23 Οκτωβρίου 2007

Ληστεία!

Ετσι φωνάζουν συνήθως όσοι δια της βίας χάνουν κάτι δικό τους. Και άντε όχι μόνο να φωνάξεις, αλλά να ξελαρυγγιαστείς κιόλας αν σε κλέβουν. Βρε χρυσέ μου άνθρωπε, τι φωνάζεις όταν κλέβουν την Τράπεζα? Δικά σου είναι? Και αν νομίζεις ότι είναι δικά σου επειδή τα κατέθεσες στην Τράπεζα σε πληροφορώ ότι κάνεις λάθος αγαπητέ μου! Μόλις φύγουν τα ευρουλάκια από το πορτοφόλι σου δεν είναι δικά σου! Είναι της Τράπεζας! τα κάνει ό,τι θέλει, τα επενδύει σε μετοχές, ακίνητα, κινητά, πλουτίζει η ίδια και εσύ όταν πας να κάνεις ανάληψη, θα πάρεις μόνο αυτά που είχες καταθέσει! Μιλάμε βέβαια για μικροποσά. γιατί αν πάς μια ωραία μέρα στην Τράπεζα και τους πείς θέλω τα 500.000 που είναι στον λογαριασμό μου, θα σου κάνουν τσιριμόνιες! "α ξέρετε, δεν έχουμε τόσα στο χρηματοκιβώτιο, ελάτε αύριο". και θα ξανατρέχεις να στήνεσαι στις ουρές παρακαλώντας να σου δώσουν τα δικά σου! Ούτε καν ένα ευχαριστήριο μπιλιετάκι που πλούτισε η Τράπεζα στις πλάτες σου. Στο είπε στα μούτρα και ο Νανόπουλος εξάλλου. «η αποδυνάμωση της κερδοφορίας των τραπεζών θα ανέκοπτε την αναπτυξιακή τους πορεία...οποιαδήποτε κάμψη στην κερδοφορία ή αμφισβήτηση της ευρωστίας μιας τράπεζας θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος".

Και αντε ας πούμε ότι είσαι ο ευσυνήδειτος ταμίας της τράπεζας, ότι σου έχουν βάλει το πιστόλι στη μούρη και σου λένε χώσε στον σάκκο όσα έχεις! κατουριέσαι πάνω σου, βάζεις στον σάκκο τα λεφτά και οι ληστές φεύγουν.
τι φωνάζεις ανθρωπέ μου? χοροπήδα από τη χαρά σου που είσαι ακόμα ζωντανός, και άσε και τους ληστές να χοροπηδήσουν γι' αυτά που κλέψανε!
Ε μα πιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μια μπούρδα