3 Μαΐου 2009

792 ώρες ακόμα

ή αλλιώς 33 μέρες ακόμα. Αχ σαν τους φυλακισμένους μετράω τις μέρες μέχρι το επόμενο τριήμερο. Κώλο δεν μπορώ να βάλω κάτω, και τα καλύτερα έρχονται μια που θα αρχίσω τα μπάνια (όχι τα ιαματικα). Μόλις γύρισα και σκέφτομαι που θα με φωτίσει το Αγ. Πνεύμα να πάω. Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα. Μόνο που είχε κρύο, και αντί για να πιάσουμε τον μάη, πιάναμε και φοράγαμε 3-3 τις μπλούζες. Και αν και είχαμε λίγη δυσκολία στην κινητικότητα με τόσα ρούχα, πήγαμε παντού. Στο Μεγάλο Σπήλαιο, στην Αγ. Λαύρα, στην Πλατανιώτισσα, στο σπήλαιο Λιμνών. Κάναμε δηλαδή όλα όσα κάνουν οι τούριστ (και τα καπη). Ας τα πω από την αρχή. Φτάσαμε χωρίς να βρούμε κίνηση την Πέμπτη κατά τις 8 σε ένα ξενοδοχείο Α Δ Ε Ι Ο. Βρε κανείς! κοιτάγαμε απο δώ, από εκεί, μόνο κάτι γάτες υπήρχαν. Και αφού νιαουρίστικα δεν γνωρίζω, ούτε το τηλέφωνο του ξενοδοχείου είχα μαζί, περίμενα κανα 5λεπτο κόβοντας βόλτες γύρω γύρω ώστε να ξεπιαστώ. Μετά από λίγο ήρθε η ιδιοκτήτρια, αφήσαμε τα πράγματα, και κατεβήκαμε στα Καλάβρυτα. Αλλη ερημιά εκεί. Εκτός από τα τουριστικά μαγαζιά και τα ταβερνεία που ήταν ανοιχτά, στο δρόμο ψυχή. Βρήκαμε ένα ωραίο ταβερνάκι "το σπιτικό" και φάγαμε τον αγλέορα πάλι. Μια που στο χοτέλι είμασταν μόνοι, πήραμε να πιούμε και τα κρασάκια μας. Πώς ανοίγεις όμως το κρασί χωρίς ανοιχτήρι? Αγοράσαμε και ένα τριμπουσόν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και άραγμα για κρασί και συζήτηση. Πιάνω το ανοιχτήρι μου μένει στα χέρια. Βρε καλή δουλειά που κάνει το Legofer σκέφτηκα...Ποπάυ με έχει κάνει. Και πριν προλάβω να χαρώ, καταλαβαίνω ότι ήταν πλαστικό!!!! Ελεος δηλαδή! ούτε παιχνίδι να ήταν. Ο επιμένων όμως νικά και ήπιαμε από ένα ποτηράκι.

Την επόμενη μέρα άντε λέμε να δούμε για εισιτήρια για τον οδοντωτό. Μέγα λάθος που δεν είχαμε κλείσει. Ηταν πρωτομαγιά και είχαν απεργία! Ελεος δηλαδή. Ενα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής είχε απεργία! Δικαιώμα τους φυσικά, αλλά βάλε και ένα προσωπικό ασφαλείας, ώστε να δουλέψει. Εσοδα για τον Δήμο θα είναι. Τις επόμενες μέρες φυσικά, δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε στη μαύρη αγορά. Ετσι βγάλαμε φωτογραφίες την παλιά ατμομηχανή που ευτυχώς έχουν διατηρήσει και πήγαμε στο Σπήλαιο Λιμνών για να παρηγορηθούμε. Ολοι είχαμε ξαναπάει, αλλά κανείς μας δεν το είχε δει γεμάτο με νερό. Μαγευτικές εικόνες. Και η ξενάγηση κατατοπιστική αλλά μόνο για Ελληνες. Ενα ζευγάρι Ολλανδών που ήταν στο γκρούπ μας, αν δεν του μεταφράζαμε, τί έλεγε ο ξεναγός, θα έφευγε με λειψές γνώσεις.

Κοντεύω να γίνω γραφική, αλλά με πληγώνει που δεν φροντίζουμε την πατρίδα μας. Ο σταθμός των Καλαβρύτων και της Ζαχλωρούς ήταν εντελώς εγκαταλελειμένοι. Σταθμοί που γνωρίσαν δόξα και που είναι τόσο όμορφοι. Υπάρχει αρκετός κόσμος που αγαπάει τα τρένα. Αντί να κοντεύουν να τους πέσουν οι σταθμοί στο κεφάλι, θα μπορούσαν να τους είχαν συντηρήσει, να είχαν βάλει και 2 κούκλες μέσα, ντυμένες με τα ρούχα της εποχής και να φχαριστιόταν ο κόσμος. Διαβάζω τί αγώνα δίνουν "οι φίλοι του οδοντωτού" για τα αυτονόητα και μου 'ρχεται να κλαίω.
Οι μικρές φωτογραφίες από εδώ.
Το 3ήμερο με γέμισε με όμορφες εικόνες, χαλάρωσα, απογοητεύτηκα για την κατάσταση που επικρατεί, και βάζω πλώρη για το επόμενο.

7 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ με προκαλείς με τα γραφόμενά σου και θα στην πετάξω την κακία :P

    Εσύ που κατατάσσεις τον εαυτό σου, στους τούριστ ή στα ΚΑΠΗ;

    χαχαχαχαχαχαχαχα

    Θα 'σκαγα αν δεν στο λεγα!

    Πέρα από τα πειράγματα, χαίρομαι που πέρασες καλά σατανική μου, αλλά κρίμα που δεν είχε πιο ζεστό καιρό όπως την προηγούμενη βδομάδα,για να είστε πιο άνετα στις βόλτες σας.
    Δεν έχω πάει σ' αυτά τα μέρη μετά τις φωτιές, στεναχωριέμαι για την μαυρίλα που θ'αντικρίσω.
    Άντε με το καλό, να περάσεις όμορφα και στην επόμενη εξόρμησή σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααα εσύ δηλ αποθρασυνθηκες κ έκανες την εξόρμηση σου!!! και το στεφάνι καλέ που ειναι;;; λοιπον, εγώ εξόρμηση δεν έκανα αλλα τον μάη τον έπιασα με κατι μαργαρίτες απο ένα εγκαταλλελημένο οικοπεδο!!!!


    αντε κ του χρονου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού έφυγες όλα καλά. Υπομονή για το επόμενο φευγιό!

    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρίν μερικά χρόνια είπαμε να ανεβούμε στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό.
    Δεν ξέρω για σημερα, αλλά τότε ήταν το μοναδικό τραίνο που δεν έβγαζαν εισητήριο για να επιστρέψεις πίσω παρά μόνο από τα Καλάβρυτα.
    Όποτε ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο.
    Τώρα απεργία την Πρωτομαγιά !!
    Θαύμα,θαύμα που έλεγε παλιότερα και ο Ιωάννου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''ApapApaaaaaaaaa.!
    ''Fffffrrrrrrrrrrrinia.!
    ''FFFFfgggggGGGGGrrrriniaaaa.!
    ''GggggggggggRrrrrinnnnnnnnnnnia!
    'Oust'tttt''kARAaatKtos'(erit.)
    'Kyria.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκιά μου φραουλίτσα, περασες πολύ καλά βλέπω!!! Και του χρόνου!!! Το ξέρεις ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέφτει πάνω στις Ευρωεκλογές;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γερόλυκε στη μεριά που ήμουν ή δεν είχε καμμένα ή με ξεγέλασε η πρασινάδα και τα λέλουδα.
    φωτεινή οικόπεδο μέσα στην Αθήνα με λέλουδα?
    δελφινούλα το κακό είναι ότι τις εκδρομές δεν τις χορταίνω
    αθεόφοβος αν βρεθούν εισιτήρια νομίζω ότι μπορείς να αγοράσεις και την επιστροφή
    νίσπελ δεν καλαβα τίποτα αλλά συμφωνώ
    χασοδίκη ε και? δεν πάω για ευρωβουλευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα