28 Δεκεμβρίου 2007

τελος εποχής για τα ζυμαρικά ΑΒΕΖ


έκλεισε και η ΑΒΕΖ μετά από 81 χρόνια λειτουργίας. Για όσους δεν ξέρουν τί ήταν η ΑΒΕΖ, σας λέω ότι ήταν βιομηχανία ζυμαρικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Που να τα βγάλουν πέρα οι άνθρωποι που όλα πια είναι εισαγόμενα και ο ανταγωνισμός σκληρός.

Θυμάμαι πάντα να τα τρώω στο χωριό και μου φαινόντουσαν τα πιο νόστιμα μακαρόνια. Λίγο το νερό του χωριού, λίγο το βράσιμο στο γκάζι, λίγο το κάψιμο με το λάδι, ήταν γαστριμαρική απόλαυση για τον ουρανίσκο μου, και πάντα όταν πήγαινα στο χωριό η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν μου λέγαν ότι έχει μακαρόνια στο τραπέζι.

Τυχερές που είναι μερικές γενιές που γνώρισαν μάρκες και προιόντα που εχουν μπει πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας....

1 σχόλιο:

  1. Αντί να κλείσει η misco που είναι και σαν λάσπη, και κολλάνε μεταξύ τους ή χωρίζονται στη μέση τα μακαρόνια της, που είναι μια αηδία!Αλλά βλέπεις ο Ακάκιος καλά κρατεί :/.Κρίμα γιατί η ΑΒΕΖ είχε ποιοτικά ζυμαρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα