22 Μαρτίου 2008

κλέφτρα γάτα

Κάποια ζώα, όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στο σπίτι της οικογένειας, ειδικά όταν αυτό είναι το μωρό των ιδιοκτητών, συνήθως ζηλεύουν. Νιώθουν ότι χάνουν την προσοχή των αφεντικών τους και αντιδρούν σπασμωδικά. Η Κουτς, όμως, μια κατάμαυρη Σιαμέζα γάτα, όχι μόνο δεν ζήλεψε όταν στο σπίτι που ζούσε μπήκε μωρό, αλλά έκανε σκοπό της ζωής της να του εξασφαλίζει όσο περισσότερα παιχνίδια μπορεί!

Μάλιστα, έχει φτάσει σε επίπεδο κλεπτομανίας. Οπως εξηγεί η Ρέιτσελ Μέιρικ, η δύο ετών γάτα της από την ώρα που είδε την κορούλα της, την Ντίνα, «ξαφρίζει» συστηματικά όποιο παιχνίδι πετύχει σε αυλή ή ακόμα και μέσα σε δωμάτια όπου μπαίνει από τα ανοιχτά παράθυρα και τα κουβαλάει στο σπίτι για να παίξει μαζί τους η μικρή.

Είναι τόσο πολλά τα κλοπιμαία που η Ρέιτσελ και ο σύζυγός της, ο 43χρονος φωτογράφος Ρέι Λιούις, αποφάσισαν να βγάλουν αφίσες με τις φωτογραφίες των παιχνιδιών, τις οποίες κόλλησαν στη γειτονιά τους στο Λονδίνο και ανέβασαν στο site που έφτιαξαν ειδικά γι’ αυτό, ώστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των λούτρινων να τα δουν και να τα πάρουν πίσω.

Παρά την προσπάθεια των ιδιοκτητών της Κουτς -που στα ουαλικά σημαίνει «χάδι»- κανένας δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής για να πάρει πίσω το παιχνίδι που έχασε.

Πώς όμως εξηγείται αυτή η συμπεριφορά της γάτας; Σύμφωνα με ειδική ψυχολόγο ζώων, η Κουτς μοιράζεται την επιτυχία του κυνηγιού της με το μωρό και φέρεται στους ανθρώπους με τους οποίους μένει σαν να ήταν μέλη της γατίσιας οικογένειάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μια μπούρδα