19 Μαρτίου 2008

Μύτη αξίας 5 εκατομμυρίων!!!

Η μύτη του δεν αποτελεί μία απλή μύτη, που χρησιμεύει μόνο για να αναπνέει. Η μύτη ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους οινοπαραγωγούς και οινογνώστες, του Ηλία Γκορτ, αξίζει 5 εκατομμύρια ευρώ.

— Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Ο Γκορτ ασφάλισε τη μύτη του για 5 εκατομμύρια ευρώ, όταν άκουσε πως ένας άντρας έχασε την όσφρησή του μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

«Νομίζω πως θα είναι σκέτη φρίκη να χάσεις την όσφρησή σου,» δήλωσε ο Γκορτ. «Κάτι τέτοιο σημαίνει πως δεν μπορείς να ξαναδοκιμάσεις ποτέ ένα κρασί, γιατί το κρασί το δοκιμάζεις με τη μύτη και όχι με το στόμα.»

Ο 47χρονος Γκορτ δήλωσε πως η μύτη του είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο του σώματός του για εκείνον, γιατί τον βοηθάει να παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά στον αμπελώνα του, στο Chateau de la Garde της περίφημης Μπορντό, στη Γαλλία. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να την ασφαλίσει.

Η ασφάλεια που έκανε καλύπτει τόσο την απώλεια της όσφρησής του όσο και της ίδιας του της μύτης, ενώ περιλαμβάνει ιδιαίτερα ασυνήθιστους όρους. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία λίστα με όσα ο Γκορτ θεωρεί «παλιομοδίτικους κανόνες» για την προστασία της μύτης του. Δεν επιτρέπεται να ανεβαίνει σε μοτοσυκλέτα, να γίνει μποξέρ, να γίνει βοηθός ρίπτη μαχαιριών σε τσίρκο ή να βγάζει φωτιές από το στόμα.

«Έχει χάρη ο Μάικ Τάισον που δεν μπορώ να μπω στο ρινγκ,» είπε χαριτολογώντας ο Γκορτ.

Ο Τζόναθαν Τόμας, ο ασφαλιστής του Γκορτ, έλαβε υπόψη του και τη μακριά, σγουρή γενειάδα του οινογνώστη, προσθέτοντας ένα άρθρο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο λέει πως ο Γκορτ θα πρέπει να πηγαίνει σε έμπειρους κουρείς, που θα κρατούν το ξυράφι τους σταθερό κοντά στην μύτη του.

Το ασφαλιστήριο αυτό είναι ένα από τα πολλά ασφαλιστήρια μελών σώματος που πραγματοποιεί η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd's. Στο παρελθόν, η Μαρλέν Ντίτριχ είχε ασφαλίσει τα πόδια της στην ίδια εταιρεία, ενώ ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Κηθ Ρίτσαρντς είχε πάρει αποζημίωση όταν χτύπησε το δάχτυλό του κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας τους τη δεκαετία του '90.

Ο Γκορτ δήλωσε πως η όσφρησή του είναι το κύριο προσόν του ως οινογνώστης, γιατί παρά το γεγονός ότι η γλώσσα διαθέτει 5 σημεία γεύσης, η μύτη μπορεί να ξεχωρίσει εκατομμύρια διαφορετικά αρώματα.

Όταν υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν τη σύνταξη του ασφαλιστηρίου, οι γιατροί έγραψαν ως διάγνωση πως η όσφρησή του είναι «ανώτερη του φυσιολογικού.»

Οι φίλοι του Γκορτ έχουν ήδη αρχίσει να τον πειράζουν για την πολύτιμη πλέον μύτη του, και δεν είναι λίγοι αυτοί που αστειεύονται λέγοντάς του πως θα τον χτυπήσουν στη μύτη για να μοιραστούν τα λεφτά.

«Κάθε φορά που κοιτιέμαι στον καθρέφτη, βλέπω 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα το συνηθίσω με τον καιρό,» αναφέρει ο Γκορτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μια μπούρδα