ● Προσαρμογή extra εφαρμογών & extra widgets 5 € για κάθε εφαρμογή ή widget (Είδατε ένα widget η κάποια εφαρμογή κάπου, και το θέλετε κι εσείς στο δικό σας blog; Δείξτε μου πού το είδατε, και αναλαμβάνω να σας το τοποθετήσω εγώ. Η τιμή περιλαμβάνει μία εφαρμογή, ή ένα widget τη φορά).
Ουσία: Αναζήτηση στο google εφαρμογής ή widget που θέλουμε. Επεξεργασία και αντιγραφή κώδικα από τη σελίδα κι επικόλληση στο μπλογκ μας. Απαιτούμενος χρόνος: ένα λεπτο. Κόστος: μηδέν.
6 ● Δημιουργία Κεφαλίδων, 40 € (Θέλετε μια εικόνα που να είναι μοναδική και να ταιριάζει (σαν κεφαλίδα) με το blog σας; Αναλαμβάνω να σας φτιάξω εγώ μερικές (5 εικόνες) για να διαλλέξετε εσείς κατόπιν την καλύτερη, πληρώνοντας μόνο για την μία. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτησή της, εάν δεν ξέρετε πώς η δεν τα καταφέρνετε).
Ουσία: Δημιουργία εικόνας και εισαγωγή στο μπλογκ.Απαιτούμενος χρόνος: Ανάλογα την εικόνα, αλλά σε γενικές γραμμές από 1 λεπτό έως 5 λεπτά το πολύ. Κόστος: μηδέν.
7 ● Δημιουργία άλλων εικόνων, 10 € (Θέλετε να φτιάξετε κάποιες εικόνες, για κάποια ειδική ανάρτηση; να έχουν wattermark ή οτιδήποτε άλλο; Θέλετε να φτιάξετε Buttons η εικόνες που να εμπεριέχουν συνδέσμους; (Link). Αναλαμβάνω να σας τις φτιάξω-τροποποιήσω, και να σας τις στείλω εγώ έτοιμες. Στην τιμή περιλαμβάνεται και η τοποθέτησή τους, εάν το επιθυμείτε).
Ουσία: Δημιουργία εικόνας, ή κουμπιού, με προσθήκη συνδέσμου. Απαιτούμενος χρόνος: Ανάλογα την εικόνα, αλλά σε γενικές γραμμές από 1 λεπτό έως 5 λεπτά το πολύ. Κόστος: μηδέν.(Η προσθήκη συνδέσμου ή watermark παίρνει μόλις 10 δευτερόλεπτα το καθένα).
8 ● Δημιουργία Banner 25 € (Ο καθ’ ένας μας θέλει έναν δικό του Banner, που να είναι μοναδικός, και να συμβολίζει τον ίδιο και το blog του. Πείτε μου πώς θα τον θέλατε, ή αφήστε με να φανταστώ εγώ για σάς κάτι. Θα σας φτιάξω 5 εικόνες-Banner, απο τις οποίες θα διαλέξετε την καλύτερη, και θα πληρώσετε ασφαλώς μόνο αυτήν. Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο HTML κώδικας, καθώς και η τοποθέτισή του στο blog σας, εάν το επιθυμείτε).
Κατ' αρχήν άσχετε και αγράμματε που θες να το παίξεις και επαγγελματίας επί πληρωμή εν μια νυκτί, λέγεται ΤΟ banner, και όχι Ο banner.
Ουσία: Δημιουργία μέσω κάποιου προγράμματος ή κάποιας σελίδας. Πάντα υπάρχουν πολλές έτοιμες επιλογές. Απαιτούμενος χρόνος: Από 2 έως 5 λεπτά. Κόστος: μηδέν.
9 ● Απλή Βοήθεια για blog-υποθέσεις 5 €(Έχετε οποιαδήποτε απορία, για κάτι που δεν έκανα κάποια ανάρτηση μα σας ενδιαφέρει; Η τιμή είναι συμβολική, 5 € μόνο).
Ουσία: Google it! Κόστος: μηδέν. Ή ρωτήστε οποιονδήποτε που ασχολείται, φίλο σας ή μη! Σχεδόν όλοι είναι πρόθυμοι να σας απαντήσουν αφιλοκερδώς. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως βλέπετε από τον εδώ τιμοκατάλογο. Ακόμα και για μια ερώτηση χρεώνει 5 ευρώ. Ασχολίαστο!
10 ● Προχωρημένη Βοήθεια για άλλες blog-υποθέσεις 15 € (Έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία, πρόβλημμα ή ότι άλλο, το οποίο απαιτεί (ας το ονομάσω) χρόνο και κόπο; Πείτε μου, και εάν λυθεί το αίτημά σας, πληρώνετε μετά. Αν όχι, δεν έχετε καμία υποχρέωση απέναντί μου).
Ουσία: Google it! Κόστος: μηδέν. Απλώς το χρεώνει πιο ακριβά γιατί θα είναι κάτι που δεν θα ξέρει και θα πρέπει κι αυτός να το ψάξει στο Google ή να ρωτήσει άλλους που φυσικά θα του απαντήσουν αφιλοκερδώς.

Ο συγκεκριμμένος blogger είναι μεγάαααααααλος σωτήρας. Σε λίγο θα χρεώνει και την απλή επίσκεψη στη σελίδα του καθώς και τα σχόλια που αφήνετε, όπως πήγε να χρεώσει και την "κριτική" που έκανε σε διάφορα blogs.

ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ "ΚΩΤΣΟΥΣ" διάφοροι αυτόκλητοι "σωτήρες". Ασχοληθείτε λίγο με το blog σας. Ρωτήστε ό,τι θέλετε στο google ή αν δείτε κάτι που σας αρέσει σε κάποιο blog ρωτήστε που το βρήκε.


Οι περισσότεροι θα χαρούν να σας βοηθήσουν
Α Φ Ι Λ Ο Κ Ε Ρ Δ Ω Σ.

14 σχόλια:

  1. Που να υπήρχε στις παροχές του και το format σε υπολογιστές, ειδικά αν έπρεπε να σώσει στον υποψήφιο πελάτη και κάποια αρχεία που έχουν σημασία για κείνον, θα πάταγε πάνω σε αυτό, και αντί για 50 euro που έχει, θα ζήταγε ποσό ίσο με την αξία αγοράς νέου υπολογιστή.
    Βρίσκουν και τα κάνουν πιπί μου, μυρίζονται από μακριά αυτούς που δεν έχουν πολλές γνώσεις, τους δελεάζουν με μία καραμέλα και μετά σκάνε το παραμύθι.
    "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας", μη το ξεχνάς ποτέ αυτό. Στο internet βρισκόμαστε πιπί, ηλεκτρονικό αντίγραφο της κοινωνίας μας είναι, απ' όλα έχει ο μπαξές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρω για ποιόν μιλάς αλλά επειδή δεν έχω Mozilla το blog του δεν μου ανοίγει ωστόσο του έστειλα email-το οποίο είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ή όχι-γράφοντάς του τα εξής:

    "Λόγω του ότι δεν έχω Mozzila Firefox δεν μου ανοίγει πλήρως η σελίδα σου με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αφήσω σχόλιο δημόσια (για να μην νομίζεις ότι κρύβομαι από κάτι!).

    Μέρες τώρα σκέφτομαι τί να γράψω. Το αντιφατικό της υπόθεσης είναι που ενώ στο κείμενό σου λες πως όλες οι γνώμες είναι δεκτές, στο πεδίο των σχολίων γράφεις πως στο blog σου πρέπει να ξεχάσουμε τα περί δημοκρατίας, φωτεινό παράδειγμα η Νίνα που είπε την γνώμη της.

    Εγώ θα σου πω την γνώμη μου κι αν θέλεις δημοσίευσέ την αν δεν θες είναι δικαίωμά σου. Έχω δημοκρατία και έχεις δημοκρατία. Σε καμία περίπτωση πάντως η γνώμη μου δεν θα είναι επιθετική ή εριστiκή απεναντί σου αλλά καθαρά πως το βλέπω εγώ.

    Απ ότι έχω καταλάβει, αγαπάς πολύ το blogging κι έχεις ασχοληθεί πολύ βαθιά μ αυτό από μεράκι και χόμπι. Αν δεν κάνω λάθος-διόρθωσέ με-πρώτος εσύ ανοίχτηκες στο να μοιραστείς τις γνώσεις σου με τους αναγνώστες σου κι αυτό είναι προς τιμήν σου.

    Το ότι κάποιοι βαριούνται να ψάξουν και σε έπρηξαν ναι είναι λάθος κι εκεί να χρεώσεις. Το να το γενικεύεις όμως ή να ισχυρίζεσαι πως επειδή το κάνουν οι άλλοι το αποφάσισες κι εσύ είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ.

    Καταρχήν η συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι δική σου αλλά φιλοξενία από την blogspot. Που σημαίνει ότι προσπαθείς να βγάλεις χρήματα με μηδενικό κόστος, σαν να λέμε πως εγώ κάνω ένα λογαριασμό στο facebook και εκμεταλλευόμενη τον δωρεάν χώρο που μου παρέχεται, προσπαθώ να πουλήσω προιόντα σε φίλους που μέχρι τώρα πουλούσα αφιλοκερδώς με δική μου πρωτοβουλία. Ίσως αυτό να ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να επισκέπτεται ο κόσμος το blog σου, αλλά αυτό το κίνητρο το δημιούργησες εσύ κι αυτή τη στιγμή το παίρνεις πίσω οπότε ίσως είναι λογικό να κακοφαίνεται!

    Θα το ξαναπώ πως οι γνώσεις σου είναι πραγματικά σημαντικές και πως το τσάμπα το αγαπάνε όλοι, δεν αντιλέγω. Όμως οι συγκεκριμένες γνώσεις δεν χρειάζονται σπουδές ή επαγγελματική κατάρτιση. Με ένα απλό search ο άλλος μπορεί να βρει αυτά που του παρέχεις. Ο αδερφός μου είναι τεχνικός υπολογιστών, σπούδασε για να μπορεί να φτιάχνει μηχανήματα και να ικανοποιεί τους πελάτες του και παίρνει 50 ευρώ ΤΗΝ ΩΡΑ για κάτι που ο πελάτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί από μόνος του απλούστατα γιατί δεν υπάρχει πηγή πληροφοριών. Συγκριτικά λοιπόν με το μέσο Ελληνικό μεροκάματο-το οποίο αναφέρεις-βρίσκω παράλογη την χρέωση των 60 ευρώ για ένα δίστηλο blog πράγμα που παίρνει πόσο; 3 λεπτά;

    Δικαίωμά σου να θέλεις να το κάνεις επί πληρωμή. Αλλά όποιος θέλει να είναι σωστός επιχειρηματίας, διαθέτει και κεφάλαιο. Άνοιξε λοιπόν ένα domain-ή διαφήμισε την δραστηριότητά σου στο domain που ήδη έχεις σχετικά με το τραγούδι-και ξεκίνα.Όχι όμως στις πλάτες μίας δωρεάν ιστοσελίδας ή στις πλάτες ανθρώπων που τους έδωσες την εντύπωση πως ότι έκανες ήταν γιατί το γούσταρες!

    Επίσης διακρίνω και μια αλλαγή στο ύφος σου....το πρώτο διάστημα στο πεδίο των σχολίων έγραφες "Δεσμεύομαι να επισκεφτώ το blog σου" πράγμα που σε κάποια blogs είδα πως ζήτημα να το έκανες δυο φορές και οκ δεν ήσουν υποχρεωμένος, απλά απορώ γιατί δεσμευόσουν!

    Τώρα ένα Χ διάστημα το άλλαξες και το έκανες "Αν έχω χρόνο θα περάσω"......δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σχέση με την απαρχή της επαγγελματικής σου πορείας μέσω του blog ή με την αύξηση των αναγνωστών σου.

    Πάντως προσωπικά εγώ στενοχωρήθηκα γιατί πραγματικά πίστεψα πως η προσφορά σου ήταν κατά βάση ανιδιοτελής και δεν είχε σαν στόχο την προσέλευση αναγνωστικού κοινού. Αν το αντιλαμβάνομαι λάθος διόρθωσέ με!

    Φιλικά

    Μάγισσα Κίρκη"

    Πάντως σοβαρά τώρα, για μένα το ρισκάρει. Μπορεί κάποιος να του κάνει αναφορά στη google πως εκμεταλλεύεται το δωρεάν χώρο για παροχή υπηρεσιών σε θέματα της ίδιας της google.

    Προσωπικά δεν το βρίσκω σωστό... ούτε το επιχειρημαιτκό δαιμόνιο ούτε το ύφος γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απιστευτοοοοοοοο!!!
    φοβερη μπιζνα ο τυπος!!!!!!
    πως δεν το σκεφτηκαμε αυτο εμεις ολοι....
    κουφαθικα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες τώρα!!! Anyway, έχω ένα βραβείο για σένα στο blog, έλα να το παραλάβεις (χωρίς χρέωση, χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, δεν πάμε καλά. Καθόλου καλά δεν πάμε. Από την άλλη, αφού υπάρχουν χαζοί που πληρώνουν... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ κάθομαι και παιδεύομαι...

    Είμαι μ@λ@κ@ς τελικά...

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά πρώτον δεν σου επιτρέπω να αντιγράφεις το blog μου.
    Κατά δεύτερον ηθελημένα και επανειλημένα "κατάλαβες όπως σε σύμφερε" όλα όσα έγραψα παραφράζοντας και παρερμηνεύοντας επίτηδες, και εσυ και οι όμοιοί σου, γι αυτό και το μπινελίκι που έφαγες.

    Η Μάγισσα Κίρκη έπιασε κάπου το νόημα, μα το έχασε πάλι στο τέλος παρασυρμένη απο κάποιους σαν και σένα.
    Εδώ λοιπόν είναι όλο το μυστικό:

    "Το ότι κάποιοι βαριούνται να ψάξουν και σε έπρηξαν ναι είναι λάθος κι εκεί να χρεώσεις."

    Τον δικό μου χρόνο δεν μου τον αναπληρώνεις εσυ, και εγώ καθορίζω πώς και σε ποιόν τον διαθέττω δωρεάν. Ρώτα το αφεντικό σου να μαθαίνεις, τα ίδια θα σου πεί.
    ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ δεν έπαψα να βοηθάω άλλους ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ μέχρι τώρα, και ούτε θα πάψω να το κάνω.
    Απλά, ΕΠΙΛΕΓΩ πλέον σε ποιόν θα το κάνω και σε ποιόν όχι. Μήπως δεν έχω το δικαίωμα της επιλογής; Και στο φινάλε, ποιά θαρρείς πως είσαι για να με κρίνεις εσυ; Σε έβαλα νταβατζή στη ζωή μου; Σου έδωσα τίποτε δικαιώματα και δεν το κατάλαβα; Μήπως κάτι άλλο;
    Κάνε κι εσυ -αφού είσαι τόσο ξύπνια- το ίδιο, σου το απαγορεύει κανένας; Φοβάσαι μήπως την άγνοιά σου;

    Την φράση Clopy να την αφιερώσεις σε σένα και σε κάποια φιλαράκια σου. Κλοπή λέγεται όταν πάρεις κάτι αυτούσιο απο κάποιον δίχως την άδειά του (όπως εσυ απο μένα) και το παρουσιάσεις σαν δικό σου. Αν το παραλάβεις και το επεξεργαστείς και το μεταφράσεις σε άλλη γλώσσα όπως κάνω εγώ, τότε έχεις το δικαίωμα να πείς πως έκανες δουλειά. Απορώ πώς δουλεύεις και σε γραφείο με το IQ 2,5 που διαθέτεις. Στο μόνο που είσαι ικανή είναι η μιζέρια σου, η κακία σου και ο φθόνος σου, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φυλής σου.

    Και σαν απάντηση για την φίλη Μάγισσα Κίρκη, "δεν διακινδυνεύω απολύτως τίποτε, δεν είμαι άσχετος ούτε απο το web ούτε απο blogging ούτε απο internet γενικότερα".
    Βλέπεις, ασχολούμαι με αυτά για πολλά χρόνια, κάτι που στην Ελλάδα ασχολείστε το πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και άξαφνα γίνατε ειδήμονες όλοι σας.. πολύξεροι αγράμματοι δικηγόροι.

    Και τώρα μπορείς να σβήσεις το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. περσινά ξινά σταφύλια.
    πώς και μας θυμήθηκες? σου χάλασε η μπίζνα? δεν αναφέρω μπλογκ πουθενά οπότε χοροπήδα και κάρφωσου μόνος σου όσο θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμία μπίζνα δεν μου χάλασε, το αντίθετο μάλιστα. Και επειδή δεν είναι ηλίθιοι οι αναγνώστες σου, δεν χρειάζεται να καρφωθώ όπως λές, το "καρφί" άλλη είναι, όχι εγώ.
    Όχι όμως να τα λέτε όπως σας συμφέρει. Πάντως απόρησα πως και δεν το έσβησες. Τουλάχιστον αυτό σε τιμά.. έστω αυτό. Γιατί κατά τα άλλα, τα έκανες σκ.. μην το πώ, ξέρεις τι εννοώ. Χαιρετίσματα στον κακό λύκο που με είπε επίφοβο Δαναό, λές και με ήξερε απο χτές ο παπάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα απαντούσα Νίκο,αλλά είδα για άλλη μία φορά το γνωστό υβριστικό σου ύφος, σε όσους διαφωνούν μαζί σου για τον οποιοδήποτε λόγο.
    Ξέρεις η γλώσσα του πεζοδρομίου είναι η πιο εύκολη στην χρήση της.
    Αλλά αφού δεν έχεις πλούτο λεξιλογίου και επιχειρήματα σε δικαιολογώ.
    Σε ενόχλησε η φράση του Λαοκόοντα που χρησιμοποίησα, ουπς σου βάζω δύσκολα ε;
    Ποιος είναι πάλι αυτός θα αναρωτιέσαι, ψάξε στον Όμηρο εκεί θα τον συναντήσεις.
    Τώρα όσο για τις πονηριές αλλού, γιατί ούτε οι αναγνώστες της Νίνας αλλά ούτε και οι δικοί σου είναι βλάκες, πολλές φορές θέλουν να κάνουν τον βλάκα γιατί δεν έχουν καμία όρεξη να τους χαλάσεις την διάθεση με τον οχετό των λόγων σου σε όποιον έχει αντίθετη άποψη με την δικιά σου.
    Δεν είναι λίγες οι φορές, που ακόμα και μέσα στις αναρτήσεις σου, για να φανείς ανώτερος(που μόνο ανώτερος δεν φαίνεσαι ειλικρινά σου μιλάω),δείχνεις μαγκιά με την κακή έννοια, λέγοντας ιστορίες όπου πρόσβαλες, ή χτύπησες άτομα και όπου οι γυναίκες για σένα είναι χαζόκοτες, πολύ αντριλίκι ρε παιδάκι μου, κόψε κάτι, βρομίσαμε τεστοστερόνη.
    Αντίθετα από σένα που λες ότι μας διαβάζεις σε διαβάζουμε, ή μάλλον σε διαβάζαμε.Μέχρι που αηδιάσαμε.
    Σε τι σε αντέγραψε η Νίνα δεν κατάλαβα, στο ότι παρουσίασε την λίστα με τις τιμές που έβαλες;Ξέρεις πονηρούλη η λίστα σου αυτή, που όταν είδες ότι δεν σε παίρνει, φρόντισες να αλλάξεις τις τιμές, για να φανείς καλός και σωστός και ότι ενδιαφέρεσαι για τους καημένους τους bloggers, υπάρχει ακόμα στο διαδίκτυο, με τις εξωφρενικές τιμές που είχες και διακωμώδησε η Νίνα, εκεί δεν υπάρχει θέμα παρανόησης, ούτε τις τιμές τις έβγαλε από το μυαλό της, δικές σου ήταν, πάρε να την χαίρεσαι την λίστα σου, αν μη τι άλλο βγήκε ένα καλό από την υπόθεση, βοήθησε με την ανάρτησή της αυτή η Νίνα, να αλλάξεις μετά τις τιμές για να μην βουτάς τόσο ξεδιάντροπα χρήματα από ανθρώπους για υποθέσεις μερικών λεπτών, που μπορεί και να μην τους περίσσευαν κιόλας.
    Τώρα όσο για την κριτική, που τόσο σου αρέσει να κάνεις εσύ "μεγάλε master" μάθε και να την δέχεσαι.Μην κρίνεις για να μην σε κρίνουν.Όσο για το παπάρας στο επιστρέφω και με τόκο, μάλλον κοιταζόσουν στον καθρέπτη όταν το σκεφτόσουν να το γράψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να σου δώσω περισσότερη βοήθεια μη σε κουράσω κιόλας Νίκο, την φράση του Λαοκόοντα ακριβώς όπως είναι θα την βρεις στην Αινειάδα του Βιργίλιου, την αναφορά στον Όμηρο στην έκανα μήπως σου θυμίσει τον δούρειο ίππο, γιατί αυτό ήταν το δώρο των Ελλήνων προς τους Τρώες που αναφερόταν ο Λαοκόων.Τέλος το μάθημα για τα έπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν θα μπορούσα ποτέ να σβήσω την απάντησή σου γιατί προτιμώ να ακούγονται όλες οι απόψεις και ας υπάρχει διαφωνία. λυπάμαι για την γλώσσα που χρησιμοποιείς και εδώ και στα σχόλια που φρόντισες να σβήσεις μαζί με όλη την αναρτηση σου, από το μπλογκ σου.

    Και μια που ασχολείσαι χρόνια με το blogging και μάλλον τα έχεις ξεχάσει, διάβασε πάλι τους όρους για τα blog. Φαντάζομαι ότι η μετάφραση σου είναι εύκολη. Αν δεν μπορείς να την κάνεις, θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου και θα σε χρεώσω.
    7. No Resale of the Service. Unless expressly authorized in writing by Google, you agree not to reproduce, duplicate, copy, sell, trade, resell or exploit for any commercial purposes (a) any portion of the Service, (b) use of the Service, or (c) access to the Service.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νίνα, καλό που ψάχνεις τους όρους της google, μα άστοχο, διότι εγώ δεν πούλησα κάτι που ανήκει στην google, οπότε μάθε να διαβάζεις και Αγγλικά και Ελληνικά καλύτερα, και να κατονοείς καλύτερα τις ορολογίες. Άσε το λογοπαίγνιο και τις δικολαβικές φανφάρες, όχι σε μένα, δε λέει. Α! και μου δωσες μια φαεινή ιδέα.. σε λίγο θα την κάνω πράξη.

    Και τώρα στον κακό λύκο λιγάκι, γιατί πολλά μας τα είπε και απο παπαριές χορτάσαμε.

    Φιλαράκο (όχι μην τρομάζεις, δεν σε θεωρώ φίλο μου) τον Λαοκόοντα τον έχω ξεχάσει απο μικρός, και δεν με ενδιαφέρει η ιστορία του, ούτε ο Όμηρος για να καθίσω να τους ξαναθυμηθώ. Ασχολήσου εσυ μ' αυτούς παριστάνοντας τον διαβασμένο εκεί που πουλάει, ίσως μάθεις και κάτι περισσότερο.
    Το υβριστικό μου ύφος δεν κατάλαβα πού το είδες στην απάντησή μου στην Νίνα. Με έχεις ακούσει ποτέ να βρίζω; Με γνωρίζεις καλά; με ξέρεις προσωπικά; η με θεωρείς έναν απο αυτούς που κάνεις παρέα; Θα σε παρακαλέσω λοιπόν την επόμενη φορά που θα αναφερθείς σε μένα, να είσαι πολύ πιο προσεκτικός, γιατί τότε θα δείς αν έχω τεστοστερόνη και αν ξέρω να βρίζω, η πόσο καλά κατέχω την γλώσσα και αν είναι πλούσιο το λεξιλόγιό μου και πόσο.
    Πρώτα πρώτα λοιπόν, για να μαθαίνεις, την πρώτη λίστα με τις αρχικές τιμές την ετοίμασε μια φίλη.
    Την διόρθωσα μετά, βλέποντας την μιζέρια κάποιων που τσίνιξαν σαν κότες, λές και τους ζήτησα δανεικά, και εξηγώντας της πως δεν μπορεί να πληρώσει σήμερα κάποιος τέτοια ποσσά, όταν σχεδόν όλοι χρωστάνε παντού, και δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνό τους απο φόβο μην είναι καμία τράπεζα η κάποιο γραφείο collectors.
    Μήπως θέλεις να σου δώσω λοιπόν κι εγώ κάποια λίνκ με Ελληνικές σελίδες (της οκάς, με όλη την σημσία της λέξης), και να δείς εκεί τιμές να φρίξεις; Και εκει μιλάμε για το φθηνότερο, να στοιχίζει 150 Ευρά που φτάνουν έως 360 ??..είπες τίποτε; Και ξέρεις ποιά είναι η πλάκα λυκάκο; ότι τους πληρώνουνε. ΝΑΙ, καλά διάβασες, τους πληρώνουνε.
    Και σε ενόχλησε αν πληρώνουν κάποιοι άλλοι εμένα; Γιατί; Σου ζήτησα εσένα προσωπικά χρήματα ποτέ; Μήπως καθημερινά δεν αναλαμβάνω να βοηθήσω ένα σωρό κόσμο εντελώς δωρεάν όπως πάντοτε έκανα και πρίν; Σε ενοχλεί αν κάποιοι απο αυτούς μου στείλουν χρήματα γιατί έτσι γουστάρουνε; Ποιός είναι λοιπόν ο πραγματικός λόγος που μου γύρισες την πλάτη σου;
    Το αν με διαβάζεις η όχι, είναι επιλογή σου, και ίσως και να με ενοχλεί που δεν με διαβάζεις, δεν θα σε παρακαλέσω ποτέ όμως. Ποτέ δεν παρακαλάω και ποτέ δεν γλύφω εκεί που φτύνω.
    Το τι γράφω στις αναρτήσεις μου, είναι δική μου δουλειά, και αν διαβάσουμε κι εσένα, το ίδιο θα πούμε, σαν αυτά που λές κι εσύ για μένα η και για άλλους, ή σαν αυτά που δεν λές σε κάποιους γιατί δεν έχεις τα κότσια.
    Αυτά τα ολίγα σαν αρχή, γιατί σίγουρα θα έχουμε και συνέχεια, ..σας έχω πια μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα