22 Νοεμβρίου 2007

Ζωνιανά μια αδικημένη κοινωνία

Σοκ έχει προκαλέσει στην αγνή ελληνική κοινωνία η αποκάλυψη πως στα Ζωνιανά Ρεθύμνου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ένα άτυπο καθεστώς ατιμωρησίας. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα βασιλεύει ο νόμος, η τάξη και η αξιοκρατία, στα Ζωνιανά γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και όλοι οπλοφορούν. Τα τρομακτικά αυτά στοιχεία ήρθαν στο φως μετά από επίθεση που δέχτηκαν οι αθώοι αστυνομικοί, ενώ κατευθύνονταν στα Ζωνιανά για να πιάσουν τους κακούς.
Συγκλονισμένοι δηλώνουν όλοι αυτοί που επί χρόνια ζητούν επίμονα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, αφού μόλις τώρα συνειδητοποίησαν πως όλα αυτά συνέβαιναν με την κάλυψη πολιτικών, δικαστικών και αστυνομικών και πως τα ναρκωτικά είναι απόλυτα νόμιμα στη χώρα μας -αρκεί βέβαια να ψωνίζεις από το σωστό άνθρωπο και όχι από τίποτα αλήτες.
Μετά από έρευνες της αστυνομίας στα Ζωνιανά, κατασχέθηκαν 500 τόνοι χασίς, 30.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και 200 κιλά κοκαΐνη, αλλά οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, γιατί η αστυνομία θα βάλει τα δυνατά της ώστε να φτάσει σύντομα το εμπόρευμα στα χέρια τους και σε πολύ λογικές τιμές.
Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν 4.000 καλάσνικοφ, 200 μπαζούκας και 20 τανκς Leopard με γερμανικές πινακίδες, διπλούς αερόσακους και κοτσαδόρο, ενώ σε ένα πηγάδι ανακάλυψαν δυο υποβρύχια, ένα αεροπλανοφόρο και 40 ψαροτούφεκα.
Οι άνδρες της αστυνομίας δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν 30 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στο γυναικωνίτη της Παναγιάς της Χασισωμένης, αλλά ήρθαν στα συγκαλά τους όταν ο παπα-Φούντας τους εξήγησε πως το τοπικό έθιμο απαιτεί να στολίζουν τον Επιτάφιο με μαριχουάνα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, βρέθηκαν στοιβαγμένες σε μια αποθήκη 830 Βουλγάρες καλλονές που προορίζονταν για τη χριστουγεννιάτικη αγορά και 40 Ρουμάνες που είχαν σιτέψει και ήταν για πέταμα. Ακόμα, οι αστυνομικοί βρήκαν σε μια σπηλιά μια μεραρχία Γερμανών αλεξιπτωτιστών που τους είχαν φυλακισμένους οι Ζωνιανοί από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο -τους κρατούσαν αιχμάλωτους, ώστε αν ξαναγίνει γερμανική επίθεση στην Κρήτη να τους χρησιμοποιήσουν ως ανταλλάγματα. Οι υπέργηροι Γερμανοί στρατιώτες ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς που τους απελευθέρωσαν και ζητούσαν επίμονα να μάθουν ποιος νίκησε στον πόλεμο και αν δικαιούνται σύνταξη μετά από 67 χρόνια θητεία. Ο διευθυντής της αστυνομίας Ρεθύμνου δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα έρευνες στα Ζωνιανά και πως το μόνο που τον ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τις πυρηνικές κεφαλές και τις ατομικές βόμβες.
Οι κάτοικοι των Ζωνιανών είναι ενοχλημένοι από την παρουσία της αστυνομίας, γιατί δεν μπορούν να πάνε να ποτίσουν τις χασισοφυτείες τους, ενώ το σχολείο του χωριού παραμένει κλειστό γιατί τα πιτσιρίκια, αν δεν πιουν πρώτα κάνα μπάφο, δεν μπορούν να εμπεδώσουν το πυθαγόρειο θεώρημα και την απλή μέθοδο των τριών. Τους Ζωνιανούς τους ενδιαφέρει πολύ να μάθουν τα παιδιά τους μαθηματικά -ιδιαίτερα πρόσθεση, αφαίρεση και πολλαπλασιασμό-, ώστε, όταν τα στέλνουν να πουλήσουν χασίς και κοκαΐνη, να δίνουν σωστά τα ρέστα και να μην κάνουν παράπονα οι πελάτες. Κάνουν μάλιστα πολλά παιδιά ώστε να υπάρχουν αρκετά χέρια στην οικογένεια για να διακινούν τα χασίσια στην αγορά και παράλληλα να μη δημιουργείται πρόβλημα, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και κάποιος άσχετος κι αδέκαστος δικαστής βάλει στη στενή κάνα κοπέλι.Ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε σεβασμό από τις Αρχές γιατί στα Ζωνιανά δεν πάτησαν ποτέ Τούρκοι. Τελικά, στα μέρη της Ελλάδας που δεν πάτησαν οι Τούρκοι οι κάτοικοι είναι εντελώς απολίτιστοι -στις υπόλοιπες περιοχές όλο και βελτιωθήκαμε κάπως κατά τη διάρκεια των χρυσών αιώνων της Τουρκοκρατίας. Οι Ζωνιανοί πολέμησαν ηρωικά σε όλους τους σύγχρονους πολέμους του έθνους, γιατί ήταν πάντα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν ήξεραν τι τους γίνεται, με αποτέλεσμα να τρέχουν σαν χαζοί όπου ακούγανε τουφεκιές, οπότε τώρα ζητούν να εφαρμοστεί ένας νόμος της μινωικής εποχής ο οποίος επιτρέπει σε όσους έχουν προγόνους που πολέμησαν για την πατρίδα να παίρνουν άδεια εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και γυναικών. Οι κάτοικοι των Ανωγείων είναι έξαλλοι με την αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά, γιατί πιστεύουν πως αποτελεί έμμεση διαφήμιση του γειτονικού χωριού στο εξωτερικό και υποστηρίζουν πως το ανωγειανό χασίς είναι πιο αγνό από το ζωνιανό γιατί οι Ανωγειανοί χασισοκαλλιεργητές χρησιμοποιούν κοπριά και όχι φυτοφάρμακα. Θορυβημένοι είναι και οι χασισέμποροι των Νομών Ηρακλείου και Χανίων που βλέπουν το χασίς τους να μένει αδιάθετο, ενώ οι χασισοκαλλιεργητές του Νομού Μεσσηνίας έχουν κινητοποιηθεί και ετοιμάζουν μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για να αποκαταστήσουν τη φήμη των προϊόντων τους στην ολλανδική αγορά.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την κατηγορία πως βάφτιζε το αλβανικό χασίς «ελληνικό» για να πάρει τις επιδοτήσεις των κοινοτικών κονδυλίων.
Οι εξελίξεις στα Ζωνιανά έχουν προβληματίσει πολλούς ιστορικούς, γιατί θεωρούν πως τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ανατρέπουν τη μέχρι σήμερα επικρατούσα ιστορική αντίληψη για την αντίσταση των Κρητικών εναντίον των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης. Κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν πως οι Κρητικοί αντιστάθηκαν λυσσασμένα στη γερμανική επίθεση όχι από αυταπάρνηση και ηρωισμό -όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα-, αλλά επειδή νόμιζαν πως οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές είχαν σκοπό να καταστρέψουν τις χασισοφυτείες τους και να κατασχέσουν την κοκαΐνη.
Ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε πως σκοπεύει να ξαναγυρίσει την ταινία Ελ Γκρέκο, γιατί τώρα είναι σίγουρος πως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος έφυγε από την Κρήτη για να αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε, αφού η τεχνοτροπία του αποδεικνύει περίτρανα πως έπινε μαύρο, την άκουγε και ήταν συνέχεια ντάγκλα.
Στην πραγματικότητα, οι Ζωνιανοί λοιδορούνται άδικα γιατί είναι σύγχρονοι εθνικοί ήρωες και εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Πριν από 25 χρόνια, το κυρίαρχο σύνθημα στη χώρα ήταν «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Οι αμερικάνικες βάσεις έκλεισαν, αλλά η βάση της Σούδας έμεινε. Έτσι, οι πολιτικοί, οι δικαστικές Αρχές, η αστυνομία και οι κάτοικοι των Ζωνιανών έβαλαν σε λειτουργία ένα πανέξυπνο και μακρόπνοο σχέδιο για να ξεφορτωθούν τη βάση της Σούδας: αποφάσισαν να γεμίσουν την Κρήτη ναρκωτικά, ώστε να κάνουν ναρκομανείς τους Αμερικανούς στρατιώτες και να είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τις ναρκωτικές ουσίες. Σήμερα γίνεται η επιχείρηση στα Ζωνιανά -όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, εξαφανίζονται οι ναρκωτικές ουσίες από το νησί, οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν βρίσκουν ούτε τσιγαριλίκι, μένουν χαρμάνια, και την πουλεύουν για την πατρίδα τους.
Η Σούδα είναι και πάλι δικιά μας! Ζήτω τα Ζωνιανά! Ζήτω η Κρήτη! Ζήτω οι μπάφοι της λευτεριάς!
LIFO - 15/11/07

2 σχόλια:

  1. Κάθε σπίτι έχει και τον καμπινέ του που λέει και ο λαός μας, δεν είναι μόνο τα Ζωνιανά, απλώς έτυχε και αποκαλύφθηκε αυτή η υπόθεση, σε πολλές περιοχές συμβαίνουν, απλώς οι Κρητικοί φημίζονται για την κατοχή των όπλων από τις "μπαλοθιές", και αυτό είναι που έκανε την διαφορετικότητα στην υπόθεση αυτή των ναρκωτικών και της παρανομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ χρυσοπιπι είσαι γρόθος με πατέντα αλλά ποιός θα στο πει!!!!!!!!!!!!! Να σταματήσει να γράφεις ΜΑΛΑΚΙΕΣ και ΑΚΥΡΑ σχόλια να μη σου γαμήσω πράμα. Άμε να πιείς κάνα τσιγαράκι να συνέλθεις μιας και εσείς τα Αθηναιόπουλα μόνο έτσι "ξεφλιπάρετε"........ ΓΡΟΘΕ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα