5 Σεπτεμβρίου 2009

Bye bye Mr Frostie

Εκανε καλή δουλειά ο Mr Frostie τόσα χρόνια που τον είχαμε. Τα καλοκαίρια ήταν η καλύτερή του εποχή μια που οι επισκέψεις μας σ'αυτόν ήταν πολλές την ημέρα. Τώρα τελευταία όμως είχε γεράσει. Βόγγαγε πιο συχνά, η πλάτη του ίδρωνε τα σωθικά του δεν άντεχαν ούτε το πιο μικρό βάρος. Ετσι ένα ωραίο πρωινό μας άφησε χρόνους. Τρύπα στον εγκέφαλο ήταν η διάγνωση. Ακόμα και αν τον φτιάχναμε απλά του δίναμε παράταση έως ένα χρόνο. Επικράτησε πανικός στο σπίτι. Μοιράσαμε τις μπριζόλες τα λουκάνικα και τα λάχανα σε άλλους Φρόστηδες και βολευτήκαμε όπως όπως με τον Mr Blue που μας συντροφεύει στο κάμπινγκ. Βέβαια τέτοιες εξυπηρετήσεις έχουν και το αντίτιμό τους και έτσι χάσαμε το υπέροχο σαλάμι με πιπέρι που είχε αγοραστεί την μέρα που ο Mr Frostie μας εγκατέλειψε.
Χτες λοιπόν, πήγαμε να αγοράσουμε νεο φρόστη. Μπήκαμε σε ένα μαγαζί τίγκα στους Φρόστηδες. Φρόστηδες σε όλα τα μεγέθη. Φρόστηδες κοντούς, ψηλούς, με κοιλιές, αδύνατους, και το χειρότερο στενούς! Είχα δεθεί πολύ με τον Mr Frostie αφού τον επισκεπτόμουν κρυφά και μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Ετσι, παρόλο που θαμπώθηκα από τους πολλούς Φρόστηδες, ο ένας μου βρώμαγε και ο άλλος μου ξίνιζε. Αυτό το "στενούς" δεν μπορούσα να το χωνέψω. Που θα έμπαινε κατσαρόλα εκεί μέσα? Αμ τα τηγάνια? Την ώρα λοιπόν που είμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε το μαλλιοτράβηγμα το μάτι μου άστραψε. Είδα τηγάνια σε μια γωνία του μαγαζιού,. Ετρεξα και άρπαξα το πιο μεγάλο και κρατώντας το σα σημαία στο χέρι, όρμησα προς τους Φρόστηδες. Ανοιξα έναν έναν Φρόστη, έβαζα μέσα το τηγάνι και αποδείκνυα ότι το δικό μας τηγάνι που είναι πιο μεγάλο δεν θα χωράει μέσα. Μέχρι που σε μιά γωνία βρέθηκε ένας που όχι μόνο χώραγε το τηγάνι, αλλά άφηνε χώρο και για άλλα πράγματα στο ίδιο ράφι. Ηταν δε ξάδελφος με τον Φρόστη Ζίμενς. ρώτησα μήπως αλλαζουν τα χερούλια και αποκτήσω νέο Φρόστη με κάτι που να θυμίζει τον παλιό όμως ήταν αδύνατο. Ετσι ένευσα συγκαταβατικά και αγοράσαμε νέο ψυγείο.
Mr Frostie η προσφορά σου θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Ελπίζω μετά την ανακύκλωση να προσφέρεις σε κάποιον άλλον τις πολύτιμες υπηρεσίες σου.

10 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι ένιωσα κι εγώ για την κουζίνα που άλλαξα πριν 5 χρόνια. Σνιφ, μ' αυτή την κουζίνα είχα μεγαλώσει διάολε.
    Καλό φθινόπωρο να έχουμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλοριζικος.... και καλοψυγμενος :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλορίζικος ο Φρόστης σου, με πολλές νυχτερινές επισκέψεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλορίζικος με πολλά σαλάμια στην κοιλιά του!

    καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εντυπωσιακό,
    ένα ωραίο κείμενο για ένα ψυγείο.
    Αλλά τόσο μεγάλα τηγάνια,
    πόσο;
    και να χωρούν;

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σήμερα παραλάβαμε τον νέο ο οποίος είναι τόσο μεγάλος που στο ύψος δεν χώραγε να περάσει από την πόρτα της κουζίνας. (ισως είναι Φρόστης κερατάς). Μάλλον θα χρειαστώ σκαλοπατάκι για τα ψηλά του ράφια ή θα βάζω στα ψηλά τα απαγορευμένα! Το απόγευμα θα ξεχυθώ στο ΣουπερΜάρκετ να αδειάσω τις τσέπες μου και να γεμίσω τον Φρόστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε καλά ψώνια και μεγειά ο νέος.
    Όσο για τον παλιό, να ζήσετε να τον θυμάστε!!!

    Καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με γεια το νέο ψυγείο...
    Αλλά σατανική μου, τηγάνι στο ψυγείο; Έλεος!!!!
    Χαθήκανε τα ταπεράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι τα εντόσθια του νέου σου φρόστη να είναι πάντα γεμάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα