4 Μαρτίου 2008

5 λεπτά δημοσιότητας

Για τους τηλεθεατές του δημοφιλούς νυχτερινού δελτίου ειδήσεων, Vatan, στο Τουρκμενιστάν, δεν ήταν παρά ένα ακόμη δελτίο. Ωστόσο, όταν ο παρουσιαστής άρχισε την εκφώνηση του δελτίου των 9, οι τηλεθεατές όλης της χώρας παρατήρησαν μια ασυνήθιστη κίνηση, στο γραφείο του, στο στούντιο: μια μεγάλη καφέ κατσαρίδα.

Οι βόλτες στο στούντιο

Η κατσαρίδα ολοκλήρωσε τη βόλτα της σε όλη την επιφάνεια του γραφείου, εμφανώς ανενόχλητη, πριν εξαφανιστεί. Το πρόγραμμα, πλαισιωμένο από την κατσαρίδα, επαναλήφθηκε στις 11 το βράδυ.

Μόνο στις 9 το πρωί της επόμενης μέρας, έντρομοι αξιωματούχοι του υπουργείου Πολιτισμού του Τουρκμενιστάν ανακάλυψαν την απροσδόκητη εμφάνιση. Κι αυτό, ενδεχομένως θα έπρεπε να είναι το τέλος της υπόθεσης.

Ωστόσο, οι συνέπειες από αυτά τα πέντε λεπτά απροσδόκητης φήμης της κατσαρίδας ήταν άμεσες και σοβαρές. Ο πρόεδρος της χώρας, Κουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, πήρε τόσο στραβά την εμφάνιση της κατσαρίδας, ώστε αντέδρασε με την απόλυση 30 εργαζομένων στο μεγαλύτερο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, όπως μετέδωσε το ηλεκτρονικό δίκτυο Kronika Turkmenistan.

Πριν από την υπόθεση της κατσαρίδας, ο πρόεδρος της χώρας είχε δώσει εντολή στον υπουργό Πολιτισμού, Γκουλμουράτ Μουράντοφ, να ανακαινίσει το σοβιετικής εποχής τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. Ωστόσο, μια νέα επιτροπή, η οποία συστάθηκε για να φέρει εις πέρας το καθήκον της ανακαίνισης δεν εργάστηκε παρά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί - καθώς επέτρεψε στην κατσαρίδα να κάνει ανενόχλητη τη βόλτα της στο πλατό.

Οσοι απολύθηκαν για την υπόθεση της κατσαρίδας ήταν δημοσιογράφοι, διευθυντές, οπερατέρ και μέλη του τεχνικού προσωπικού.

και η κατσαρίδα μάλλον ευτυχισμένη μετά τα 5 λεπτά δημοσιότητας, βόλτες εξακολουθεί να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μια μπούρδα