19 Απριλίου 2008

30.000.000 ωρες/χρόνο για να διαλέξουν όνομα

Έως και 30 εκατομμύρια ώρες ξοδεύουν κάθε χρόνο οι βρετανοί γονείς, προκειμένου να επιλέξουν τι όνομα θα δώσουν στο νεογέννητο παιδί τους. Είδατε τι «τραβάνε» επειδή δεν ακολουθούν τη δική μάς πεπατημένη που θέλει να ανακυκλώνονται τα ονόματα παππούδων και γιαγιάδων;

Έρευνα που διεξήχθει από την εταιρία Abbey Banking, δείχνει ότι οι γονείς αγωνιούν μέχρι και 45 ώρες ο καθένας για το πως θα κάνουν τη σωστή επιλογή ονόματος. Πολλαπλασιάζοντας τις ώρες αυτές, με τα νεογέννητα της χώρας, προκύπτει το εξωφρενικό αυτό νούμερο.

Γιατί τόση αγωνία; Γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, οι γονείς πιστεύουν ότι το σωστό όνομα έχει τεράστια σημασία στη ζωή του παιδιού. Το ένα τρίτο αυτών, θεωρεί ότι το σωστό όνομα θα δώσει στο παιδί αυτοπεποίθηση ενώ 2.000.000 Βρετανοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει το παιδί τους στις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές του.



Γιαυτό ακούμε τα ευηχα ονόματα: Astrid, Bonnie (κοκκαλιάρα?), Blythe (πώς είπατε?), Brittany, Britney (δηλώνει την αγγλική καταγωγή), Chelsea, Camilla (Γκαμήλα), Drucilla (dracula θα εννοεί), Gertrude, Genevieve, Hortense (άλλο και τούτο πάλι), Kayla (με σίγουρη καριέρα στο ποιοτικό σινεμά), Μuriel (ποτέ δεν κατάφερα να το πώ), Nessa-Nessia (κάτι από τέρας), Οrlantha, Prudence, Prunella, Rhoda (και ρεζέρβα μη σου πω), Rowena, Sybil, Sibley, Tamara, Udele, Winifred, και τα αρσενικά, γεμάτα βαρβατίλα Adley, Alastair, Aldrich, Algernon, Archibald, Brigham, Burgess (μελλοντική καριέρα στα mcdonalds), Dalton (και οι 4 μαζί?), Erskine, Fox.


2 σχόλια:

  1. Εδώ ξοδεύουν τις ώρες αυτές για κρεβατομουρμούρα, το ποιας γιαγιάς η παππού θα δώσουν το όνομα, "Όχι θα το βγάλουμε το παιδί Αφροξυλάνθη όπως λένε την μάνα μου", τι λες ρε της δικιάς μου μάνας θα δώσουμε τ'όνομα, όνομα είναι αυτό που έχει η μάνα σου;Παρθενόπη(παρθένα+οπή, με τέτοιο όνομα για να το τιμήσει @γ@μητη πρέπει να μείνει) θα το πούμε".Και καταλήγουν τα κακόμοιρα με ένα όνομα που δεν μπορούν να το ξεφορτωθούν, γιατί έτσι θέλουν τα σόγια, και η στενοκεφαλιά του Έλληνα.:))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς ξοδεύουμε 45 ώρες για να τσακωνόμαστε ποιανού το όνομα θα πάρει το παιδί βρε ;)
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα