10 Οκτωβρίου 2007

Μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια!

Η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών κυμαίνεται ακόμη σε λογικά επίπεδα και ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν είναι υπερχρεωμένος οποιος έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι σε άλλη χώρα ζεί μάλλον! τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι «η αποδυνάμωση της κερδοφορίας των τραπεζών θα ανέκοπτε την αναπτυξιακή τους πορεία, αλλά και τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στηρίζοντας την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας». Αμ πεστο ντε! για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά με σκας! για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά εμένανε γαμάς!
Επιπρόσθετα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank επισήμανε οποιαδήποτε κάμψη στην κερδοφορία ή αμφισβήτηση της ευρωστίας μιας τράπεζας «θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της οικονομίας συνολικά».
Ο Ν.Νανόπουλος σημείωσε επίσης ότι χωρίς την κερδοφορία, των τραπεζών «είναι δύσκολο να υπάρξει σταθερότητα και εμπιστοσύνη άρα να υπάρξει ανάπτυξη». Επιπλέον, αναφερόμενος στα στεγαστικά δάνεια τόνισε ότι αυξήθηκαν κατά 45,9 δισ. ευρώ από το 2000 έως το 2006, και με αυτό τον τρόπο εισέφεραν καταλυτικά στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας. Πως και δεν αναφέρθηκε και στους μεγαλομιζαδοροεργολάβους?
Αναφορικά με τα επιχειρηματικά δάνεια έχουν επίσης αυξηθεί και «οι επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση στους αναγκαίους πόρους προκειμένου να επενδύσουν και να επεκταθούν».
«Η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών κυμαίνεται ακόμη σε λογικά επίπεδα και ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν είναι υπερχρεωμένος» τόνισε ο κ. Νανόπουλος ο οποίος σημείωσε πως τα χρηματοποιστωτικά ιδρύματα προσέφεραν 2.500 νέες θέσεις εργασίας ενώ στο τέλος του 2006 οι απασχολούσαν 62.000 εργαζόμενους.
Ολοκληρώνοντας, ο Νικόλαος Νανόπουλος τόνισε το 2006, οι τράπεζες πλήρωσαν 1,1 δισ. ευρώ σε φόρους κερδών, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν και στους μετόχους μερίσματα αξίας περίπου 1,4 δισ.ευρώ. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Δηλαδή για να καταλάβω, τα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, γαμοδάνεια έχουν βγεί για το καλό μας. Καλέ τρεχάτε να πάρετε όλοι βοηθάμε και την οικονομία της χώρας. θα μας ανακηρύξουν εθνικούς ευεργέτες! Μην΄εχουμε κανα κραχ ξαφνικά και νοσταλγήσουμε την μνα! για να μην πω την ανταλλαγή σε είδος! βρε άντε ουστ όλοι σας που σε λίγο θα θέλουμε αεροδάνειο. ξέρετε το δάνειο που βασικά είναι αέρας κοπανιστός. Αντε ουυυυυστ!

1 σχόλιο:

  1. Eτσι δικαιολογήται γιατί δεν παίρνουμε αυξήσεις. Λέει το κράτος "αν δώσω αυξήσεις θα πέσω έξω"...."δεν δίνω αυξήσεις αναγκάζονται να πάρουν δάνεια για να ζήσουν σαν άν8ρωποι, τους έχω χρεωμένους μέχρι και τα δισέγγονα τους και έχω μία ανθηρή οικονομία" Αμμμ πως!! Που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χατζηχρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μια μπούρδα