29 Μαρτίου 2009

Η ώρα της γης

Διάβασα πολλά για την ώρα της γης. Το καλύτερο ήταν ότι όποιος έσβηνε τα φώτα, θα γινόταν αυτόματα πρόβατο και ότι ήταν μία κίνηση των ισχυρών για να δούνε πόσο μπορούν να ελέγξουν τις μάζες.
Σας γράφω ως πρόβατο λοιπόν σήμερα. Μπεεεεεεεεεεε.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και την πιο μεγάλη οικολογική συνείδηση που ίσως έχουν άλλοι. Προσπαθώ να μην πετάω σκουπίδια στους δρόμους, να μαζεύω την παραλία από ότι άφησαν άλλοι πίσω τους. Μέχρι εκεί. Περί ανακύκλωσης ούτε λόγος. Ασχετη γαρ.
Παρόλα αυτά, χτες είπα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου. Εσβησα τα φώτα και την ΤιΒι, άναψα τα κεράκια μου και βγήκα στο μπαλκόνι να δω τι έχει κάνει η γειτονιά. Απογοητευσις! Λέσχη φοιτητών, οι οποίοι ήταν μαζεμένοι νωρίτερα και παίζαν τάβλι, είχαν όλα τα φώτα ορθάνοιχτα. Βλέπετε το τάβλι σου ανοίγει τα μάτια. Για το περιβάλλον ας φροντίσουν άλλοι. Τι ώρα της γης και μαλακίες. Το ίδιο, και φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών είχε μια ταμπελάρα νααααα, με το συμπάθιο, αναμμένη. Στις 8.30 Σαββάτο βράδυ, κάποιος ίσως έψαχνε φροντιστήριο να γράψει το τέκνο του. Οι απέναντι βλέπαν τηλεόραση μάλλον την εκδίκηση της ξανθιάς. Η διπλανή είχε την ΤιΒι στη διαπασών. Κοινώς η γειτονιά είναι για πολλές σφαλιάρες.
Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα και μάλιστα είχα ρομαντζάρει τόσο πολύ που ξανάναψα τα φώτα στις 10 παρα.

8 σχόλια:

  1. Να αλλάξεις αμέσως γειτονιά! :))
    Καλημέρααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μας ήταν καλύτερη η κατάσταση, ήταν πολλοί που τα έσβησαν τα φώτα.
    Στην δικιά μου πολυκατοικία όλοι τα είχαν σβήσει και καθόμασταν σε βεράντες και μπαλκόνια με τα κεράκια αναμμένα.
    Στην απέναντι ήταν 2 διαμερίσματα που τα είχαν όλα αναμμένα και ένα άλλο διαμέρισμα που το παιζε δίπορτο, στο σαλόνι τους κεράκια και στο διπλανό δωμάτιο ηλεκτρικό.
    Αυτό περί προβάτων το διάβασα και γω και με ενόχλησε.
    Από την στιγμή που κάτι είναι συμβολικό και προαιρετικό το κάνεις γιατί το θέλεις, όχι επειδή στο επιβάλλει κάποιος.
    Η κίνηση ήταν συμβολική, σίγουρα ο πλανήτης δεν σώζεται με μία ώρα κλεισίματος των φώτων, ούτε εξοικονομείς και την τεράστια ενέργεια.
    Δεν με νοιάζει ποιος ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία και τι απώτερους σκοπούς έχει ο ίδιος, χ*στηκα για τις κυβερνήσεις του κ*λου, που ξαφνικά θυμήθηκαν την οικολογία.
    Δεν το έκανα γι αυτούς που έσβησα τα φώτα, το έκανα για μένα, για σένα, για όλους μας και πιο πολύ σαν ελάχιστο φόρο τιμής για τον πλανήτη μας.
    Δεν είμαι πρόβατο κανενός και ούτε έγινα ποτέ, με την ίδια λογική που αποκάλεσαν εμάς πρόβατα που πήραμε μέρος στην ώρα της γης, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε πρόβατα και αυτούς που δεν πήραν μέρος, επειδή άκουσαν κάποιες άλλες φωνές που τους καλούσαν να μην γίνουν πρόβατα.
    Δεν είναι έτσι όμως ο καθένας πράττει όπως αισθάνεται.
    Όταν εσύ βγάζεις βόλτα τον Λεό και είσαι με το φτυαράκι και μαζεύεις τις ακαθαρσίες του, το κάνεις γιατί σέβεσαι το περιβάλλον και τους γύρω σου, όχι επειδή σου έχει πιπιλίσει το μυαλό κάποιος ότι έτσι πρέπει να κάνεις.
    Όταν εγώ στην παραλία δεν πετάω σκουπίδια, το κάνω επειδή σέβομαι τον διπλανό μου και το περιβάλλον, δεν το κάνω, επειδή μου το λέει ο γλάρος στην τηλεόραση.
    Μήπως επειδή ανακυκλώνω και δεν πετάω βρωμιές από δω και από κει θα με πουν πάλι πρόβατο;
    Ε ας με πουν το προτιμώ από το να με πουν γουρούνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον kako lyko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόβατο;
    Μπεεε!
    Εγώ;
    Μπεεε!
    Μα γιατί το λες αυτό;
    Μπεεε!
    Κάποιο λάθος θα έγινε!
    Μπεεε!

    Πάμε όλοι μαζί...
    "ΜΠΡΡΡΡΡ ΤΑ ΠΡΟΟΟΟΟΒΑΤΑ!"
    (Κι εγώ μαζί βεβαίως βεβαίως)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη Θεσσαλονίκη όπου ήμουν τα φώτα της δικής μου γειτονιάς έσβησαν.. Και στο μπαράκι που ήμουν τα φώτα άναψαν στις 9:30 και καλύτερα να μην άναβαν... το μαγαζάκι ήταν πιο πιασάρικο χωρίς τα φώτα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φιλενάδα, κι εγώ το ίδιο με σένα. Δεν είμαι και πολύ συνειδητοποιημένη οικολόγα, αλλά την ώρα της γης την τήρησα ευλαβικά γιατί γούσταρα και ήμουν περίεργη να δω αν θα "πιάσει". Έσβησα τα φώτα κατα τις 8.15 και έκατσα με το κεράκι μου μέχρι τις 10 παρά 10. Βγήκα κάποια στιγμή στον κήπο να δω τι γίνεται, σκατά! Οι ένοικοι της απέναντι πολυκατοικίας γιόρταζαν το Πάσχα φαίνεται. Το ίδιο και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην άλλη γωνία. Τόσα φώτα δεν είχαν ξανανάψει! Όμως το βράδυ είδα κι άκουσα στις ειδήσεις πόσο μαζική ήταν η γενική ανταπόκριση και να σου πω, συγκινήθηκα. Λέω να το καθιερώσω για μία ώρα κάθε ημέρα. Εξοικονομάσαμε λέει όσο καίει ένα αυτοκίνητο σε45.0000 χλμ. Δεν είναι λίγο. Και καλύτερα να γίνω πρόβατο, παρά δολοφόνα του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα