8 Ιουλίου 2009

Γιατί σε μένα ρε γειτονάκι

Μένω στην ίδια πολυκατοικία στο ίδιο διαμέρισμα από τότε που γεννήθηκα. Είναι παλιά πολυκατοικία και κατά καιρούς, ιδιοκτήτες ανακαινίζουν εξ ολοκλήρου τα διαμερίσματά τους. Μέχρι τώρα έχουμε ανεχτεί δύο ανακαινίσεις. Το διαμέρισμα από πάνω μας, που έκανε να φτιαχτεί ένα χρόνο και το διπλανό μας διαμέρισμα που έκανε να φτιαχτεί περίπου έξι μήνες, αφού το ξήλωσαν όλο. Κάθε μέρα χτυπάγαν, τρυπάγαν, γεμίζαμε σκόνη και ποτέ δεν είπαμε λέξη. Βλέπετε τους ξέρουμε και αυτούς όλη μας τη ζωή. Οταν είμασταν παιδιά, παίζαμε στην αυλή παρέα. Οποτε κλεινόντουσαν έξω, ερχόντουσαν σε μας για βοήθεια. Μιά πόρτα που λένε.

Μέχρι χτες.

Είπαμε να αλλάξουμε το παλιό κλιματιστικό μας και να βάλουμε νέο. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρεις μαστόρια, όχι μόνο κατακαλόκαιρο, αλλά γενικά. Ηδη το ραντεβού είχε αναβληθεί δύο φορές. Χτες λοιπόν εμφανίστηκαν 2 το μεσημέρι. Μέγα σφάλμα κατά τους διπλανούς. Πόση ώρα θέλει να βγεί ένα παλιό κλιματιστικό και να τρυπήσεις να μπεί το νέο? Ούτε ένα τέταρτο! 2.30 λοιπόν χτυπήσαν το κουδούνι με θράσος και απαιτήσαν από τους εργάτες να σταματήσουν γιατί δήθεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας. Η φίλη που είχε πάει για βοήθεια, δεν πρόλαβε να τους μιλήσει και την ενημερώσαν οι μάστορες για το συμβάν. Τηλεφώνησε στην αστυνομία και της είπαν ότι ώρα κοινής ησυχίας το καλοκαίρι είναι 3-5.30. Οπότε είμασταν καλυμμένοι. Ελα όμως που 2.45 ξαναχτυπήσαν το κουδούνι με τσαμπουκά. Τους είπε ευγενικά ότι εμείς τόσο καιρό δεν διαμαρτυρηθήκαμε καθόλου με το θόρυβο που κάναν, αλλά αυτές ήταν ήδη έτοιμες για καυγά. Δεν ξέρω αν τους έφταιγε η χτεσινή πανσέληνος. Θεωρώ ανεπίτρεπτα την αναίδεια, τον τσαμπουκά και να βγαίνει κάποιος απο πάνω όταν έχει ήδη λερωμένη τη φωλιά του.

Ευτυχώς γιαυτούς όταν γύρισα σπίτι δεν τους πέτυχα, αλλά ακόμα όποτε το σκέφτομαι φουντώνω.

6 σχόλια:

  1. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά πιπί μου.
    όταν οι διπλανοί αποφασίσουν να αλλάξουν τέντες, βάρα τους και συ τα κουδούνια συνέχεια.
    Γιατί ως γνωστόν και οι τεντάδες μεσημέρια έρχονται και κάνουν και πολύ περισσότερη ώρα για να τελειώσουν την δουλειά και περισσότερη φασαρία.
    Τουλάχιστον εσύ θα είσαι και καλυμμένη γιατί σίγουρα θα ξεπεράσουν το όριο και θα δουλεύουν σε ώρες κοινής ησυχίας.
    Και σε περίπτωση που δεν θέλουν τέντες, υπάρχουν πάντα οι θόρυβοι από το πλυντήριο, την ηλεκτρική σκούπα, το μίξερ...Όλο και κάτι θα βρεις να τους την πεις να βγάλεις το άχτι σου.

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονή και θα γυρίσει. Κάτι θα κάνουν για να τους την πεις.
    Μέχρι τότε όμως δοκίμασε μουσική, ξυπνητήρια κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Terma h Eygenia, koinhs! logikhs! sfaliares monon!,
    me tetoious'Geitones!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ερθει η σειρα τους ... υπομονη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γνωστό πως όποιος μαίνεται για κάτι, είναι γιατί πρώτα το αναγνωρίζει στον εαυτό του!
    Όμως, ακόμη και ώρα κοινής ησυχίας να ήταν, έπρεπε τουλάχιστον να σκεφτεί ότι έχουμε 35+ βαθμούς και είναι απάνθρωπο να θες να μην γκανιάσεις απ την ζέστη και ο άλλος να μην σ αφήνει! Εντελώς ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γμτ τους διπλανους τους απο πανω κτλ.....μια απο τα ιδια τραβαω και γω......
    Υπομονη !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα