2 Φεβρουαρίου 2009

δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο


Σοφό άσμα. μόνο που το θυμήθηκα αργά!
Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου πήγα! που με πήρε τηλέφωνο στο γραφείο πριν μισό μήνα, να μου πεί ότι έχει Μπολσόι! Και τσακίστηκα να πάω να βγάλω εισητήρια μή και χάσουμε το θέαμα. Δεν μου διευκρίνησε όμως ότι ήταν τα μπαλέτα της Ακαδημίας Μπολσόι. Πώς λέμε Ακαδημία Παναθηναϊκού για παιδιά? το ίδιο και το αυτό! Τα μπαλετάκια ήταν σπουδαστάκια! Ηταν σα να βλέπω γυμναστικές επιδείξεις! Προς θεού! Για την ηλικία τους και την εκπαίδευσή τους μια χαρά ήταν. αυτό δα έλειπε! ήταν λες και δεν είχαν κόκκαλα. Αλλά ήταν μ ο ν ό τ ο ν ο!
α ν ι α ρ ό!
με μουσική σαν αυτή που κάνουν μάθημα στην τάξη χορού, με κινήσεις επαναλαμβανόμενες. Ούτε ένας κύκνος να κολυμπάει στο γαλάζιο δούναβη βρε παιδί μου! Μόνο Μπαχ, αχ και βαχ!
Οι έλληνες θεατές πάντως ένα θεματάκι με το χειροκρότημα το έχουμε. Ισως γιατί μεγαλώσαμε τραγουδώνας "χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ". Τελείωνε μία φιγούρα δώστου χειροκρότημα και επεφημίες. Μπάστα (δεν εννοώ τη Σάσα) καλέ μου! Δεν τελείωσε η χορογραφία! Ο χορευτής πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια της χορογραφίας. Και όχι να ακούει "μπράαααααβο" και "κλαπ-κλαπ" ανά πεντάλεπτο! Ασε που μου κόβαν και τον ύπνο! ναι το έκανα και αυτό, πρέπει να ήρθε και να με πήρε ο κυρ Μορφέας για κανα 10λεπτο!
Βέβαια δεν μπορώ να πώ, φχαριστήθηκα καρναβάλι. γιατί σαν καρναβάλι ήταν ντυμένες οι κυρίες εκεί μέσα. Οι γηραιότερες με μαλλί κουνουπίδι άρτι αφιχθείσες από το κομμωτήριο και με τη γούνα που μύριζε ναφθαλίνη, σεμνά ντυμένες μεν αλλά υπήρχαν και πολλές με κοντομάνικα και κρεμόντουσαν οι πατσές. Οι νεότερες με ξώπλατα με στρας, χωρίς στρας, με δαντέλες, χωρίς δαντέλες, με πασμίνες, με κασκόλ, με τον ένα ώμο όξω, με τους δύο ώμους όξω, με τζινάκι ή υφασμάτινο παντελόνι να τονίζει την κοιλάρα, με μπότες με γούνα, με μπότες ψηλές, με μποτάκια, με 12ποντο, με καλσον με τρύπες, με καλσόν με λουλούδια, μέχρι και μισό καλσόν είδα. δεν ξέρω πως το λένε αλλά ήταν λες και ήταν κολάν και έφτανε μέχρι το κουντεπιέ και τα δάχτυλα ήταν όξω και αυτά για να δούμε το πεντικιούρ από το ασημί πεδιλάκι. Θα μου πεις τι λυσσάς βρε παιδί. Επίσημη έξοδο είχαν. Ε λυπάμαι αλλά ακόμα και οι αγγλίδες που ντύνονται αίσχος, καλύτερα είναι ντυμένες.
Στο διάλειμμα δε, η έξοδος του Δράμαλη! Ούτε οι θεατές να χορεύαν βρε παιδί μου. Τόση πείνα είχε πέσει. Στα μπαράκια σχηματίστηκε τεράστια ουρά! Το πιατάκι με το μπριοσάκι στο χέρι και να σχολιάζουν την παράσταση και να φτύνουν και ψιχουλάκια. Μια οπτασία σας λέω!
Το καλό είναι ότι ξεσήκωσα φιγούρες και θα τις βάλω σε εφαρμογή τάχυστα. Εξάλλου έχω και τραγούδι....

Nina, pretty ballerina
Now she is the queen of the dancing floor
This is the moment she's waited for

10 σχόλια:

  1. Εμ δεν ήξερες δεν διάβαζες;
    Πως πας έτσι κυρία μου χωρίς να πάρεις πληροφορίες του τι πας να δεις;
    Και αφού ήξερες από πλευράς θεατών τι θα έβλεπες στο φουαγιέ, μη μου πεις ότι και για εκείνο το θέαμα δεν ήσουν προετοιμασμένη ψυχολογικά;
    Αφού οι κυρίες της "υψηλής κοινωνίας" κάτι τέτοια περιμένουν για να ντυθούν σαν λατέρνες γιατί σου φάνηκε περίεργο το θέαμα;
    Άλλη φορά αν θες να δεις Μπολσόι περίμενε παράσταση στο Ηρώδειο, και εκεί θα δεις τις γνωστές λατέρνες αλλά τουλάχιστον τα κανονικά μπαλλέτα.
    :P :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα, όχι και να βάλεις τουαλέτα να πας να δεις μπαλέτο, έλεος. δεν θα είχαν πολλούς γάμους φέτος, δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη; Πώς γίνεται να περπατάτε με δωδεκάποντο τακούνι; Ρωτάω γιατί κάθε φορά που βλέπω κάποια 12 πόντους ψηλότερη απορώ. Μου έχει τύχει να γίνει ξαφνικά πιο ψηλή από εμένα και να μείνω.

    Πάντως θα είχαν πολύ πλάκα οι λατέρνες και, αφού έχουν σχεδόν εκλείψει από του δρόμους μάλλον ανακαλύψαμε που πήγαν. Δεν πλήρωνε το μεροκάματο, στο μπαλέτο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kakos lykos διάβασα! έλεγε 11 σολιστ και η ακαδημία μπαλέτου. που να φανταστώ η κακομοίρα.
    Flonsavardu ήταν και δίσεκτο
    Konstantinos δεν γνωρίζω. εγώ είμαι 1,75 με τα χέρια ανάταση, οπότε ποτέ δεν φοράω τακούνι για να μην κομπλάρω τους άλλους! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν τρέξεις για να κλείσεις εισητήρια έπρεπε να το ψάξεις λίγο περισσοτέρο... αλλά τώρα έγινε... την επόμενη φορά θα είσαι πιο προσεκτική!!! καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια τα 'μπριοσάκια πώς ήντανε.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ατυχία..
    Έπαθες κι έμαθες όμως! καλό μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ έχω συνδέσει συνειρμικά, ίσως και λίγο βλακωδώς τη λέξη ακαδημία με...την ταινία "Police academy" (τη "μεγάλη των μπάτσων σχολή") κι έτσι μάλλον δε θα επέλεγα το θέαμα!! Όσο για τις ανθρωπόμορφες λατέρνες, εμ δε μπορεί, λίγο Λαμπίρη, λίγο κατιτίς άλλο σε κουτσομπολίστικη εκπομπή να πήρε το μάτι σου , έπρεπε να υπάρχει η ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία!! Όσο πιο επίσημη θεωρείται μια εκδήλωση, τόσο ανεβαίνει και ο βαθμός της κιτσαρίας και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο!! Κανόνας σε δεξιώσεις, γάμους, φιλανθρωπικά γκαλά κλπ. κλπ. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω ενα εχω να πω...!!!!εγω δεν παω μεγαρο..9α μεινω με τον παιδαροοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα