6 Μαρτίου 2008

Ξύσιμο και πρόστιμο!

Το στιγμιαίο ξύσιμο μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Υπάρχουν όμως πολλοί που αρχίζουν το ξύσιμο και δεν σταματάνε. Και μάλιστα σε δημόσιο χώρο. Αηδιαστικό θέαμα. Θυμάμαι κάποτε ένας συνάδελφος ήταν τόσο αγενής που έβαζε το χέρι μέσα από το παντελόνι και ξυνόταν για αρκετη ώρα. Και φυσικά μπροστά σε όλους. Τίποτα δεν χαμπάριαζε ο τύπος. Αν κάνετε σχετική συζήτηση με άντρες θα σας πούν συνήθως ότι το κάνουν για να τακτοποιήσουν καλύτερα το μικρό τους φίλο, ή ότι το κάνουν ασυναίσθητα ή δεν θα απαντήσουν καθόλου αφού αλλάξουν 50 χρώματα.
Στην Ιταλία λοιπόν είπαν τέλος στο... ξύσιμο δημοσίως και δη σε σημεία που θεωρούνται απόκρυφα, έβαλαν τα Εφετεία της Ιταλίας. Και όχι μόνον ανακοίνωσαν την απόφαση, αλλά τη συνοδεύουν και με πρόστιμο 200 ευρώ.

Το νέο μέτρο, που ξεκίνησε από τη γειτονική Ιταλία, αφορά κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό. Από τώρα και στο εξής απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς να ξύνονται δημοσίως και ιδίως στα σημεία κάτω από την κοιλιά και μέχρι τα γόνατα. Ο νόμος προβλέπει ότι ακόμη και εάν έχουν φαγούρα, δεν επιτρέπεται να την καταπολεμήσουν, παρά μόνον σε ιδιωτικό χώρο, αφού το αντίθετο αποτελεί "πράξη που αντιτίθεται στη δημόσια ευπρέπεια και σεμνότητα".

Το... θέαμα συναντάται συχνά στους δρόμους της Ιταλίας και όχι μόνον. Μάλιστα, είναι τόσο συχνό, που οι Ιταλοί όχι μόνον το εφαρμόζουν ανά τακτά διαστήματα, αλλά το θεωρούν και δείγμα καλής τύχης. Κάτι δηλαδή ανάλογο του "χτύπα ξύλο", που ακούμε σε άλλες χώρες.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο μέτρο ήλθε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ενός 42χρονου άνδρα από το Como, στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 200 ευρώ για απρεπή συμπεριφορά απέναντι στους δικαστές τον περασμένο Μάϊο. "Κόκκινο πανί" ήταν η επαφή με τα απόκρυφα σημεία του. Αν και ο συνήγορος υπεράσπισής του έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, οι δικαστές απεφάνθησαν ότι ο άνδρας -μηχανικός στο επάγγελμα- "δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τη δημόσια επαφή με τα γεννητικά του όργανα και αυτό είναι σημάδι κακών τρόπων συμπεριφοράς και κακού παραδείγματος στην κοινωνία". Μάλιστα, ο άνδρας πλήρωσε όχι μόνον τα 200 ευρώ, αλλά και άλλα 1.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα!

Από τα τέλη Φλεβάρη, οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες στην Ιταλία επιβάλλουν πρόστιμο 200 ευρώ σε όποιον προβεί σε ανάλογη πράξη.

Καιρός ήταν!


2 σχόλια:

  1. Ξυστό παίζουν οι άνθρωποι μπας και τους τύχει τίποτα καλό...αλλά τους βγαίνει ζονκ.
    Να δούμε για τους άλλους που κάνουν αρχαιολογικές ανασκαφές στη μύτη τους και ειδικά όταν οδηγούν θα βγει κανένας νόμος; αυτά τα ταλαίπωρα τα τιμόνια τους την Άρτα με τα Γιάννενα έχουν πάνω.Σκάβουν σκάβουν τι να βρουν πια αντε το πολύ πολύ αν σκάψουν πιο βαθειά να φτάσουν και εκείνοι στο ζονκ.:PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα