23 Μαρτίου 2008

Ρατσισμός και μετανάστες

Η μετανάστευση υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος. εκτός και αν νομίζει κανείς ότι στην Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη, οι άνθρωποι απλά φύτρωσαν!!!
"οι μετανάστες φταίνε για την ανεργία" είναι φοβερό ανέκδοτο!
Οταν οι έλληνες θεωρούν διάφορα επαγγέλματα ότι τους υποβιβάζουν και δεν τα κάνουν, και προσλάμβαναν ξένους για να κάνουν τη δουλειά, οι μετανάστες φταίνε?
Ξεχνάνε μερικοί ότι και αυτοί είναι άνθρωποι, και πολλές φορές οι επιλογές τους είναι "μετανάστευση ή θάνατος". Οταν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, ή όταν σφυρίζουν γύρω σου σφαίρες, ή οταν σε έχουν βιάσει και θα σε λιθοβολήσουν που έμεινες έγκυος, τότε η μόνη λύση είναι να επιδιώξεις μία καλύτερη ζωή αλλού.
Αν κάποιος φταίει είναι το ξερό μας το κεφάλι!
Υπάρχει Πρωτόκολλο που υπογράφηκε το 2002 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με το οποίο συμφωνήθηκε η αμοιβαία βίαιη επαναπροώθηση μεταναστών από τρίτες χώρες. Η επαναπροώθηση κανονικά σημαίνει, ότι τους στέλνουμε πίσω στην πατρίδα τους, αφού επικοινωνήσουμε με την πατρίδα τους και τους δεχτούν πίσω.
Στην Ελλάδα όμως και φαντάζομαι και στην Τουρκία, επαναπροώθηση σημαίνει, στέλνω το πρόβλημα αλλού. Ετσι στα νησιά, αν το λιμενικό εντοπίσει βάρκα καρυδότσουφλο, πολύ απλά κάνει βόλτες γύρω της, ώστε να δημιουργηθεί κυματισμός, και το κύμα να σπρώξει τη βάρκα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το άν βουλιάξει η βάρκα, και χαθούν αθώες βασανισμένες ψυχές, ποσώς μας απασχολεί.
Δυστυχώς σαν λαός δεν έχουμε μνήμη. Ειδικά εμείς που και πρόσφυγες μέσα στην ίδια μας την πατρίδα υπήρξαμε (Μικρά Ασία), και αναζητήσαμε την τύχη μας στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στην Αμερική, έχουμε ξεχάσει τα όσα τραβήξαμε και πως μας αντιμετωπίσανε.
Σίγουρα υπάρχουν και μετανάστες που είναι ληστές και δολοφόνοι. Δεν μπορούμε όμως για όλα τα δεινά αυτού του τόπου να κατηγορούμε μόνο τους μετανάστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μια μπούρδα