27 Απριλίου 2009

Αναζωογόνηση

Το σημερινό πρόγραμμα είχε βόλτα στην Πάρνηθα. Και σκόνη και λάσπη. Μπόλικο και από τα δύο. Εχω μπλέξει (όχι ότι δεν με τρώει και μένα ο κώλος μου) με κάτι μουρλούς που κοντεύουν να γίνουν σπόνσορες πλυντηρίων αυτοκινήτων. Και ξεσηκώθηκα και τους ακολούθησα.
Βρε τί είναι η πατρίδα μας!!! Διέσχισα δρόμους γεμάτους πεύκα, μπήκαμε σε χωματόδρομους στενούς, συναντήσαμε και άλλους παλαβούς, είδαμε μια λίμνη να ξεπροβάλει ξαφνικά μπροστά μας. Ελάφια με τα ωραία τους ματάκια να είναι ακόμα απορημένα για το που χάθηκε η οικογένεια τους και ας πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από τη φωτιά που έκαψε το σπίτι τους.
Βέβαια είδα και άλλους που κάναν το δάσος κτήμα τους και χτίσαν τις βιλάρες τους. Που να τους τελειώσει το κωλόχαρτο μια Κυριακή που θα έχουν κόψιμο και να έχουν διακοπή ΕΥΔΑΠ και τα μαγαζιά να είναι κλειστά. Σε κάθε χώρα του εξωτερικού όποιος μένει κοντά σε δάσος, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το δάσος. Ακόμα και στην Αφρική έτσι είναι.
Βασικά άλλα ήθελα να γράψω και άλλα μου βγήκαν στην πορεία. Η χώρα μας είναι πολύ όμορφη. Λίγο περισσότερο να την προσέξουμε πρέπει. Και να την μάθουμε και στα παιδιά μας. Κουνηθείτε από τον καναπέ, κλείστε το χαζοκούτι και πηγαίνετε μια βόλτα. Είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο, θα γεμίσετε μπαταρίες. Θα αναζωογονηθείτε. και προπαντός ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!! Μη χάσουμε και άλλα δάση.



3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τον οικολογικό χαρακτήρα του blog και για το θεϊκό τραγουδάκι που έχεις να παίζει, που μου άνοιξε την όρεξη ;D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο χρυσό μου πιπί...εσύ να τα βλέπεις που ξενιτευτηκες!! :-P

    Πέρα από την πλάκα τώρα όμως...και πάλι μπράβο! Ετσι ντε...να εκτιμάμε και να χαιρόμαστε όσα απλόχερα μας δίνει η φύση! :-)

    Μάκια μάκιαααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δούλευα κάποτε από κει μεριά για 3 χρόνια και την ξέρω την περιοχή. Πολλές ομορφιές όντως και πολλοί καταπατητές επίσης.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα