30 Οκτωβρίου 2007

Και η κότα θέλει το συνολάκι της

Βρήκα από σπόντα το site http://www.chickenssuit.com/english/the_story/ , το οποίο φτιάχνει και πουλάει ρούχα για κότες!
Στους δημιουργούς ήρθε η τόσο ευφάνταστη ιδέα όταν είδαν σε όνειρο μια κότα να έχει μαλλιά αντί για φτερά. Βρήκαν προφανώς κάποιον τρελό παραγωγό και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Κάθε κουστουμάκι συνοδεύεται και με οδηγίες χρήσης. Οι καλλιτέχνες-δημιουργοί του κοτοκουστουμιού έχουν φτιάξει 5 διαφορετικά σχέδια. Ενα με τα χρώματα της ιαπωνικής σημαίας, ένα με τα χρώματα της αυστριακής σημαίας, ένα πλεκτό ένα "τρίχινο" και ένα παραλλαγής. Τα κοτοκουστούμια βγαίνουν και σε διάφορα μεγέθη.



Ιαπωνικό Αυστριακό

Πλεκτό Παραλλαγής και τρίχινο















Για σκεφτείτε, να ξυπνήσει μια αγαθή χωρική, μια μέρα και να δει τις κότες της έτσι, επειδή η απέναντι γειτόνισσα τη μισεί....

29 Οκτωβρίου 2007

Σκυλίσια πολυτελέστατη ζωή

Η έκφραση σκυλίσια ζωή, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν είναι πια δόκιμη αν θέλει κανείς να περιγράψει μια δύσκολη και στερημένη καθημερινότητα. Γιατί τα σκυλάκια στις μέρες μας περνάνε ζωή χαρισάμενη, με παροχές, υπηρεσίες και αξεσουάρ κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Πανάκριβα περιλαίμια με διαμάντια, καλλυντικά, ινστιτούτα μασάζ, ακόμα και ασφάλειες ζωής αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν είναι πολύ ακριβό ή υπερβολικό για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Οι ψυχολόγοι ωστόσο, σπεύδουν να επισημάνουν ότι όλα αυτά είναι πράγματα που σίγουρα δεν τα χρειάζονται τα κατοικίδια, αλλά τα χρειαζόμαστε εμείς για να καλύψουμε τα συναισθηματικά μας κενά. Η πραγματικότητα ωστόσο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αξιοπρόσεκτου φαινομένου. Στο Τόκιο, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Παρίσι, δηλαδή σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας πραγματοποιούνται ντεφιλέ και για τα τετράποδα, αφού η μόδα γι' αυτά έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια βιομηχανία που καλύπτει τόσο τον τομέα του pret-a-porter όσο και τον τομέα της haute couture. Την ίδια ώρα, μια ειδική μπανιερίτσα για το pet μπορεί να κοστίζει και 5.000 ευρώ, ενώ ένα ψαλίδι για το κούρεμά του μπορεί να κοστίζει 1.300 ευρώ. Οσο για την περιποίηση του πεντικιούρ του, υπολογίστε 43 ευρώ ακατέβατα. Εδώ και πέντε χρόνια η αγορά που περιστρέφεται γύρω από τα pets παρουσιάζει έκρηξη, αφού ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί κατά 30%. Χιλιάδες gadgets και αξεσουάρ για σκυλιά και για γάτες καταλαμβάνουν μεγάλους χώρους ακόμα και ορόφους μεγάλων εμπορικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, ενώ στο χορό έχουν μπει και οι μεγάλες μάρκες πολυτελείας, βλέπε Dior, Gucci, Vuitton κτλ. Κάθε Παριζιάνα φιλόζωη που σέβεται τον εαυτό της εξασφαλίζει μια κούρα χαλάρωσης και ομορφιάς για το κατοικίδιό της που μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 90 ευρώ ανάλογα με το μέγεεθος του ζώου. Μάλιστα, στα πιο ακριβά προάστια όλων των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ειδικά spas για pets.Παράλληλα, αρχίζουν δειλά-δειλά και οι πρώτες ασφάλειες ζωής και τα προγράμματα περίθαλψης για κατοικίδια. Και για να μη νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα, σας πληροφορούμε ότι η SanteVet στη Γαλλία προτείνει το πακέτο premium έναντι 28 ευρώ το μήνα που εξασφαλίζει την ιατρική περίθαλψη των τετράποδων σε συνεργασία με ένα δίκτυο 4.500 κτηνιάτρων. Η εταιρεία, που έχει έδρα στην πόλη Λιόν, ιδρύθηκε το 2003 και μέχρι σήμερα καλύπτει πάνω από 30.000 κατοικίδια, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια, μέσα στο 2006 έχει δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ για ιατρικά έξοδα των ασφαλισμένων της. Η ουσία είναι μία: ποτέ στο παρελθόν όσοι είχαν κατοικίδια δεν ξόδευαν τόσο για την τετράποδη συντροφιά τους. Ο σκύλος και η γάτα έχουν γίνει πια μέλη της οικογένειας σχεδόν ισότιμα. Μάλιστα, στα μάτια κάποιων ένα σκυλί μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικό με το παιδί τους. Και όπως συμβαίνει και με τα παιδιά, πιστεύουν ότι μπορούν να τους δείξουν καλύτερα την αγάπη τους κάνοντας τους ακριβά δώρα.
Διαμονή, μενού και αρώματα
Οταν λοιπόν ένα κατοικίδιο φτάνει να φοράει λουράκι που είναι πιο ακριβό και από το σύνολο του περιεχομένου της μπιζουτιέρας της κυρίας του, πρέπει να έχει και τις ανάλογες εξόδους του για να το δείξει. Μια τέτοια έξοδο που συνδυάζει την πολυτέλεια με τη γαστριμαργία εξασφαλίζουν καλά εστιατόρια, όπως αυτό του «Trianon Palace» στις Βερσαλλίες και του «Crillon» που σερβίρουν ιδιαίτερα μενού για σκύλους και γάτες έναντι 400 ευρώ. Αν μάλιστα κάποιος επιλέξει να μείνει σε σουίτα του «Trianon» μπορεί να έχει και room service ειδικό για το κατοικίδιο του, που προβλέπει βόλτα στο πλησιέστερο πάρκο, φαγητό από ειδικό σεφ και ένα μπουκαλάκι αρώματος Oh my Dog! Αυτό το άρωμα είναι το πρώτο άρωμα haute προδιαγραφών για σκύλους που δημιούργησαν πρώην συνεργάτες του οίκου Givenchy. Από την πλευρά του, το ξενοδοχείο «Crillon» προτείνει στους πελάτες του που δεν πάνε πουθενά χωρίς το κατοικίδιό τους, το πακέτο «Dog de Crillon», που περιλαμβάνει ένα καλάθι ειδικό για σκύλους, το οποίο περιέχει ένα παιχνίδι, ένα ειδικό κόκαλο, ένα μπολ-σερβίτσιο και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό. Και τα δύο ξενοδοχεία προβλέπουν ειδικό groom που μπορεί να υπηρετεί τα κατοικίδια όταν τα αφεντικά είναι απασχολημένα με τα προσωπικά τους ψώνια και όχι μόνο. Οσο για τα επιδόρπια... έχει γεμίσει η αγορά με ειδικά γλυκά για σκύλους, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και αλάτι για να μην ανατρέπουν την ισορροπία της υγιεινής διατροφής τους.
Γενέθλια, γάμοι, κηδείες και (μεγάλες) κληρονομιές
Το Dog Attitude όμως, η μόδα που έχει εισβάλλει και στην Ευρώπη μετά την Αμερική και την Ιαπωνία όπου βρίσκεται σε έξαρση, δεν σταματά μόνο σε αυτά. Η λατρεία για τα ζώα έχει οδηγήσει σε θεσμούς όπως τα ειδικά καλλιστεία για τετράποδα, τα βαφτίσια, τους γάμους ακόμα και τις κηδείες που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα κατοικιδίων. Και βέβαια διοργάνωση γενεθλίων. Ενδεικτικό της ακραίας αυτής τάσης είναι το γεγονός ότι στη Νέα Υόρκη ο ιδιοκτήτης ενός pet ξοδεύει ετησίως 7.000 ευρώ για τις ανάγκες του, ποσό μέσα στο οποίο δεν περιλαμβάνεται πάντα και το κόστος του χριστουγεννιάτικου δώρου του. Αλλά δεν τελειώνουν εδώ οι ακρότητες... Ισως η μεγαλύτερη όλων είναι η απόφαση πάμπλουτων ανθρώπων να κληροδοτήσουν τεράστιες περιουσίες στα κατοικίδιά τους. Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα ήταν η Λιόνα Χέλμσλέϊ, η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη που προτίμησε να αφήσει στον αγαπημένο της σκύλο, τον Trouble, ένα λευκό μαλτέζικο, 12 εκατομμύρια δολάρια. Η Χέλμσλέϊ ήταν γνωστή και ως «βασίλισσα του κακού» επειδή φερόταν στο προσωπικό των ξενοδοχείων της σαν να επρόκειτο για σκλάβους, ενώ το άλλο παρατσούκλι της ήταν το «rich bitch» -πλούσια σκύλα- επειδή τα πήγαινε καλύτερα με τα σκυλιά απ' ό,τι με τους ανθρώπους. Ο Trouble όμως δεν είναι ο πιο πλούσιος τετράποδος κληρονόμος. Τα σκήπτρα κρατάει ο Gunther ο τέταρτος, είναι λυκόσκυλο και ο μοναδικός κληρονόμος της κόμισσας Καρλότα Λίμπενσταϊν που έκρινε σωστό να του αφήσει ολόκληρη την περιουσία της, που ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

28 Οκτωβρίου 2007

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει

δεν το λεω εγώ, νομος του Μέρφυ είναι.

Ετσι λοιπόν, κάνεις π.χ. οικονομίες για να αγοράσεις κάτι. Νομίζεις ότι έχεις τακτοποιήσει όλες σου τις οικονομικές εκκρεμότητες. Αμ δε!
Τότε θα έρθουν όλοι οι λογαριασμοί μαζί και μάλιστα φουσκωμένοι, τότε θα χαλάσουν διάφορα στο σπίτι και θα θέλουν άμεση αντικατάσταση, τότε θα θυμηθούν διάφοροι να σου ζητήσουν λεφτά. Και εσύ τι κάνεις κακομοίρη μου? Μέσα στον πανικό σου ακολουθείς τους επόμενους νόμους του Μέρφυ που λένε: Αν ξέρεις ότι υπάρχουν μόνο 4 δυνατοί τρόποι για να πάει κάτι στραβά και φροντίσεις να τους προλάβεις, τότε αμέσως θα εμφανιστεί και ένας πέμπτος. ή Αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους , πάντα έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και στο τέλος Είναι πολύ απλό να κάνεις τα πράγματα περίπλοκα αλλά πολύ περίπλοκο να κάνεις τα πράγματα απλά.

Και όταν τα καταφέρεις και πας να σηκώσεις κεφάλι, κάπου μακρυά ακούς ένα σατανικό γέλιο.
Ναι!
Είναι ο κος Μέρφυ που γελάει μαζί σου γιατί κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, κάπου έχεις κάνει λάθος.

27 Οκτωβρίου 2007


Αυτή η σελίδα δε θέλει να εμφανιστεί

Η σελίδα την οποία αναζητάτε δε θέλει να εμφανιστεί αυτήν τη στιγμή. Ενδέχεται να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες (π.χ. να είναι στο μπάνιο) ή απλά να βαριέται ή να ντρέπεται.
Προσπαθήστε τα παρακάτω:
Κάντε κλικ στο κουμπί Ανανέωση πολλές φορές μέχρι να την εκνευρίσετε και να την αναγκάσετε να εμφανιστεί.
Εάν πληκτρολογήσατε εσείς τη διεύθυνση σελίδας στη γραμμή διευθύνσεων, βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει τη μαγική λεξούλα -> “Παρακαλώ” ή “Please”.
Δοκιμάστε να την απειλήσετε. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας με ένα κατσαβίδι και γεμίστε τον με βενζίνη. Τώρα πάρτε ένα σπίρτο και ανάψτε το. Πλησιάστε το αρκετά κοντά και πατήστε για τελευταία φορά Ανανέωση. Αν ούτε τώρα θελήσει να ανοίξει πετάξτε το σπίρτο.
Εάν δε θέλετε να προβείτε σε τόσο ακραία μέτρα δοκιμάστε να την δελεάσετε.

1. Διαδώστε σε φιλικά site την ύπαρξη αμοιβής για την εμφάνιση της.
2. Αφήστε σε εμφανές σημείο μπροστά στην οθόνη ένα μάτσο κατοστάρικα.
3. Κάντε της μια άμεση πρόταση για ποσοστά και bonus ανά εμφάνιση.
Ορισμένες τοποθεσίες, όπως η συγκεκριμένη, απαιτούν ασφάλεια και σιγουριά. Κάντε την να νιώσει σίγουρη δίνοντας της ό,τι εγγύηση ζητήσει.
Εφόσον έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω πατήστε το κουμπί Πίσω και δοκιμάστε αυτή τη φορά να μην πατάτε οποιοδήποτε σύνδεσμο βρίσκετε μπροστά σας!

Δεν είναι δυνατό να βρούμε το διακομιστή μέσα σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί

24 Οκτωβρίου 2007

Εικόνες

Η ισχύς εν τη ενώσει


Tι κάνει νιαου-νιαου στη Γερμανία Μαθήματα Ιστορίας




τράβα εσύ με το GPS

Οι κροκόδειλοι καταπίνουν πέτρες για να κολυμπήσουν
Το στομάχι του κροκοδείλου θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα πιο ανθεκτικά του ζωικού βασιλείου. Πολλές φορές θα αναγκαστεί να… φιλοξενήσει από ψάρια και πουλιά, μέχρι χελώνες, λιοντάρια ή άλλους κροκόδειλους. Σε αυτή την πολυδιάστατη δίαιτα, στο στομάχι του κροκοδείλου περιλαμβάνονται και μεγάλες πέτρες που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο στομάχι του. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι αυτές οι πέτρες χρησιμεύουν ως σταθεροποιητές πλεύσης του πανάρχαιου ερπετού.

Το γάλα της φάλαινας δεν προτείνεται για δίαιτες
Η ανάπτυξη ενός νεογέννητου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για μια φάλαινα, έπειτα από δέκα με δώδεκα μήνες εγκυμοσύνης και μήκος που τη στιγμή της γέννησης φτάνει το ένα τρίτο της μητέρας, δηλαδή εννιά περίπου μέτρα στην περίπτωση της γαλάζιας φάλαινας. Το μικρό τρέφεται με γάλα που εκτοξεύεται στο στόμα του από το στήθος της μητέρας του. Με περιεκτικότητα λίπους που φτάνει το 50%, το γάλα της φάλαινας είναι δέκα φορές πιο πλούσιο σε λιπαρά από το ανθρώπινο, βοηθώντας το μικρό να κερδίζει σε βάρος με ρυθμό εκατό κιλών την ημέρα.

Τα πουλιά χρησιμοποιούν σημάδια για να μη χάνονται
Σύμφωνα με παρατηρήσεις, τα περιστέρια μπορούν να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρουν το ίδιο σημείο, χωρίς πρόβλημα προσανατολισμού. Μερικά είδη πουλιών διανύουν αποστάσεις είκοσι χιλιάδων χιλιομέτρων κάθε χρόνο, ενώ πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι αυτό επιτυγχάνεται επειδή χρησιμοποιούν την οπτική απεικόνιση του μαγνητικού πεδίου της γης, χάρη σε ένα όργανο στο ράμφος τους. Επιπλέον, τα περιστέρια χρησιμοποιούν σημάδια αναφοράς στο έδαφος που τους επιτρέπουν να βρουν το δρόμο τους.

Για τους κάστορες, οι ημέρες είναι μεγαλύτερες το χειμώνα
Τους χειμερινούς μήνες, οι κάστορες περνούν τις περισσότερες ώρες στις χαρακτηριστικές τους φωλιές από ξύλα και λάσπη, ενώ η αποθήκευση λίπους στην πλατιά τους ουρά τους επιτρέπει να μην αναζητούν συχνά τροφή. Ως αποτέλεσμα της μακράς παραμονής στις σκοτεινές φωλιές, οι κάστορες χάνουν την αίσθηση του χρόνου εξαιτίας της έλλειψης φωτός, μεταβάλλοντας τη βιολογική αίσθηση του χρόνου. Υπολογίστηκε ότι μια τυπική χειμωνιάτικη ημέρα ενός κάστορα, με βάση τις δραστηριότητες του, διαρκεί 29 ώρες.

Οι τυφλοπόντικες δεν είναι τυφλοί
Οι μέχρι σήμερα μελέτες αναφέρουν ότι οι τυφλοπόντικες χρησιμοποιούν τα μικρά τους μάτια για να αντιλαμβάνονται αλλαγές στα ρεύματα αέρα, παρά για να βλέπουν. Τα τελευταία χρόνια όμως, κερδίζουν έδαφος οι θεωρίες που θέλουν αυτά τα τρωκτικά να μπορούν να αντιλαμβάνονται το φως, κάτι που όταν συμβαίνει, δεν είναι για καλό αφού συνήθως σημαίνει ότι κάποιος εχθρός μπήκε στη φωλιά.

Η αδελφότητα των νεογνών
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη της εξέλιξης ως παραγωγή εγωιστικών ζώων που νοιάζονται μόνο για τη δική τους επιβίωση. Ο αλτρουισμός ξεχειλίζει στις περιπτώσεις που πρόκειται για την επιβίωση του ίδιου γενετικού υλικού. Τρανή απόδειξη ο χαρακτηριστικός ήχος νεογέννητων πουλιών την ώρα που τρέφονται. Με τον τρόπο αυτό ανακοινώνουν την εύρεση τροφής στους κοντινούς ομοίους τους, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συγγενείς και άρα θα μοιράζονται τα ίδια γονίδια. Όπως αναφέρεται, το κλειδί της φυσικής επιλογής δεν είναι η επιβίωση του δυνατότερου ζώου αλλά του δυνατότερου γενετικού υλικού.

Πολλά ψάρια αλλάζουν φύλο
Με τόσους ζωντανούς οργανισμούς στη στεριά, οι επιστήμονες πολλές φορές ξαφνιάζονται με τα όσα ανακαλύπτουν στους ωκεανούς. Η παράξενη πρακτική του ερμαφροδιτισμού συναντάται πολύ συχνά σε θαλάσσιους οργανισμούς και ψάρια. Μερικά έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν φύλο εξαιτίας ορμονικών κύκλων ή ως απάντηση σε αλλαγές του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, πολλά είδη ψαριών έχουν αρσενικά και θηλυκά όργανα αναπαραγωγής.

Η καρδιακή δύναμη της καμηλοπάρδαλης
Το συμπαθές θηλαστικό ανέπτυξε τον γνωστό μακρύ λαιμό του ώστε να φτάνει στα ψηλότερα δέντρα, εκεί που δεν φτάνουν άλλα ζώα. Ωστόσο, αρκετές δυσκολίες προκύπτουν με τέτοιο ύψος. Η καρδιά της καμηλοπάρδαλης χρειάζεται τη διπλάσια δύναμη από αυτή της αγελάδας για να στείλει αίμα στον εγκέφαλο, ενώ ένα πολύπλοκο σύστημα αρτηριών στο λαιμό το συγκρατούν από το να συγκεντρωθεί στο κεφάλι όταν το ζώο σκύβει. Ταυτόχρονα, το εξαιρετικά σφιχτό δέρμα στα πόδια εμποδίζει το αίμα να κατέβει στις οπλές, αυτός είναι εξάλλου ένας από τους λόγους που η καμηλοπάρδαλη έχει τόσο λεπτά, σε σχέση με τον κορμό της, πόδια.

Ο εγκέφαλος του ελέφαντα
Ο βάρους έξι κιλών εγκέφαλος του ελέφαντα είναι ο μεγαλύτερος οποιουδήποτε θηλαστικού έζησε ποτέ στον πλανήτη, ωστόσο παραμένει ερώτημα το κατά πόσο τον χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Μια τέτοια μέτρηση είναι δύσκολη υπόθεση στους ανθρώπους αλλά και τα ζώα, και για την πραγματοποίηση της χρησιμοποιείται ο δείκτης εγκεφαλοποίησης, δηλαδή ο λόγος του πραγματικού όγκου εγκεφάλου προς τον προσδοκώμενο με βάση το μέγεθος του θηλαστικού. Ο δείκτης αυτός υποδηλώνει τη δυνατότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει προκλήσεις και να ξεπερνά εμπόδια που παρουσιάζονται. Ο λόγος αυτός για τον ελέφαντα φτάνει μόλις το 1,88, ενώ του ανθρώπου κυμαίνεται μεταξύ 7,33 και 7,69 και του χμπατζή είναι περίπου 2,45.

Οι παπαγάλοι δεν μιμούνται μόνο τις φωνές
Μελέτες τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν δείξει ότι η ομιλία των παπαγάλων δεν αφορά μόνο τη φωνητική αναπαραγωγή της ανθρώπινης ομιλίας. Αντίθετα, ένας παπαγάλος έχει την ικανότητα άρθρωσης και σχηματισμού λόγου αντίστοιχης με έναν άνθρωπο 4-6 ετών. Μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα στο «μεγαλύτερο» και το «μικρότερο», το «ίδιο» και το «διαφορετικό», αλλά και τις έννοιες του «τίποτα» και των αριθμών. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι μπορούν να συνθέσουν έννοιες και λέξεις σχηματίζονται προτάσεις. Μια μελέτη τον Ιανουάριο του 2007 προτείνει την εφαρμογή της δομής της ομιλίας των παπαγάλων στις μελέτες για την ανάπτυξη ικανοτήτων τεχνητής ομιλίας στα ρομπότ.

23 Οκτωβρίου 2007

ληστεία!ληστεία!

H Βικιπαίδεια δεν διαθέτει κάποια σελίδα με τον τίτλο Ληστεία.
Παρακαλούμε αναζητήστε για Ληστεία στην Βικιπαίδεια πριν δημιουργήστε ένα άρθρο, για να ελέγξετε εναλλακτικούς τίτλους ή τυπογραφικά λάθη.
και εσύ αναζητάς!
και τι σου βγάζει βάσει σχετικότητας ως πρώτο αποτέλεσμα?
Διαφθορά Σχετικότητα: 100.0% - - Γενικά, διαφθορά είναι η κατάχρηση της εξουσίας από τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους κυβερνητικών δυνάμεων. Συνήθως η κατάχρηση έγκειται στην παράνομη, συνήθως μυστική, απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας. Η κατάχρηση της κυβερνητικής δύναμης για άλλους λόγους, όπως η καταστολή των πολιτικών αντιπάλων και η βιαιότητα της αστυνομίας, δε θεωρείται διαφθορά.
Σα να λέμε:
Τμηματικά σε μια πενταετία θα καταβληθούν ως έκτακτη παροχή τα ποσά που διεκδίκησαν και κέρδισαν οι δικαστικοί Το ύψος της παροχής υπολογίζεται με βάση τον μηνιαίο βασικό μισθό των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας 4.072 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 3.994 ευρώ για τα υπόλοιπα χρόνια, καθώς και τους συντελεστές, τα χρονοεπιδόματα και τις προσαυξήσεις ανά βαθμό. Η παροχή φορολογείται αυτοτελώς με 25%.
Χορηγείται βασικός μισθός εφέτη στον ειρηνοδίκη α που συμπληρώνει 24 χρόνια υπηρεσίας. Ετσι, ο βασικός μισθός του αυξάνει από 1.488 ευρώ στα 1.578 ευρώ με ανάλογη αναπροσαρμογή και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας.


Ληστειιιιιιιιιιια!

Ληστεία!

Ετσι φωνάζουν συνήθως όσοι δια της βίας χάνουν κάτι δικό τους. Και άντε όχι μόνο να φωνάξεις, αλλά να ξελαρυγγιαστείς κιόλας αν σε κλέβουν. Βρε χρυσέ μου άνθρωπε, τι φωνάζεις όταν κλέβουν την Τράπεζα? Δικά σου είναι? Και αν νομίζεις ότι είναι δικά σου επειδή τα κατέθεσες στην Τράπεζα σε πληροφορώ ότι κάνεις λάθος αγαπητέ μου! Μόλις φύγουν τα ευρουλάκια από το πορτοφόλι σου δεν είναι δικά σου! Είναι της Τράπεζας! τα κάνει ό,τι θέλει, τα επενδύει σε μετοχές, ακίνητα, κινητά, πλουτίζει η ίδια και εσύ όταν πας να κάνεις ανάληψη, θα πάρεις μόνο αυτά που είχες καταθέσει! Μιλάμε βέβαια για μικροποσά. γιατί αν πάς μια ωραία μέρα στην Τράπεζα και τους πείς θέλω τα 500.000 που είναι στον λογαριασμό μου, θα σου κάνουν τσιριμόνιες! "α ξέρετε, δεν έχουμε τόσα στο χρηματοκιβώτιο, ελάτε αύριο". και θα ξανατρέχεις να στήνεσαι στις ουρές παρακαλώντας να σου δώσουν τα δικά σου! Ούτε καν ένα ευχαριστήριο μπιλιετάκι που πλούτισε η Τράπεζα στις πλάτες σου. Στο είπε στα μούτρα και ο Νανόπουλος εξάλλου. «η αποδυνάμωση της κερδοφορίας των τραπεζών θα ανέκοπτε την αναπτυξιακή τους πορεία...οποιαδήποτε κάμψη στην κερδοφορία ή αμφισβήτηση της ευρωστίας μιας τράπεζας θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος".

Και αντε ας πούμε ότι είσαι ο ευσυνήδειτος ταμίας της τράπεζας, ότι σου έχουν βάλει το πιστόλι στη μούρη και σου λένε χώσε στον σάκκο όσα έχεις! κατουριέσαι πάνω σου, βάζεις στον σάκκο τα λεφτά και οι ληστές φεύγουν.
τι φωνάζεις ανθρωπέ μου? χοροπήδα από τη χαρά σου που είσαι ακόμα ζωντανός, και άσε και τους ληστές να χοροπηδήσουν γι' αυτά που κλέψανε!
Ε μα πιά!

22 Οκτωβρίου 2007

Τέλος καριέρας

Ένας γερμανικός ποιμενικός με πολλές ταινίες και θεατρικά στο ενεργητικό πραγματοποίησε πιθανότατα χθες την τελευταία εμφάνιση της καριέρας του καθώς δάγκωσε έναν ηθοποιό επί σκηνής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο 9χρονος Χατζ δάγκωσε τον ηθοποιό Φέλιξ Ενγκστρομ στην τελευταία σκηνή του θεατρικού μιούζικαλ "Η Μελωδία της Ευτυχίας", καθώς το λουρί του ήταν πιο χαλαρό απ’ ότι συνήθως. Σοκαρισμένος ο ηθοποιός που παίζει το ρόλο του "κακού" στο μιούζικαλ, από την επίθεση δήλωσε ότι "η σκηνή ήταν πολλή έντονη, κι εγώ ήμουν πολύ επιθετικός. Το σκυλί αντέδρασε από ένστικτο". Ο Χεζτ έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τις καλλιτεχνικές του συμμετοχές τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο και στις αρχές της χρονιάς είχε εμφανισθεί σε ένα ακόμα θεατρικό έργο την "Τρομοκρατία" που ανέβασε το Βασιλικό Δραματικό Θέατρο. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του θεάτρου, η θεατρική καριέρα του λυκόσκυλου τερματίστηκε, ενώ ένας από τους εκπαιδευτές του δήλωσε ότι το σκυλί δείχνει "λίγο πεσμένο"

Τώρα το χαλαρό λουρί φταίει ή οι παραφωνίες των ηθοποιών?

Ο μάγος Ντάμπλντορ είναι γκέι

«Οι μάγοι δεν έχουν όρια σε αυτά που μπορούν κάνουν, το ίδιο οι γκέι και οι λεσβίες. Είναι καλό που η λογοτεχνία των παιδιών περιλαμβάνει την πραγματικότητα των γκέι, από τη στιγμή που υπάρχουμε σε κάθε κοινωνία». Αυτά κι άλλα δήλωσαν με χαρά, εκπρόσωποι για τα δικαιώματα των γκέι όταν ενημερώθηκαν ότι ο διευθυντής της διάσημης Σχολής Χόγκουαρντς, Αλμπους Ντάμπλντορ, όπου φοίτησε ο Χάρι Πότερ, είναι ομοφυλόφιλος.
Η είδηση αυτή βγήκε από τα χείλη της Βρετανίδας συγγραφέως του «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στη διάρκεια περιοδείας της στη Νέα Υόρκη για την προώθηση του τελευταίου της βιβλίου, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.
«Αν το ήξερα ότι αυτό θα σας έκανε χαρούμενους, θα σας το είχα πει νωρίτερα», σημείωσε η ίδια. Και πρόσθεσε: «Ο έρωτας μπορεί να σε τυφλώσει. Ο Ντάμπλντορ ήταν υπερβολικά απογοητευμένος. Η μεγάλη του τραγωδία ήταν η αγάπη του για τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, με τον οποίο είχαν βρεθεί παλιά ως αντίπαλοι σε μια μάχη ανάμεσα σε καλούς και κακούς μάγους».
Η αποκάλυψη Η 42χρονη Ρόουλινγκ είπε στο κοινό ότι καθώς δούλευε για την έκτη προγραμματισμένη ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο ετεροθαλής πρίγκιπας», είδε το σενάριο να συνοδεύεται από μια αναφορά που ήθελε μια κοπέλα να δείχνει ενδιαφέρον για τον μάγο Ντάμπλιντορ. Τότε αποκάλυψε στον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς την αλήθεια για τον χαρακτήρα της.
Το έβδομο βιβλίο της σειράς, στο οποίο δεν γίνεται σαφής η σεξουαλικότητα του καθηγητή της μαγείας, έσπασε τα ρεκόρ πωλήσεων σε κάθε πλευρά του Ατλαντικού, όταν εκδόθηκε τον Ιούλιο, πουλώντας 11 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε 24 ώρες.

16 Οκτωβρίου 2007

Ο Κολούμπο στην πασαρέλα

Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ πληρώνουν οι χορηγοί για να ανέβει στην πασαρέλα ο Κολούμπο, το διάσημο σκυλάκι του Βασίλειου Κωστέτσου, που μετά τις επισκέψεις στον ψυχολόγο του και τα μαθήματα ιππασίας πήρε τα πάνω του κι ετοιμάζεται να μας εντυπωσιάσει.Κι ύστερα σου λένε «σκυλίσια ζωή» Να που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ορισμένα ζωάκια είναι πολύ τυχερά. Σε λίγες μέρες, σύμφωνα με όσα συζητούσαν σε πολύ «in» στέκι της περιοχής, ο Βασίλειος ετοιμάζεται να δείξει την ολοκαίνουργια κολεξιόν του δύο από αυτά τα μοντελάκια λάνσαρε η Γωγώ Μαστροκώστα στις εμφανίσεις της και έγινε χαμός και η μεγάλη έκπληξη θα είναι ο Κολούμπο. Το πώς θα τον εμφανίσει, δηλαδή το ρουχαλάκι που θα φοράει το σκυλάκι, ή αν θα είναι απλώς μια εμφάνιση guest, κρατιέται σαν επτασφράγιστο μυστικό από το μετρ της μόδας, που λατρεύει το σκυλί του. Όπως όμως διέρρευσε σε κύκλους της showbiz, το πέρασμα του τετράποδου φίλου του Κωστέτσου από την πασαρέλα δεν θα γίνει αφιλοκερδώς. Ήδη χορηγοί «χρυσώνουν» τον Κολούμπο με 15.000 ευρώ, θέλοντας να εξασφαλίσουν την παρουσία του στην πασαρέλα. Ούτε η Ζιζέλ να ήταν το σκυλάκι! Στην αρχή, όταν το άκουσα για πρώτη φορά, νόμιζα ότι ήταν αστείο. Κι όμως, η παρέα το συζητούσε πολύ σοβαρά και μάλιστα αναφερόταν με ιδιαίτερα θερμά λόγια στο σκυλάκι σταρ και στις ικανότητές του, αλλά και στην κολεξιόν του Βασίλειου, που αναμένεται να καταπλήξει τους Έλληνες fashionistas. Όσο για τον Κολούμπο; Μάλλον δεν δείχνει να καταλαβαίνει πόσο σταρ είναι. Απολαμβάνει τα χάδια του κυρίου του, που δεν τον αφήνει να περάσει κρίσεις στρες, καθώς πρέπει να είναι πανέτοιμος για την παρθενική του εμφάνιση στην πασαρέλα. Τώρα, αν θα εμφανιστεί με κοστουμάκι από βινίλ ή λάτεξ μεταλλικό, μόνο ο Βασίλειος το γνωρίζει.




Γιατί όχι και ο δικός μου που ποζάρει με τόση χάρη?

15 Οκτωβρίου 2007

30χρονος παντρευτηκε τη γιαγιά του!!!

Οι αρχές της Ρωσίας ερευνούν ένα πολύ παράξενο περιστατικό όπου ένας άντρας παντρεύτηκε την γιαγιά του! Οι αρχές ανακάλυψαν πως ο 30-χρονος Boris Golovska παντρεύτηκε την 79-χρονη γιαγιά του στην πόλη Vladimir ανατολικά της Μόσχας! Οι υπεύθυνοι του ληξιαρχείου δεν εξέτασαν εάν το ζευγάρι είχε συγγένεια πριν εκδώσουν την άδεια γάμου τους! Ο γάμος φυσικά και λύθηκε αλλά ο τοπικός εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Tη γιαγιά προφανώς την λένε (γ)Κωλοβσκαγια και μάλλον οι αναλογίες της ξετρέλαναν τον ήδη τρελαμένο εγγονό!!!

14 Οκτωβρίου 2007

Bloggers Unite - Blog Action Day"

Bloggers Unite - Blog Action Day

Τα ιπτάμενα γλυπτά

Στο Ζαππειο μια μέρα περιπατούσε
Τα μάτια σήκωσε και τον κοιτουσε
Ηταν λουσμένος στο φως
Αχ ποσο θα θελε να ταν θεος

Αμεσως σκέφτηκε λοιπόν
Πως αφου δεν ήταν θεος
Επρεπε να υστεροφημήσει
Και κατι δικό του στην Αθήνα να αφήσει

Χρηματα είχανε άφθονα
Και χρόνο επίσης
Επρεπε τους Αθηναιους μόνο να πείσει
Πως τον βραχο τον ιερο θα χτίσει

Του πήρε μόνο 40 χρόνια
Και η μνήμη του εμεινε αιώνια
Την Ακρόπολη ακόμα κοιτάνε
Και τον Περικλή τον αγαπάνε.

Στη σημερινή τώρα εποχή
Που πια δεν έχουμε βροχή
Άλλο σχέδιο συνέλαβαν
Και 3 γερανούς έφεραν

Όλα τα αρχαία τα γλυπτά
πάνε σε άλλο σπίτι
Με τους γερανούς πετούν
Και οι λαοί από κάτω παρατηρούν

Χρονο για χασιμο πια δεν εχουμε
Γιαυτο και πρεπει να προσέχουμε
Τα γλυπτά είναι ασφαλισμένα
Και πολύ καλά συσκευασμένα

Και για το συνειρμικό
Σε 40 μόνο μέρες
Θα έχουν τελειώσει όλα
Θα ναι η μεταφορά του αιώνα!!!

12 Οκτωβρίου 2007

Μπαρμπι

Η πιο ξενέρωτη κούκλα που υπάρχει, ηλικίας 49 ετών, τώρα έγινε και μουσουλμάνα και φοράει μπούργκα. Ως προίκα έχει 20 διαφορετικά συνολάκια που ποικίλλουν από τη μαύρη μπούργκα μέχρι το λευκό φόρεμα προσευχής και όλα τα συνολάκια συνοδεύονται από ασορτί μαντήλα. Και αν παγκοσμίως η Μπάρμπι έχει γίνει σύμβολο, αν τόσα και τόσα κορίτσια την έχουν λατρέψει και την έχουν μιμιθεί στο στύλ, φανταζομαι τι θα γίνει στα μουσουλμανάκια. Να δείτε που θα φτιάξουν και Μπάρμπι τρομοκράτη!!!

Σας βρίσκουν άλλοθι

Στη Γαλλία ιδρύθηκε μία εταιρεία που προσφέρει το τέλειο άλλοθι για να κερατώσετε και να μην σας πιάσουν.
Στέλνεις e-mail ή τηλεφωνείς και δηλώνεις το επάγγελμα και τις προσωπικές σου συνήθειες, τη μέρα και την ώρα που θες να κάνεις την κουτσουκέλα σου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει κάποιος έξυπνος νους που κατεβάζει δικαιολογίες. Διήμερα σεμινάρια, επείγοντα τηλεφωνήματα από τη δουλειά, μέχρι και προσκλήσεις σε ανύπαρκτους γάμους μπορείς να έχεις με 150 ευρώ. Και επειδή η απιστία δεν είναι προνόμιο μόνο των εχόντων μπικικίνια, με 20 ευρώ και μια απλή δικαιολογία για 2 ωρίτσες θα πάρει το άλλοθι του και ο φτωχός, άτιμος εργάτης «Αν το άλλοθι είναι καλοφτιαγμένο και ο σύζυγος ή η σύζυγος δεν υποψιαστούν κάτι, τότε μπορεί να σωθεί ένας γάμος», λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρίας. http://alibila.com/Accueil.html
Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε τέτοιες εταιρείες γιατί τις δικαιολογίες τις έχουμε στο αίμα μας.

10 Οκτωβρίου 2007

Μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια!

Η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών κυμαίνεται ακόμη σε λογικά επίπεδα και ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν είναι υπερχρεωμένος οποιος έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι σε άλλη χώρα ζεί μάλλον! τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι «η αποδυνάμωση της κερδοφορίας των τραπεζών θα ανέκοπτε την αναπτυξιακή τους πορεία, αλλά και τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στηρίζοντας την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας». Αμ πεστο ντε! για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά με σκας! για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά εμένανε γαμάς!
Επιπρόσθετα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank επισήμανε οποιαδήποτε κάμψη στην κερδοφορία ή αμφισβήτηση της ευρωστίας μιας τράπεζας «θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της οικονομίας συνολικά».
Ο Ν.Νανόπουλος σημείωσε επίσης ότι χωρίς την κερδοφορία, των τραπεζών «είναι δύσκολο να υπάρξει σταθερότητα και εμπιστοσύνη άρα να υπάρξει ανάπτυξη». Επιπλέον, αναφερόμενος στα στεγαστικά δάνεια τόνισε ότι αυξήθηκαν κατά 45,9 δισ. ευρώ από το 2000 έως το 2006, και με αυτό τον τρόπο εισέφεραν καταλυτικά στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας. Πως και δεν αναφέρθηκε και στους μεγαλομιζαδοροεργολάβους?
Αναφορικά με τα επιχειρηματικά δάνεια έχουν επίσης αυξηθεί και «οι επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση στους αναγκαίους πόρους προκειμένου να επενδύσουν και να επεκταθούν».
«Η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών κυμαίνεται ακόμη σε λογικά επίπεδα και ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν είναι υπερχρεωμένος» τόνισε ο κ. Νανόπουλος ο οποίος σημείωσε πως τα χρηματοποιστωτικά ιδρύματα προσέφεραν 2.500 νέες θέσεις εργασίας ενώ στο τέλος του 2006 οι απασχολούσαν 62.000 εργαζόμενους.
Ολοκληρώνοντας, ο Νικόλαος Νανόπουλος τόνισε το 2006, οι τράπεζες πλήρωσαν 1,1 δισ. ευρώ σε φόρους κερδών, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν και στους μετόχους μερίσματα αξίας περίπου 1,4 δισ.ευρώ. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Δηλαδή για να καταλάβω, τα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, γαμοδάνεια έχουν βγεί για το καλό μας. Καλέ τρεχάτε να πάρετε όλοι βοηθάμε και την οικονομία της χώρας. θα μας ανακηρύξουν εθνικούς ευεργέτες! Μην΄εχουμε κανα κραχ ξαφνικά και νοσταλγήσουμε την μνα! για να μην πω την ανταλλαγή σε είδος! βρε άντε ουστ όλοι σας που σε λίγο θα θέλουμε αεροδάνειο. ξέρετε το δάνειο που βασικά είναι αέρας κοπανιστός. Αντε ουυυυυστ!

9 Οκτωβρίου 2007

Επί του καναπέος

Είναι μία νέα μορφή εναλλακτικών διακοπών με φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι οργάνωση ανταλλαγής φιλοξενίας. Είναι ένα κίνημα που προωθεί την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών. Η νέα μόδα στις διακοπές ονομάζεται couch surfing ή, αν προτιμάτε, καναπεδο-σερφάρισμα.
Είναι η συνήθεια εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου να φιλοξενούν και να φιλοξενούνται σε οικογένειες του εξωτερικού, μακριά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, και συγκεκριμένα στον...καναπέ οποιουδήποτε σπιτιού, όπου δεν γνωρίζουν καν εκ των προτέρων την οικογένεια ή το άτομο που διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι.
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα των θετικών εκφάνσεων της παγκοσμιοποίησης που είναι αποτέλεσμα της εξάπλωσης του Ιντερνετ, μία ιδέα με αγνές προθέσεις που σίγουρα μπορεί να βελτιώσει τις ζωές όλων όσοι συμμετέχουν.
Το καναπεδο-σερφάρισμα έχει βρει χιλιάδες υποστηριχτές και στη χώρα μας, όπως τη Λένα Μπαμπασάκη, τη Βανέσα Φουντούλη, τον Μάριο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Τσιαμαντάνη που αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να φιλοξενήσουν επισκέπτες από τον Αγιο Μαυρίκιο μέχρι τη Μογγολία και από τη Σρι Λάνκα μέχρι τις Μπαχάμες. Συνδετικός κρίκος όλων: ο καναπές!
Οι Ελληνες σέρφερΜε μότο τους «ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, έναν καναπέ τη φορά», οι Ελληνες couchsurfers πήραν τις «σανίδες» τους, πληκτρολόγησαν στην οθόνη του υπολογιστή τους τη διεύθυνση www.couchsurfing.com κι άρχισαν να σερφάρουν για να «ψαρέψουν» τον πιο άνετο καναπέ!
Οι επιλογές πολλές. Αναζητάς ανάμεσα σε 253.664 μέχρι στιγμής εγγεγραμμένους χρήστες, σε 26.995 πόλεις, τον καναπέ που σου κάνει -για την ακρίβεια- τον καναπέ που θα σε φιλοξενήσει. Το βασικό συνδετικό στοιχείο ανάμεσα σε όλους είναι η αγάπη για τα ταξίδια και το ανοιχτό μυαλό και καρδιά στο άγνωστο.
Μεταξύ των Ελλήνων couch surfers, είναι και οι Βανέσα Φουντούλη και Δημήτρης Τσιαμαντάνης. Στην ερώτησή μας «τι είναι αυτό που τους έχει μείνει από τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους» και οι δυο απαντούν «γνωριμίες και φιλίες με όλο τον κόσμο, μία διαφορετική και ανοιχτή άποψη για τους λαούς αυτής της γης, η μύηση στον εθελοντισμό, η ιδέα της συνεργασίας με άτομα που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η επαφή με τη φύση, με τα κοινά, η φιλοξενία, η αγάπη.
Ολες οι εμπειρίες μας ήταν ξεχωριστές, από κάθε άτομο που έχουμε φιλοξενήσει κρατάμε και κάτι τελικά, ενώ με πολλούς έχουμε ακόμα επαφή, αφού είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να ενεργοποιηθούν τα μέλη της επαρχίας, ώστε να γίνει ολόκληρη η χώρα μας μια μεγάλη παρέα».
Πως γίνεσαι couchsurferΜέσω της ιστοσελίδας οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να «γραφτεί», δηλαδή να φτιάξει, χωρίς κανένα κόστος, ένα προσωπικό προφίλ, γράφοντας μερικές πληροφορίες για τον εαυτό του και προσθέτοντας, αν το επιθυμεί, και μερικές φωτογραφίες. Μετά, απλά χρησιμοποιεί τα εργαλεία αναζήτησης για να βρει τον καναπέ που του ταιριάζει.
Φυσικά για να προκύψει η φιλοξενία είναι απαραίτητη η συγκατάβαση του «οικοδεσπότη», αφού τα πάντα είναι εθελοντικά και τίποτα υποχρεωτικό. Επομένως, επικοινωνία μεταξύ των μελών καλό είναι να υπάρχει μερικές εβδομάδες πριν το ταξίδι.
«Το μόνο που χρειάζομαι για ένα ταξίδι είναι το εισιτήριο»Την αίσθηση ότι ο κόσμος μίκρυνε έχει ο 30χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, μηχανολόγος-μηχανικός από το Κορωπί και φανατικός couchsurfer. Ο ίδιος μυήθηκε στον μαγικό κόσμο του καναπεδο-σερφαρίσματος από απλή... περιέργεια!
Οπως αναφέρει, «πριν από ενάμιση χρόνο γράφτηκα από περιέργεια στην κοινότητα. Δεν είχα ιδέα για το πόσο πολύ θα με επηρέαζε. Δεκαοχτώ μήνες αργότερα, έχω γνωστούς και φίλους από όλο τον κόσμο.
To email μου είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, ενώ το μόνο πράγμα που με χωρίζει από ένα ταξίδι οπουδήποτε είναι ένα εισιτήριο.
Ο πρώτος... μουσαφίρηςΗ πρώτη καλεσμένη μας ήταν η Στεφανία, μητέρα τριών απίστευτων πιτσιρικιών, από την Ιταλία. Εμεινε ένα βράδυ, ερχόμενη από την Πάτρα, ενώ την επόμενη μέρα πήρε το τρένο για Βόρεια Ελλάδα. Ηταν ευγενέστατη και μας έκανε δώρο κι ένα cd με ιταλική μουσική. Από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που φιλοξένησα ήταν ο Javi από τη Σαραγόσα, ο οποίος ξεκίνησε από τη Γαλλία με το ποδήλατό του, έκανε τον γύρο της μισής (ανατολικής) Ευρώπης, ενώ σε κάθε μέρος που σταματούσε έτρεχε και στον αντίστοιχο μαραθώνιο.
Μετά την Αθήνα, στόχος ήταν η Ινδία, αλλά ένα πρόβλημα στη βίζα του τον έκανε να μείνει για τα Χριστούγεννα και έτσι γνωριστήκαμε καλύτερα. Εμεινε σε πολλούς Αθηναίους σέρφερ και ανάμεσα σ' αυτούς κι εγώ, για μία βδομάδα. Δεθήκαμε λόγω χαρακτήρα και τώρα που είναι στο Νεπάλ, ακόμα τα λέμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τον περασμένο Νοέμβριο έκανα το πρώτο μου ταξίδι χρησιμοποιώντας το site, περνώντας σε διάστημα δύο εβδομάδων από Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Γερμανία. Δεν αντιμετώπισα ούτε μισό πρόβλημα, αφού είχα κάνει τις επαφές μου νωρίτερα, και πήγα με μεγάλη σιγουριά και ασφάλεια», προσθέτει ο Μάριος.
«Μαζί με τον γιο μου βάλαμε ολόκληρο τον κόσμο σπίτι μας»Ενα από τα παλαιότερα μέλη της ελληνικής κοινότητας των couchsurfers, η Λένα Μπαμπασάκη, η οποία μαζί με τον γιο της έχει δεχθεί επισκέπτες από Αίγυπτο, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βιετνάμ, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Εκουαδόρ, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Ν. Αφρική, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τασμανία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ.
Εμαθε Ελληνικά«Υποδέχτηκα τον πρώτο μου φιλοξενούμενο, τον Jaime, 25 χρονών, από την Κολομβία τον Μάιο του 2006 και μετά ακολούθησαν αρκετοί», αναφέρει η ίδια χαμογελώντας. «Ο Gustavo από τη Βραζιλία φιλοξενήθηκε τρεις φορές στον καναπέ μου. Την τελευταία φορά, έπειτα από 1 μήνα διαμονής του στη Θεσσαλονίκη, μιλούσε Ελληνικά και έπαιζε Τσιτσάνη.
«Μαζί με τον γιο μου καταφέραμε να χωρέσουμε ολόκληρο τον κόσμο στο σπίτι μας. Ο μικρός μου έχει στη βιβλιοθήκη του παραμύθια από την Πολωνία, κόμικς από την Ταϊλάνδη και την Τσεχία, βιβλία στα Ρωσικά, Λιθουανικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Νορβηγικά. Από την ηλικία των 5 ετών γνωρίζει Αγγλικά, ενώ όταν δεν έχουμε φιλοξενούμενους παραπονιέται», καταλήγει η Λένα.

Πρέπει άραγε να βάλεις φωτογραφία του καναπε?

Φυλακίστηκε 50χρονη που έλεγε ψέματα στο Internet!

Μια 50χρονη Κινέζα που εμφανιζόταν ως ...15χρονη, θύμα του πατριού της, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών επειδή διέδιδε ανυπόστατες φήμες μέσω του Ίντερνετ και προκάλεσε "αναταραχή".Όπως αναφέρει σήμερα ο κινεζικός Τύπος, η αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολλά άτομα ότι στο διαδίκτυο είχε εμφανιστεί η καταγγελία μιας ανήλικης με το ψευδώνυμο Σιάο Γιουντιάν (Μικρή σταγόνα βροχής) η οποία υποστήριζε ότι ο πατριός της την είχε βιάσει κατ' επανάληψη και την κρατούσε κλειδωμένη μέσα στο σπίτι τους.Ερευνώντας την υπόθεση η αστυνομία ανακάλυψε την απάτη και συνέλαβε μια 50χρονη γυναίκα, άνεργη και διαζευγμένη, η οποία επιζητούσε απλώς να τραβήξει την προσοχή.

5 Οκτωβρίου 2007

Προσοχή στο γορίλα

Προσοχή στο γορίλα τραγουδάγαμε παλιά

Ο αφέντης ούρλιαξε προσοχή! του γορίλα του 'χει σαλέψει! δεν έχει δει ποτέ του μαϊμού, γι' αυτό μπορεί να τα μπερδέψει. Μα ένας ψύχραιμος δικαστής και μια γιαγιά δεν είχαν λόγο και αφού οι υπόλοιποι την είχανε κάνει το θηρίο πάτησε γκάζιτη γριούλα και το δικαστή με τέσσερις πήδους τους αρπάζει Προσοχή στο γορίλα Αχ αναστέναξε η γιαγιά να πάρει εμένα είναι απίθανο μάλλον θα 'ταν τελείως παράξενο και δε θα το ευχόμουν εκτός των άλλων. Να με μπερδέψει με μια μαϊμού είπε ο δικαστής ενοχλημένος, είναι αδύνατο εντελώς, στο τέλος όμως βγήκε γελασμένος. Απαξιώντας λοιπόν τη γιαγιά, το δικαστή σφίγγει με πάθος και προς τους θάμνους τον τραβά ενώ αυτός του φώναζε κάνεις λάθος Προσοχή στο γορίλα


Προσοχή στο γκέι παγώνι θα τραγουδάνε τώρα τα παιδιά.


Ο αφέντης ούρλιαξε προσοχή! Το παγώνι μου έχει γίνει γκέι! Ο Sir Benjamin Slade ακόμα το μπλε Lexus κλαίει. Ζητάει από την ασφαλιστική εταιρία 4000 λίρες για να βάψει το Lexus άλλο χρώμα και όχι το μπλέ των γκέι! Προσοχή στο παγώνι! Το παγώνι με θολομένο μάτι στο Lexus όρμησε όχι από γινάτι. Θηλυκό δεν είχε δεί ποτέ του, και κάπου έπρεπε να εκτονώσει τις ορμές του. Όχι! Δεν ήταν γκέι! Ο Sir Slade για όλα φταίει! Προσοχή στο παγώνι!



Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη (Alexa vs. AGB)

Διαβασα σήμερα τον τέλειο ορισμό του ιστολογίου: «...αλλά στην ουσία, το blog είναι σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο.Καταγραφή γεγονότων και σκέψεων, ή αλλιώς, μια προσπάθεια να μετατρέψω το παρελθόν σε μέλλον...».
Κάθε ιστοκαταγραφέας αποτυπώνει στο ιστολόγιο του τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του, γεγονότα που του έκαναν καλή ή κακή εντύπωση κ.ο.κ.
Ενα ιστολόγιο μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλει ο ιστοκαταγραφέας του. Με την δημιουργία ενός ιστολογίου έχεις αποφασίσει ότι θα εκτεθείς σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό που μπορεί να σε κατακρίνει, να σε συγχαρεί, να συμφωνεί μαζί σου, να διαφωνεί μαζί σου.

Υπάρχουν πολλοί ιστοκαταγραφείς που προσθέτουν στα ιστολόγια τους την AGB του Internet ή αλλιώς Alexa Toolbar. Και εντάξει η σημασία των μετρήσεων τηλεθέασης είναι τεράστια, για να διανέμονται τα διαφημιστικά κονδύλια, ως επί το πλείστον, με κριτήρια ποσοτικά τα οποία εξαρτούνται από τον ακριβή αριθμό των θεατών (ακροατών, αναγνωστών ή επισκεπτών) του κάθε μέσου
Αλλά τί στην ευχή χρειάζεται άλλος ένας «κατάσκοπος» στα ιστολόγια μας; Τι με ενδιαφέρει αν το ιστολόγιο μου είναι σε καλή θέση στην ανακριβέστατη Alexa;
Δεν έχω έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Δεν έχω ανάγκη να νοιώσω "σπουδαία" επειδή ίσως "κολλάνε" στο ιστολόγιο μου.
Κανείς δεν θα μου δόσει παράσημο, κανείς δεν θα "εξαγοράσει" τις σκέψεις μου.
Δεν θέλω να επηρεάσω μάζες για δικό μου όφελος. Θα μου άρεσε όμως να «επηρεάζω» την σκέψη των αναγνωστών μου, να τους προβληματίσω έστω και αν γράφω «μπούρδες». Θα μου άρεσε επίσης, να «επηρέαζα» την διάθεση των αναγνωστών μου. Θα μου άρεσε όποιος διαβάζει, να μπορεί να διαβάσει και πίσω από τις γραμμές.

Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμη αριθμός στο Ιντερνετ.
Δεν θέλω ούτε οι αναγνώστες μου να είναι ένας αριθμός.
Θέλω να είναι, τα φιλαράκια μου!
Και πολλές φορές θέλω να είναι η έμπνευση μου!

4 Οκτωβρίου 2007

«Το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και το Οικολόγιο - www.οikologio.gr (Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Περιβάλλον) σας προσκαλούν στη Διάλεξη που διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, στις 19 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 19:00 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ", οδός Νίκου Τρυπιά 45, Νέα Φιλαδέλφεια, με θέμα:


«Το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα»
(πρόληψη, καταστολή και μεταπυρική διαχείριση των καμένων εκτάσεων)


Ομιλητής/Εισηγητής: Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης

Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης– ΕΘΙΑΓΕ (τηλ. 2310 461171,2,3)

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικοινωνία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας: τηλ. 210-2582466

Επιμέλεια: Για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Π.Π.Ν.Φ.: Έλλη Καρακούλη, τηλ. 2108544660
email: elikarakouli@yahoo.gr
Για το Οικολόγιο: Καλλιόπη Χαρκιανάκη, τηλ. 2107235216
e-mail: kalliopi_x@yahoo.com

===================================

λίγα λόγια από το Οικολόγιο

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Οι φετινές πυρκαγιές δεν ήταν απλά οι χειρότερες της σύγχρονης τουλάχιστον ιστορίας µας, αλλά έδειξαν συγχρόνως ότι και τόσο το κράτος όσο και οι πολίτες, στην πραγµατικότητα ελάχιστα γνωρίζουµε για το πρόβληµα των δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα όµως αποδείχθηκε ότι οι πολίτες µπορούν και έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν δυναµικά και συντεταγµένα εκδηλώνοντας την αγωνία για το σήµερα και το αύριο του τόπου και η φωνή τους να ακουσθεί µέχρι και την κορυφή του κράτους.

Στην προσπάθειά µας να ενηµερωθούµε για το φαινόµενο των δασικών πυρκαγιών των
δασών, ανοίγουµε µια συζήτηση στην οποία καλούµαστε να συµµετάσχουµε όλοι (πολίτες, ΜΜΕ, σύλλογοι, φορείς ΟΤΑ, κρατικές υπηρεσίες). Σ’ αυτήν θα τοποθετηθούν ειδικοί επιστήµονες, θα τεθούν ερωτήµατα και προβληµατισµοί ώστε στο τέλος να κατατεθούν προτάσεις βασιζόµενες στην επιστηµονική γνώση και όχι στην «αίσθηση του σωστού» όπως αυτή υποδεικνύεται από το ένστικτο.

Ζώντας σε µια χώρα που η προστασία του περιβάλλοντος ακόµη δεν έγινε µάθηµα, είναι απαραίτητη η αυτοοργάνωση και ενηµέρωσή µας.

Η προσπάθειά µας, σε συνεργασία µε τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας
Φιλαδέλφειας, ξεκινά την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007, και ώρα 19:00. στην αίθουσα του
Πνευµατικού Κέντρου του ∆ήµου Νέας Φιλαδέλφειας "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ∆ΙΑΚΟΣ" οδός Νίκου
Τρυπιά 45. Οµιλητής θα είναι ο ∆ρ. Παύλος Κωνσταντινίδης, ερευνητής στο Ινστιτούτο ∆ασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΘΙΑΓΕ ο οποίος:

• Θα πραγµατευθεί το θέµα «Το πρόβληµα των δασικών πυρκαγιών στη χώρα µας».
• Θα αναφερθεί στο τι συµβαίνει στην Ελλάδα σήµερα ως προς την πρόληψη, την καταστολή των πυρκαγιών και τη µεταπυρική διαχείριση των καµένων εκτάσεων.

Θα τοποθετηθεί σε σειρά καίριων ερωτηµάτων, µεταξύ άλλων:
• Γιατί καίγονται τόσα πολλά δάση, σπίτια και κυρίως γιατί χάνονται άνθρωποι;
• Γιατί δεν υπάρχει οργάνωση και όλα βασίζονται σε αυτοσχεδιασµούς; Πόσο φταίνε οι
εµπρηστές και πόσο οι προστάτες του δάσους για τις καταστροφές.
• Ποιος ο ρόλος της φωτιάς στη δηµιουργία και διατήρηση του µεσογειακού οικοσυστήµατος.
• Πόσο αναγκαία είναι η αναδάσωση και πότε και πως πρέπει να γίνεται;
• ∆ασική Υπηρεσία ή Πυροσβεστική στην κατάσβεση; Και πολλά άλλα.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα αναδειχθούν τα τεράστια λάθη που γίνονται και θα
υποβληθούν προτάσεις βασιζόµενες στη διεθνή εµπειρία και πρακτική.
Επιπροσθέτως, η ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει της παρουσίασης, θα δώσει την
ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόµενους να τοποθετηθούν, να ρωτήσουν και να διαλεχθούν µε στόχο την εξαγωγή πολύτιµων συµπερασµάτων.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη και θα µας δώσει ιδιαίτερο κουράγιο για να συνεχίσουµε την προσπάθειά µας.

Με φιλικούς χαιρετισµούς,
www.oikologio.gr
email: media@oikologio.gr
___________________________________________________________________________

Ποσα πόδια έχει το χταπόδι κ.α.

Ωχ το μάτι μου Νο 1
Ειχαμε κόσμο χτες στο σπίτι.
Φαγκρί (το οποίο βγαίνει και σε φαμώβ) και χταπόδι στα κάρβουνα ήταν το κυρίως πιάτο. Τα παραέψησα με την κουβέντα αλλά βγήκαν νόστιμα. Ειμασταν 4 οι νοματαίοι που λεγαν και παλιά. Κάποια στιγμή ενώ έχω τσιμπήσει μόνο 1 πλοκάμι, και έχουν μείνει 3 στο πιάτο, αναρωτιέμαι ποιός έχει φάει τα πιο πολλά. Βλέπω μια φίλη, να καταβροχθίζει ενα πλοκάμι. Πόσα έφαγες τη ρωτάω? Ξέρω εγώ 2-3, γιατί πόσα είχε, απαντάει.
Ε και τότε έγινε του πλοκαμιού! :-)
Ωχ το μάτι μου Νο 2
Σήμερα στο γραφείο λέω στη ξανθιά συνάδελφο ότι νυστάζω γιατί κοιμήθηκα στις 2. "βγήκες" με ρωτάει. "οχι είχαμε BBQ στο σπίτι" απαντάω και τότε η ξανθιά λέει το θεϊκό "καλά συγγνώμη τα BBQ γίνονται μέσα στο σπίτι?"
Ωχ το μάτι μου Νο 3
Συνελήφθη χτες, εστεμμένη μοντέλα, με 2,3 γραμμάρια κοκαϊνη στην τσάντα της. Ανακρινόμενη η εστεμμένη μοντέλα, ξέσπασε σε λυγμούς και υποστήριξε ότι ουδεμία σχέση έχει με τα ναρκωτικά, ούτε γνώριζε ότι υπήρχε κοκαΐνη στην τσάντα της. «Κάποιος την έβαλε εκεί για να με ενοχοποιήσει» έλεγε στους αστυνομικούς τους οποίους παρακαλούσε να την αφήσουν ελεύθερη, καθώς έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για να δει τη μητέρα της που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από γνωστό της προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών.
«Ελα, ... με πιάσανε με 2 G (σ.σ.: 2 γραμμάρια)» απάντησε η εστεμμένη μοντέλα, δείχνοντας έτσι στους αστυνομικούς ότι ήταν γνώστρια της αργκό των χρηστών ναρκωτικών.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Ενας περίεργος ήχος ακουγόταν μέσα στην ησυχία της νύχτας.Κράκ-Κράκ-Κράκ. Στο τσίρκο όλοι βρίσκονταν στην αγκαλιά του Μορφέα. Ακόμα και ο φύλακας. Ο ήχος Κράκ-Κράκ-Κράκ πλησίαζε. Τα ζώα είχαν αρχίσει να είναι ανήσυχα. Το λιοντάρι στριφογύριζε στο κλουβί του μουγκρίζοντας. Οι μαϊμούδες πάλευαν μεταξύ τους ποιά θα πλησιάσει πρώτη στα κάγκελα για να δεί τί είναι ο ήχος που πλησιάζει. Κρακ-Κρακ-Κρακ.
Ξαφνικά μιά τεράστια ψιλόλιγνη σκιά εμφανίστηκε. Παρόλο που ο σύνδεσμος την είχε προδώσει, σήμερα ήταν η μεγάλη η νύχτα. Κρακ-Κρακ-Κρακ. Ενα σατανικό χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο της σκιάς. «Σήμερα θα πάρω την εκδίκησή μου. Δεν γίνεται αυτό το παλιοτσίρκο να με απορρίπτει, ποιόν εμένα τη σκιά λάστιχο. Θα τους δείξω εγώ τί αξίζω. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει». Κρακ-Κρακ-Κρακ πλησίασε στο μέρος που φύλαγαν τα άλογα. Είχε αποφασίζει να πάρει μαζί της την καλύτερη ατραξιόν του τσίρκου. Το άλογο με τις πυζάμες. Εβγαλε από την τσέπη της πέντε κουταλιές ζάχαρη και τις έδωσε στο άλογο. Αυτό ευτυχισμένο άρχισε να χλιμιντρίζει και να γλείφει τη σκιά. Τότε ο φύλακας κάτι μουρμούρισε και στριφογύρισε μέσα στον ύπνο του. Η σκιά άγγιξε την πόρτα και αυτή κρακ-κρακ άνοιξε. «να πάρει ξέχασα να φέρω μαζί μου το λάδι. Καλά μου έλεγε η μάνα μου ‘φάε λάδι και έλα βράδυ’, τώρα όλο το τσίρκο θα ξυπνήσει με αυτή την αναθεματισμένη πόρτα». Ομως για καλή της τύχη ο ύπνος στο τσίρκο συνεχιζόταν. Η τεράστια ψιλόλιγνη σκιά Κρακ-Κράκ-Κράκ ανέβηκε γρήγορα στο άλογο και έφυγε τρεχάλα.
Εφτασαν καταλαχανιασμένοι στο σπίτι. Η σκιά έκρυψε το άλογο με τις πυζάμες στο σαλόνι, πίσω από το πιάνο. Ακόμα και αν αυτό άρχιζε να φωνάζει, η σκιά έπαιζε τόσο άσχημα πιάνο που κανείς δεν θα υποπτευόταν ότι η σπάνια ατραξιόν του τσίρκου ήταν κρυμμένη στο σαλόνι της.
Την άλλη μέρα αργά το μεσημέρι η σκιά πήγε ξανά στο σαλόνι. Πήγε να δώσει στο άλογο με τις πυζάμες την πρωινή του ζάχαρη. Τότε έντρομη ανακάλυψε ότι είχε κλέψει ένα συνηθισμένο



Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (Παρίσι 1978)


Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διότι συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευθεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Αρθρο 1: Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Αρθρο 2: Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδα, προσοχή και προστασία από τον άνθρωπο.
Αρθρο 3: Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική, πρέπει να γίνεται στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμία πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Αρθρο 4: Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο - γη, θάλασσα, αέρα - και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου, ακόμη και αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς, είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη των δικαιωμάτων αυτού.
Αρθρο 5: Κάθε ζώο που, από παράδοση, θεωρείται κατοικίδιο, δικαιούται να ζήσει με τον ρυθμό και με τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
Αρθρο 6: Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου, έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
Αρθρο 7: Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.
Αρθρο 8: Οποιοσδήποτε πειραματισμός επάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός κ.λ.π. αντίθετα προς τα δικαιώματα των ζώων, εφ' όσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
Αρθρο 9: Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.
Αρθρο 10: Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων, για τη διασκέδαση του ανθρώπου.Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα, αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
Αρθρο 11: Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
Αρθρο 12: Κάθε πράξη που προκαλεί τον θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος.Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.
Αρθρο 13: Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και στο σινεμά με θύματα ζώα, πρέπει να απαγορευθεί, και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.
Αρθρο 14: Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν από τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

3 Οκτωβρίου 2007




2 Οκτωβρίου 2007

Σπρινγκ ρολλς και φθινοπωρινά παντζούρια

Πόσο μ'αρέσει το φθινόπωρο! Μετά τα μπάνια του λαού στον ιδρώτα όλοι είναι ανανεωμένοι και ξεκούραστοι. Εχουν ψήσει τον εγκεφαλό τους στον καλοκαιρινό ήλιο και είναι έτοιμοι για να τραβήξουν ξανά προς την δόξα. Είχαμε και εκλογές. Ευτυχώς με μικρή προεκλογική περίοδο χωρίς πόνους (αυτοί ήρθαν μετά για μερικούς) και έτσι δεν τις καταλάβαμε. Θενκ Γκοντ! Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες! Τσιμπιόντουσαν μερικοί για να ξυπνήσουν και να ανακαλύψουν γιατί δεν κέρδισαν. Κατά την διάρκεια του ύπνου τους, έβλεπαν πάντως παραμύθια. Με αγαπημένο τους να είναι ο Πινόκιο. τους ξεμπρόστιασαν οι δικοί τους όμως και το παραμύθι έλαβε άδοξο τέλος. Μετά εμφανίστηκε ο Μνηστήρ! Και εκεί άρχισέ το γλέντι!
Συνεχίζεται προσεχώς...